to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 12.05.2017

πηγή: kavala-portal.gr

Οικονομία

«Θέλουμε τη λειτουργία της ΒΦΛ, αλλά με κανόνες»: Στην Καβάλα ο Ανδ. Νεφελούδης

«Δεν υπάρχει περίπτωση να διοικεί τη χώρα μια αριστερή κυβέρνηση και να λειτουργούν επιχειρήσεις με τέτοια παραβατικότητα και με ενέργειες όπως απολύσεις με μεθόδους που ακολουθήθηκαν στη ΒΦΛ (π.χ. χωρίς αποζημιώσεις και με ψευδείς μηνύσεις)», τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας


Στην Καβάλα βρίσκεται από το πρωί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο κ. Νεφελούδης μετέβη το μεσημέρι στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ για την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τους απολυμένους της ELFE ΑΒΕΕ (πρώην ΒΦΛ).

2 ήταν οι βασικοί άξονες στους οποίους κινήθηκε ο κ. Νεφελούδης στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου:

- Τα 75.000 ληξιπρόθεσμα δάνεια του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και η ρύθμισή τους

- οι εξελίξεις στη ΒΦΛ

Όσον αφορά το θέμα των λιπασμάτων, ο κ. Νεφελούδης ξεκίνησε λέγοντας ότι "χειριζόμαστε όλη αυτή την ακραία παραβατικότητα εδώ και 1 χρόνο. Δεν υπάρχει περίπτωση να διοικεί τη χώρα μια αριστερή κυβέρνηση και να λειτουργούν επιχειρήσεις με τέτοια παραβατικότητα και με ενέργειες όπως απολύσεις με μεθόδους που ακολουθήθηκαν στη ΒΦΛ (π.χ. χωρίς αποζημιώσεις και με ψευδείς μηνύσεις)" και συνέχισε στέλνοντας μήνυμα ότι "υπάρχουν κανόνες και νόμοι στην Ελλάδα, και πρέπει επιτέλους να τηρηθούν. Γνωρίζουμε πως παρατηρούμε περιστατικά διαφθοράς κάτω από οποιαδήποτε πέτρα και αν σηκώσουμε, αλλά αυτά τελείωσαν. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τις ζωές των εργαζόμενων (ακόμα και αυτών που υπέκυψαν στους εκβιασμούς του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη) επειδή π.χ. δεν τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας. Ποιος μπορεί αυτή τη στιγμή να εγγυηθεί, με το χέρι στην καρδιά, ότι η επιχείρηση είναι ασφαλής να λειτουργεί; Φαίνεται, όμως, ότι πολλοί το έκαναν - για πολλούς και διάφορους λόγους".

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το εργοστάσιο λιπασμάτων δεν θα κλείσει, αλλά θα λειτουργεί σε νόμιμο πλαίσιο
 

Ο κ. Νεφελούδης συνέχισε λέγοντας ότι "δεν μπαίνουμε σε διλήμματα για το αν θα λειτουργήσει η βιομηχανία ή όχι - εμείς θέλουμε να λειτουργήσει. Απλά θέλουμε να λειτουργήσει με κανόνες" και ανέφερε ότι "το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ βρισκόμουν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης, με επισκέφθηκαν εκπρόσωποι των εργαζόμενων της ΒΦΛ και μου ζήτησαν να μεταβώ στο εργοστάσιο για να συναντήσω όλους όσους εργάζονται σε αυτό. Η απάντησή μου ήταν ότι θα μεταβώ αν και εφόσον επιστρέψουν και οι απολυμένοι της βιομηχανίας.". Κλείνοντας την εισήγησή του, ο ΓΓ του υπουργείου Εργασίας τόνισε ότι "έχουμε κάνει αναφορά για την ΠΕ Καβάλας και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που έδωσαν άδεια. Δεν υπάρχει περίπτωση να μιλάμε για επιχειρήσεις-νομικά φαντάσματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων νομίζουν ότι αν αλλάζουν τις επιχειρήσεις σαν τα πουκάμισα θα γλιτώσουν τα χρέη και τις οφειλές τους. Όλοι αυτοί οι χειρισμοί δεν τιμούν την Ελλάδα." και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι "θα συζητήσουμε για το μέλλον της βιομηχανίας μόνο αν ισχύσουν οι παρακάτω 3 προϋποθέσεις:

α) επαναπρόσληψη,

β) ανάκληση των μηνύσεων

γ) εκπόνηση νέων μελετών ασφαλείας"

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)