to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:24 | 31.01.2017

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τρίτη 31/1)

Τα δελτία ειδήσεων μονοπώλησαν η δεύτερη αξιολόγηση,το ΔΝΤ, οι δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη, οι κινητοποιήσεις των αγροτών, οι αντιδράσεις στο διάταγμα Τραμπ, η τουρκιή προκλητικότητα, η επίσκεψη Τσίπρα στη Σερβία...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

ΣΥΡΙΖΑ: «Η σελίδα έχει γυρίσει, προχωράμε μαζί» - Αναλυτικός απολογισμός της κυβερνητικής διετίας

Για τη συμπλήρωση δύο χρόνων της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορεί 16σέλιδο φυλλάδιο, με πλήρη απολογισμό του κυβερνητικού έργου ανά τομέα, τα δύο αυτά έτη, με κεντρικό πολιτικό σύνθημα, «η σελίδα έχει γυρίσει, προχωράμε μαζί». (αναλυτικά)


 

Η Ελλάδα δεύτερη χώρα στην Ευρωζώνη βάσει ρυθμού ανάπτυξης στο γ’ τρίμηνο

Ποσοστό 56% των διεθνών επενδυτών σχεδιάζει να αυξήσει την παρουσία του στην Ευρώπη, παρά την τρέχουσα γεωπολιτική αστάθεια, καθώς και την αστάθεια των χρηματοπιστωτικών αγορών, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Ernst & Young (EY), 2017 European attractiveness survey – Plan B for Brexit. (αναλυτικά)


 

Μαξίμου: Διαστρέβλωση για μικροκομματικούς λόγους των δηλώσεων Μοσκοβισί

Κυβερνητικές πηγές αναφέρονται σε διαρροές ότι ο επίτροπος Π. Μοσκοβισί έθεσε θέμα αμφισβήτησης της θέσης της Ελλάδας ως προς την Ευρωζώνη. Στην πραγματικότητα, σε σχόλιο Έλληνα βουλευτή ότι από γερμανικής πλευράς φαίνεται να επανέρχεται στο προσκήνιο η συζήτηση περί Grexit, επανέλαβε εμφατικά τη θέση της Επιτροπής ότι η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη και τόνισε ότι τη θέση αυτή, «μιας ισχυρής Ελλάδας σε μια ισχυρή ευρωζώνη», συμμερίζονται όλοι οι ευρωπαίοι εταίροι. (αναλυτικά)


 

Δ. Παπαγγελόπουλος: Δυσάρεστες εκπλήξεις για τους φοροφυγάδες και τους εκπροσώπους της διαπλοκής

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πριν πουν, όμως, οτιδήποτε για τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ από τις τράπεζες, πρέπει να πουν στον λαό ποιοι πήραν τα δάνεια, γιατί τα πήραν, τι τα έκαναν, αν θα τα επιστρέψουν και πότε». (αναλυτικά)


 

H «ανάπτυξη» Μητσοτάκη: Μείωση αφορολόγητου, ελάφρυνση των μεγάλων επιχειρήσεων και εμβάθυνση του εργασιακού μεσαίωνα

Κυβερνητικές πηγές σταχυολογούν τα βασικά σημεία από τις νεοφιλελεύθερες υποσχέσεις του προέδρου της ΝΔ, όπως αυτές διατυπώθηκαν σε εκδήλωση του ερευνητικού οργανισμού «διαΝΕΟσις», στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Δευτέρας. (αναλυτικά)


 

Επιστολή Παππά στο ΕΣΡ: Να οριστεί αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των καναλιών

«Η επίσπευση του διαγωνισμού κρίνεται επιτακτική προκειμένου αφενός να τερματιστεί άμεσα η μη σύννομη λειτουργία των τηλεοπτικών παρόχων περιεχομένου και αφετέρου να διασφαλιστούν έσοδα για το Δημόσιο» (αναλυτικά)


 

«Η διαφθορά τώρα αποκαλύπτεται», τονίζει η Γ.Γ. για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς

«Η διαφθορά δεν αυξήθηκε όπως θέλουν να ερμηνεύουν εκπρόσωποι συγκεκριμένων συμφερόντων, η διαφθορά τώρα αποκαλύπτεται», σημειώνει η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή δημοσιεύματα και ανακοινώσεις που κάνουν λόγο για αύξηση της διαφθοράς στην Ελλάδα. (αναλυτικά)


 

Με στημένες ερωτήσεις βουλευτών: Παρέμβαση στο έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατήγγειλε ο πρόεδρός της

