to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:30 | 21.10.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Παρασκευή 21/10)

Στο επίκεντρο η παρουσία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής, οι επιθέσεις της ΝΔ στην κυβέρνηση, η μάχη της Μοσούλης και οι επαφές της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...

Όπως τα όσα δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, για το χρέος και την αξιοπιστία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. «Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός διεθνοποιεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους και κερδίζει τη στήριξη μίας σειράς ισχυρών κρατών, η ΝΔ και ο κ. Λαζαρίδης τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια της χώρας. Η ΝΔ διακήρυττε σε όλους τους τόνους ότι το χρέος είναι βιώσιμο και σήμερα κάνει λόγο για ανάγκη λύσης. Ας μας μιλήσει λίγο ακόμα για αξιοπιστία... », το σχόλιο κυβερνητικής πηγής.

  • Ρ. Σβίγκου: Να πάψει η ΝΔ να παίζει με τους θεσμούς

Η ΝΔ, «ο αυτόκλητος συνήγορος των καναλαρχών», «να σταματήσει να παίζει με τους θεσμούς», τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έθνος», σημειώνοντας ότι «οφείλουμε να αφήσουμε απερίσπαστους τους ανώτατους δικαστές να επιτελέσουν το έργο τους» (αναλυτικά)

 
Και πολλές ακόμα ειδήσεις και δηλώσεις που δεν αποτέλεσαν είδηση...
 
 

Ν. Παππάς στο CNBC: Ο κ. Μητσοτάκης πήρε δάνειο 700.000 ευρώ ως ιδιοκτήτης τοπικής εφημερίδας και δεν το πλήρωσε ποτέ (βίντεο)

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μίλησε στο CNBC - Εδώ περισσότερα

 

Η Σ. Αναγνωστοπούλου για τις υποτροφίες σε διδακτορικά και μεταδιδακτορικά (βίντεο)

Στις υποτροφίες για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα καθώς και για τα μεταδιδακτορικά αναφέρθηκε η αναπληρωτής πουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ (αναλυτικά)

 
 

Π. Πολάκης: Οριστική λύση στη χρηματοδότηση του ΕΚΑΒ - «Πού ήταν 17 χρόνια» όσοι μιλούν για ιδιωτικοποίηση;

Σε οριστική αύξηση εσόδων του ΕΚΑΒ και μείωση δαπανών προς ιδιώτες οδηγεί η διάταξη που ψηφίστηκε χτες για τις αεροδιακομιδές, ενώ οι φωνές περί... ιδιωτικοποίησης αφορούν διάταξη του... 1999 και είναι «μπούρδες κοπανιστές», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και την Δύσκολη Ζωή στο Πολιτικό Ρεπορτάζ των Ν.Σβέρκου και Δημ.Κουκλουμπέρη (αναλυτικά)

 
 

Πρωτοβουλία από το Ν. Παππά για τη διαμάχη στην ΕΡΤ

Ο υπουργός Επικρατείας  ανέλαβε πρωτοβουλία να γεφυρώσει το χάσμα, ώστε να βρεθεί μια φόρμουλα λειτουργικής συνύπαρξης, σε συνάντηση που έχει προγραμματιστεί την ερχόμενη Δευτέρα (αναλυτικά)

img_6241.jpg

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σ. Φάμελλος: Η εισαγγελική παρέμβαση για τις καταθέσεις Στουρνάρα και Ψυχάρη είναι απόδειξη ότι η εξεταστική κάνει τη δουλειά της (βίντεο)

«Προκύπτουν συμπεράσματα που έχουν οδηγήσει σε αυτεπάγγελτες κινήσεις της δικαιοσύνης όπως όσο αναφορά τη δήλωση του κ. Ψυχάρη για τα 15 εκατ. εγγύηση με αέρα, μας ενημέρωσε επίσης η Τράπεζα της Ελλάδος ότι έχει γίνει εξώδικο προς τον κ. Ψυχάρη», σημείωσε μιλώντας στο Κόκκινο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την δανειοδότηση των κομμάτων και ΜΜΕ, Σωκράτης Φάμελλος (αναλυτικά)

 

Σε δίκη παραπέμπονται Παπαγεωργόπουλος και Λεμούσιας για υπεξαίρεση από τα ταμεία του Δήμου

