to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:45 | 05.07.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τρίτη 5/7)

Στο επίκεντρο η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Πεκίνο, η ληστεία στην Πανόρμου, οικονομικές ειδήσεις, ενω αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΚΑΪ ανάλωσε 20 λεπτά του δελτίου του (!) σε αναφορές στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Με απλή υποσχετική το δάνειο του ΠΑΣΟΚ από τη Eurobank - Νέα στοιχεία στην εξεταστική επιτροπή

O Φ. Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος της Εurobank, κατέθεσε σήμερα, Τρίτη, στη συνεδρίαση της Εξεταστικής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ - Η Eurobank έχει δώσει δάνειο 5,2 εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ με μία απλή υποσχετική επιστολή (!) και 3,3 εκατ. ευρώ στη ΝΔ, δάνεια τα οποία έχουν καταγγελθεί από το 2014 καθώς δεν εξυπηρετούνται. (αναλυτικά)



Ο ΟΑΕΔ αλλάζει

Το νέο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016, παρουσίασαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθ. Γιώργος Κατρούγκαλος και η διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού καθ. Μαρία Καραμεσίνη. (αναλυτικά)


 

Γ. Κατρούγκαλος: Αντισταθμιστικά μέτρα για τη στήριξη των συνταξιούχων που χάνουν το ΕΚΑΣ

Αντισταθμιστικά μέτρα για τη στήριξη των συνταξιούχων που χάνουν το ΕΚΑΣ, εξετάζουν το υπουργείο Εργασίας και το οικονομικό επιτελείο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε από κοινού με τη διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), καθ. Μαρία Καραμεσίνη, με θέμα την αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ. Όπως είπε, εξετάζονται ελαφρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ και εκπτώσεις στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ. (αναλυτικά)



Σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι αλλά και υπέρβαση από τον στόχο του προϋπολογισμού παρουσίασαν τα καθαρά φορολογικά έσοδα τον Ιούνιο

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τον Ιούνιο τα καθαρά φορολογικά έσοδα σημείωσαν αύξηση 32,9% σε σχέση με πέρυσι και ανήλθαν σε 3,74 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας υπέρβαση 1,33% έναντι του στόχου που έχει τεθεί στον προϋπολογισμό. (αναλυτικά)


 

Λύση σε χρόνιες εκκρεμότητες του Λιμενικού Σώματος

Λύση σε τρεις σοβαρές εκκρεμότητες που αφορούν το Λιμενικό Σώμα, δόθηκαν σε σχετικές διατάξεις που συμπεριελήφθησαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης Δημοσίου - ΟΛΠ, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη βουλή. (αναλυτικά)


 

Νέες εξηγήσεις ζητά το υπ. Περιβάλλοντος από την «Ελληνικός Χρυσός»

Εκκρεμότητες εντοπίστηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος σε τεχνικής φύσεως μελέτες καθώς και σε περιβαλλοντικά ζητήματα. (αναλυτικά)

 


 

Π. Κουρουμπλής: Προτεραιότητα στις φετινές προσλήψεις σε μικρούς νησιωτικούς δήμους

Απόλυτη προτεραιότητα στις φετινές προσλήψεις προσωπικού στους ΟΤΑ θα έχουν οι 13 μικροί νησιωτικοί δήμοι της χώρας, δεσμεύθηκε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους επτά εξ αυτών. (αναλυτικά)



Τροπολογία για την παράταση λειτουργίας των ΚΗΦΗ, των ΚΕΔΗΦ και των Κέντρων Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων

Λύση στην απρόσκοπτη λειτουργία των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), των Κέντρων Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΕΔΗΦ) και των Κέντρων Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων, δίνει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. (αναλυτικά)



Το υπ. Εργασίας στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων σε ΦΙΛΚΕΡΑΜ ΤΖΟΝΣΟΝ, ΒΙΟΜΕ και ΕΝΚΛΩ

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ, στο Υπουργείο Εργασίας, το Γραφείο της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση: Όπως ήδη αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση της κ. Αντωνοπούλου με εκπροσώπους των εργαζομένων στη ΒΙΟΜΕ, η ηγεσία του Υπουργείου εξαντλεί όλες τις νόμιμες δυνατότητες που υπάρχουν για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων των πτωχευμένων επιχειρήσεων ΦΙΛΚΕΡΑΜ ΤΖΟΝΣΟΝ και ΒΙΟΜΕ, καθώς και του ομίλου ΕΝΚΛΩ. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να υποστηρίζει πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των εργαζομένων, για την επαναλειτουργία των εν λόγω επιχειρήσεων, μέσω βιώσιμων επιχειρηματικών σχεδίων. 


 

996 μόνιμοι στις συγκοινωνίες και 700 εποχικοί στα νέα ΚΕΠ

Δύο μεγάλα πακέτα θέσεων προωθούνται αυτό το διάστημα για μόνιμο και εποχικό προσωπικό. Πιο συγκεκριμένα θα προσληφθούν 996 μόνιμοι στις οδικές και σταθερες συγκοινωνίες και 700 εποχικοί στα Κέντρα Κοινότητας (νέα ΚΕΠ).


 

Αισιόδοξα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό μετέφερε η Έ. Κουντουρά σε συνέντευξη Τύπου

Στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται για τον ελληνικό τουρισμό, μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, στάθηκε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού στη σημερινή της εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (αναλυτικά).


 

Πρόσληψη 1.529 γυμναστών για τα προγράμματα «Άθλησης για Όλους»

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, υπέγραψε την απόφαση για την έγκριση πρόσληψης 1.529 Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με σκοπό την στελέχωση των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών που υλοποιούν Προγράμματα Άθλησης για Όλους, έτους 2016-2017. (αναλυτικά)



 

Και κάτι που δεν είδαν τα σάιτ...

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ελευσίνας με Θέμα: «Γυρίζουμε Σελίδα: Προχωράμε στην Ανάπτυξη - Αλλάζουμε το κράτος» και ομιλητές τον Νίκο Παππά, υπουργό Επικρατείας και τον Κώστα Νικολακάκο, διευθυντή της εφημερίδας «Αυγή».

Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε σε κτίριο της Περιφέρειας Αττικής και όχι στο Εργατικό Κέντρο, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, λόγω κατάληψης στο χώρο. Η κατάληψη αυτή δεν κατάφερε να ματαιώσει την εκδήλωση, όπως αναφέρεται σε κάποια σάιτ, αλλά αντιθέτως ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου. (δείτε τα βίντεο από την εκδήλωση)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)