to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:49 | 21.10.2016

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Η εισαγγελική παρέμβαση για τις καταθέσεις Στουρνάρα και Ψυχάρη είναι απόδειξη ότι η εξεταστική κάνει τη δουλειά της (βίντεο)

«Προκύπτουν συμπεράσματα που έχουν οδηγήσει σε αυτεπάγγελτες κινήσεις της δικαιοσύνης όπως όσο αναφορά τη δήλωση του κ. Ψυχάρη για τα 15 εκατ. εγγύηση με αέρα, μας ενημέρωσε επίσης η Τράπεζα της Ελλάδος ότι έχει γίνει εξώδικο προς τον κ. Ψυχάρη», σημείωσε μιλώντας στο Κόκκινο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την δανειοδότηση των κομμάτων και ΜΜΕ, Σωκράτης Φάμελλος


Ο κ. Φάμελλος αναφερόμενος στη Σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες είπε ότι «οι διαδικασίες ωρίμανσης των πολιτικών είναι αργές, εμείς ζητάμε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και θέλουμε να συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα» και επισήμανε πως αυτά που θα ζητηθούν είναι το χρέος, το προσφυγικό, επισημαίνοντας πως υπάρχουν εκκρεμότητες, όπως στο ζήτημα της μετεγκατάστασης των προσφύγων, της βίζα στους Τούρκους πολίτες , αλλά και το κυπριακό.

Παράλληλα εξειδικεύοντας στο ζήτημα της αξιολόγησης σημείωσε ότι παρά τη δυσκολία των μέτρων η χώρα μας είναι συνεπής και καλύπτει τους δείκτες απόδοσης και δεν μπορούν οι γερμανικές εκλογές να αποτελούν λόγο καθυστέρησης,{..} εμείς θέλουμε και είναι δικαίωμα μας η χώρα μας να είναι χώρα με σταθερή οικονομία  παρά τις αντιθέσεις που ξεκινούν από το υπουργείο οικονομικών της Γερμανίας.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα με το ελληνικό χρέος, αλλά με την έλλειψη ανταγωνιστικότητας τόνισε πως υπάρχει ένας συσχετισμός δυνάμεων στην Ευρώπη ο οποίος συσσωρεύει υπεραξίες, χρησιμοποιώντας ως υποζύγια τις χώρες του νότου, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει νομισματική ενοποίηση, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της βόρειας Ευρώπης.



Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε « πρέπει να περιμένουμε την αξιολόγηση και την κατάληξη της συζήτησης για α εργασιακά, {..} εμείς λέμε ότι οι καλύτερες αμοιβές θα δώσουν ώθηση, βελτιώνουν την κατανάλωση, αντίθετα η αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων είχε αρνητικά αποτελέσματα».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών είπε ότι «ο προϋπολογισμός το 2017 θα έχουμε καλύτερη εικόνα στα νοικοκυριά εμείς έχουμε υποχρέωση να την βελτιώνουμε με μέτρα που παίρνονται από τα υπουργεία, όπως το νομοσχέδιο για την αλληλέγγυα οικονομία.

Αναφερόμενος στη διαδικασία  αδειοδότησης των τηλεοπτικών συχνοτήτων, τόνισε πως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι παίζουν τον ρόλο του εκπροσώπου του παλιού συστήματος. Η αδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων γίνεται είπε συνεχίζοντας, για να σταματήσει το καθεστώς ανομίας λαμβάνουμε το μήνυμα από την κοινωνία μην σταματάτε, νομίζω ότι σε αυτό είμαστε ανυποχώρητοι διεκδικούμε να αποκατασταθεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, σεβόμαστε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και θα λάβουμε υπόψιν μας την απόφαση του ΣτΕ.

Απαντώντας στο ζήτημα της επαναφοράς του ζητήματος των εκλογών από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε πως αυτό απεικονίζει τις προθέσεις τους για επιστροφή στο παλιό δείχνει ότι ανησυχούν για την απονομή της δικαιοσύνης.

Για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων

Έχει ολοκληρωθεί το σκέλος των καταθέσεων των στελεχών των τραπεζών , των ιδιοκτητών των ΜΜΕ (σ.σ.: υπάρχει και ο κ. Γιαννίκος), μας μένει η κατάθεση των οικονομικών υπευθύνων των κομμάτων. Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι «προκύπτουν συμπεράσματα που έχουν οδηγήσει σε αυτεπάγγελτες κινήσεις της δικαιοσύνης όπως όσο αναφορά τη δήλωση του κ. Ψυχάρη για 15 εκατ. εγγύηση  με αέρα, μας ενημέρωσε η Τράπεζα της Ελλάδος ότι έχει γίνει εξώδικο προς τον κ. Ψυχάρη, ζητήθηκαν από τον οικονομικό εισαγγελέα τα πρακτικά της κατάθεσης του κ. Στουρνάρα για να διερευνήσει την ανάσυρση από το αρχείο του πορίσματος του κ. Καλούδη για τις παρατυπίες των κομμάτων και να εξεταστεί γιατί μπήκε στο αρχείο». Όλα αυτά είναι απόδειξη ότι κάνουμε τη δουλειά μας. Ξεκίνησαν αρκετές διαδικασίες για τη νομιμότητα στο δανεισμό που αποκαθιστούν το δίκαιο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)