Αίσθηση προκάλεσαν οι αιχμές που άφησε ο Δημ. Κυριτσάκης, κάνοντας λόγο για βουλευτές που παρεμβαίνουν στο έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και στην προσπάθειά της να ελέγξει παραβατικές συμπεριφορές στην αγορά, οι οποίοι, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτουν ερωτήσεις στη Βουλή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για συγκεκριμένες εταιρίες που κάνουν καταγγελίες, τις οποίες, μάλιστα, ενημερώνουν στέλνοντάς τους τις ερωτήσεις τους! (αναλυτικά)


 

Ν. Ηλιόπουλος: Η αντικατάσταση του νόμιμου μισθού είτε με κουπόνι είτε με προπληρωμένες κάρτες είναι παράνομη

Κρίσιμο το ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων. (αναλυτικά)


 

Θ. Φωτίου: Από αύριο οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης 

Από αύριο οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου ενώ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της κοινωνικής στήριξης και προστασίας των πολιτών που βρίσκονται σε ανέχεια. (αναλυτικά)


 

Σημαντικά οφέλη από την εμπορική και επιστημονική αξιοποίηση του διαστημικού φάσματος

Σημαντικά οφέλη από την εμπορική και επιστημονική αξιοποίηση του διαστημικού φάσματος αναμένεται να έχει η Ελλάδα από την ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Εφαρμογών, μετά τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. (αναλυτικά)


 

Στις 6 Φεβρουαρίου τίθεται σε λειτουργία η ΜΕΘ του νοσοκομείου Κατερίνης

Τα εγκαίνια της ΜΕΘ θα πραγματοποιήσει την 1η Φεβρουαρίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. (αναλυτικά)


 

Σ. Φάμελλος: Υλοποιείται η μεγάλη τομή των δασικών χαρτών - Μειώνεται το τέλος αντιρρήσεων

«Μετά από πολλά χρόνια καταφέραμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση ενός σημαντικού αναπτυξιακού εργαλείου, το οποίο ήταν και πάγιο αίτημα του χώρου της Αριστεράς και της Οικολογίας, αλλά και όλων των δυνάμεων που διεκδικούσαν το κοινωνικό κεκτημένο στη χώρα μας», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Γ. Τραπεζιώτη και Πρ. Αγγελόπουλο για την κατάρτιση των δασικών χαρτών, των οποίων έχει ξεκινήσει η ανάρτηση. (αναλυτικά)


 

«Καλώς ήλθατε»: Η υποδοχή των προσφυγόπουλων στο 15ο δημοτικό Νίκαιας

Θερμή ήταν η υποδοχή των προσφυγόπουλων το μεσημέρι της Τρίτης στο 15ο Δημοτικό Σχολείο της Νίκαιας. Αλληλέγγυοι, γονείς παιδιών που φοιτούν ήδη στο Δημοτικό, συλλογικότητες και τοπικοί φορείς, υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τα συνολικά 27 προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν στο σχολείο. Το κεντρικό σύνθημα-μήνυμα που κυριαρχούσε από τους αλληλέγγυους ήταν «καλοδεχούμενα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, τσακίστε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής!». (αναλυτικά)


 

Χρ. Σπίρτζης: Παραδίδονται ως το τέλος Μαρτίου πέντε έργα - Ηλεκτρονικός πομποδέκτης σε όλα τα οχήματα και μείωση διοδίων

Σε χρήση παραδίδονται μετά από χρόνια ταλαιπωρίας και οικονομικής αιμορραγίας του Δημοσίου τα πέντε μεγάλα έργα στους οδικούς άξονες, με ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα για τα διόδια που θα οδηγήσει στη μείωσή τους, τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης μιλώντας στην Οικονομία Στο Κόκκινο του Στ. Σχινά. (αναλυτικά)


 

Στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα για τη δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»

Αναρτήθηκε σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για το ΕΣΠΑ, ο κατάλογος αποτελεσμάτων για τη δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα». (αναλυτικά)


 

Αύριο στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής

Απευθείας μετάδοση, συνεχής ενημέρωση και σχολιασμός από το Left.gr (αναλυτικά)


 

Και λίγο χιούμορ... γιατί κάπως έτσι μας παρουσιάζουν τις ειδήσεις τα κανάλια

2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πάει άλλο

Το χιουμοριστικό βίντεο για τα 2 χρόνια της κυβέρνησης από τη σελίδα του facebook «Λέμε την Αλήθεια»:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)