Ένα ακόμη δικαστικό χτύπημα για τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια, οι οποίοι παραπέμπονται σε νέα δίκη, αυτή τη φορά για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, πράξη η οποία συνδέεται με την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά το διάστημα 1999-2007 (αναλυτικά)

 
 

«Πρώτο κουδούνι» στις αρχές Νοέμβρη για 50 προσφυγόπουλα από τον καταυλισμό στη Μυρσίνη της Ηλείας

Αρχές του Νοεμβρίου αναμένεται να πάνε σχολείο περίπου 50 παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη της Ηλείας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος (αναλυτικά)

 

Σχετικά με το που θα γίνει η σχολική εκπαίδευση των παιδιών, ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος είπε ότι θα φιλοξενηθούν στα δημοτικά σχολεία που λειτουργούν στις γειτονικές περιοχές των Λεχαινών, της Ανδραβίδας, της Κάτω Παναγιάς - Κυλλήνης και του Νεοχωρίου. Όμως, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, δεν έχουν ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις, για τα δημοτικά που θα φιλοξενήσουν τα παιδιά, διότι, όπως είπε, αυτό εξαρτάται από τον τελικό αριθμό των παιδιών που θα θελήσουν να πάνε σχολείο   Όσον αφορά το ωράριο των μαθημάτων, ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος είπε ότι έχει προκριθεί η απογευματινή λειτουργία, δηλαδή από τις 2 μετά το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

 
 

Γ. Κυρίτσης: Οικογένειες που έχουν δικαίωμα μετεγκατάστασης οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Πάτρα- Θα γίνει Κέντρο στη Δυτική Ελλάδα

Οικογένειες από την Συρία που έχουν τα απαιτούμενα χαρτιά ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται εδώ και λίγες ημέρες, από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, σε ξενοδοχείο στο Ρίο της Πάτρας.

Αυτό εξήγησε μιλώντας το πρωί της Παρασκευής «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», ο συντονιστής της κυβέρνησης για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης. Παράλληλα ο κ. Κυρίτσης επιβεβαίωσε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει στη Δυτική Ελλάδα τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων, ωστόσο δεν ήταν σε θέση, στην παρούσα φάση, να πει εάν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες κατασκευής του, ούτε να προσδιορίσει το που θα χωροθετηθεί (αναλυτικά).

 

Εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα από τον δήμαρχο Άργους - Να αποδοκιμάσει το στέλεχος της ΝΔ καλεί τον Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε πρόσφατη εκδήλωση ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Δ. Καμπόσος, επιδόθηκε σε ένα αντιαριστερό παραλήρημα, εκτοξεύοντας εμφυλιοπολεμικού τύπου ύβρεις εναντίον του ΕΑΜ και των αγωνιστών της Αριστεράς - «Το φιλελεύθερο λούστρο με το οποίο επιχειρεί να κρύψει ο πρόεδρος της ΝΔ, τις ακροδεξιές συνιστώσες του κόμματός του, δεν επαρκεί», σχολιάζει η Κουμουνδούρου (αναλυτικά).

Τρ. Αλεξιάδης στην ΕΡΤ: Στόχος μας οι μεγαλοοφειλέτες

Αναφορικά με τα έσοδα του 9μηνου πρόσθεσε ότι «πάνε πολύ καλά» και σημείωσε ότι η έμφαση δίνεται σε θέματα πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς (αναλυτικά)

 
 

Κυνική ομολογία Λοβέρδου για το νόμο για το διαγωνισμό - Ν. Παππάς: «Ευχαριστούμε για την αφοπλιστική ειλικρίνεια»

«Ο κ. Λοβέρδος και οι συν αυτώ θα θεωρήσουν ευχάριστη για τη δημοκρατία και την κοινωνία μας, μια ενδεχόμενη απόφαση που μεταφέρει 250 εκ ευρώ από δράσεις υπέρ νοσοκομείων και παιδικών σταθμών στους λογαριασμούς ανθρώπων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια» σχολιάζει ο Ν. Παππάς με αφορμή δηλώσεις του Ανδ. Λοβέρδου (αναλυτικά). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)