to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:10 | 02.05.2014

Πολιτική

ΣΥΡIΖΑ: Νέο μνημόνιο το Μεσοπρόθεσμο, ο λαός θα σταματήσει την καταστροφή στις κάλπες του Μαΐου

«Όσο και αν η κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς προσωπικά προσπαθούν για εμφανείς μικροπολιτικούς προεκλογικούς λόγους να στήσουν νέα παράσταση επιτυχίας αποκρύπτοντας τα νέα μέτρα, η πραγματικότητα τους διαψεύδει»


Το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα μέτρα και μνημόνια:

«Όσο και αν η κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς προσωπικά προσπαθούν για εμφανείς μικροπολιτικούς προεκλογικούς λόγους να στήσουν νέα παράσταση επιτυχίας αποκρύπτοντας τα νέα μέτρα, η πραγματικότητα  τους διαψεύδει.

Με πρόσθετους φόρους και νέες άγριες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και  τους μισθούς καθώς και νέες απολύσεις για την τετραετία 2014-2018, το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (διαβάστε αναλυτικά) που φέρνουν προς ψήφιση αποτελεί νέο μνημόνιο που βάζει ακόμα πιο βαθιά στο τούνελ την κοινωνία και την οικονομία.

Ο ελληνικός λαός ωστόσο, δεν θα επιτρέψει άλλο αυτή την καταστροφή και στις κάλπες του Μαΐου θα στείλει το δικό του μήνυμα ελπίδας και αλλαγής σελίδας για τη χώρα μας και την Ευρώπη».  

 

Αλ. Μητρόπουλος: Παίρνουν πίσω τα 525 εκατ. € που μοιράζουν! 

Όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική του δήλωση:

«Πριν καλά-καλά μοιραστεί το περιβόητο …«κοινωνικό μέρισμα» των 525 εκατ. €, η παραδομένη στους δανειστές μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, φροντίζει να τα πάρει πίσω στο ακέραιο και μάλιστα αποκλειστικά από μισθωτούς και συνταξιούχους!

Ενώ διαλαλεί σε όλους τους τόνους ότι τα 525 εκατ. € που μοιράζει προεκλογικά, είναι μέρος του «πρωτογενούς πλεονάσματος» για το έτος 2013, η αλήθεια είναι πως το ποσό αυτό θα αναπληρωθεί με ισόποσες περικοπές, που θα γίνουν αμέσως μετά τις εκλογές, αποκλειστικά σε μισθούς και συντάξεις!

Επομένως, ή δεν υπήρξε πραγματικό «πρωτογενές πλεόνασμα» για το έτος 2013 ή, αν υπήρξε αυτό «το πλεόνασμα του αίματος», οι δανειστές επέτρεψαν στην υποταγμένη σ’ αυτούς κυβέρνηση να το μοιράσει προσωρινά για προφανείς προεκλογικούς λόγους και να το αναπληρώσει άμεσα μετά τις εκλογές από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018», που κατατέθηκε και θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, ενώ για το 2014 προβλέπεται διανομή «κοινωνικού μερίσματος» ύψους 525 εκατ. €, στην ίδια σελίδα 42, εντελώς απροκάλυπτα, προβλέπονται δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις για το ίδιο έτος (2014) πάνω από 525 εκατ.€!

Μόνο οι περικοπές στα Επικουρικά Ταμεία, κατά τη διάρκεια του νέου Μεσοπρόθεσμου, θα ανέλθουν στο μισό δις € περίπου, ενώ οι περικοπές για το 2014 ανέρχονται στα 156 εκατ. €!»

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)