to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:12 | 08.05.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Τ. Πετρόπουλος: Με όρους δικαιοσύνης και ισότητας το ασφαλιστικό (βίντεο)

Τον χαρακτήρα κοινωνικής δικαιοσύνης που διέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ανέδειξε ο υφυπουργός Εργασίας από το βήμα της Βουλής


Τον χαρακτήρα της κοινωνικής δικαιοσύνης που διέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ανέδειξε στη Βουλή (εδώ η συζήτηση) ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος. «Το νομοσχέδιο υλοποιεί τις δεσμεύσεις που με την ψήφο της ΝΔ και την πίεση της ΝΔ αναλάβαμε το 2015. Η διαφορά είναι ότι εμείς βάζουμε κανόνες ισοτιμίας και η ΝΔ θέλει να στρέψει το ασφαλιστικό σύστημα στον ιδιωτικό τομέα», υπογράμμισε.

Μάλιστα χρησιμοποίησε και το προσωπικό του παράδειγμα από τον χώρο των δικηγόρων. «Δεν ανέχομαι εγώ, με τόσα χρόνια δικηγορίας, να πληρώνω 1.900 ευρώ ασφάλιση ετησίως, δηλαδή λιγότερα και από τον εργάτη, και ο νέος δικηγόρος να πληρώνει 120 ευρώ περισσότερα», υπογράμμισε και επεσήμανε ότι σήμερα «δεν υπάρχει ούτε ένα Ταμείο που δεν έχει ελλείμματα.

Ακόμη και τα «ευγενή» ταμεία, όπως το ΤΣΑΥ (Υγειονομικοί) και το Ταμείο Νομικών» και ότι στην πραγματικότητα καλύπτουν τα ελλείμματά τους από τους πόρους των εργατών.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει ένα δίκαιο προοδευτικό ασφαλιστικό σύστημα, αλλά τώρα είμαστε εδώ που είμαστε. Είμαστε στα βάθη της ερήμου και πρέπει να μοιράσουμε δίκαια το λίγο ψωμί, το λίγο νερό και το λίγο αλάτι που έχουμε. Και το κάνουμε δίκαια. Αν κάποιος έχει να μας πει ότι στηρίζουμε περισσότερο κάποια τάξη, ας μας το πει να το δούμε», είπε χαρακτηριστικά ο Τ. Πετρόπουλος και επέκρινε τους πανεπιστημιακούς που ουσιαστικά πρότειναν να μην πληρώνουν οι πλούσιοι. «Η πολιτική σκοπιμότητα υπερκέρασε την πολιτική ευθύνη. Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω», διαπίστωσε ο υφυπουργός Εργασίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)