to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:39 | 23.11.2017

Κοινωνία

Συνεχίζεται το «μπλόκο» ΛΑΕ και αντιπολίτευσης στον προϋπολογισμό του Χαλανδρίου - Σ. Ρούσσος: Το πραξικόπημα δεν θα περάσει

Την «πρωτοφανή συνεργασία ΟΝΝΕΔ, ΛΑΕ και όλου του παλαιού πολιτικού προσωπικού για να εμποδιστεί η ψήφιση του προϋπολογισμού και η εκτέλεση του έργου του δήμου Χαλανδρίου» (συνεχίζει να) καταγγέλλει ο δήμαρχος, Σίμος Ρούσσος


Όπως αναφέρει στο facebook ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος:

«Πρωτοφανής συνεργασία ΟΝΝΕΔ, ΛΑΕ και όλου του παλαιού πολιτικού προσωπικού για να εμποδιστεί η ψήφιση του προϋπολογισμού και η εκτέλεση του έργου του δήμου. Με την αποχή τους δεν άφησαν να γίνει η 2η συνεδρίαση. Μετά την επιδεικτική απουσία τους από την διαβούλευση τόσο στις 14/11, όσο και στις 21/11, επέλεξαν να τορπιλίσουν και την κορυφαία θεσμική διαδικασία.

Απέδειξαν έτσι για άλλη μια φορά ότι δεν έχουν κανένα όριο στην προσπάθειά τους να μπλοκαριστούν όλα τα έργα και οι χρηματοδοτήσεις ύψους 11.000.000 ευρώ προς τον δήμο μας. Κατάμεστη η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου από δεκάδες πολίτες .Εργαζόμενοι στην καθαριότητα και την φιλαρμονική, μέλη αθλητικών σωματείων, γονείς και όσοι άλλοι πρόλαβαν να ενημερωθούν.

Απόντες οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Κουράση, Καρατζά, Ανδρεόπουλου, Θωμά και της ΛΑΕ που κατάφεραν να εμποδίσουν λόγω έλλειψης απαρτίας την ψήφιση του προϋπολογισμού . Παρόντες οι κκ Λαδόπουλος,Πανταζής,Βαρδουλάκης. Το ίδιο και ο κ Νταβίας που αποχώρησε όταν δεν έγινε η συνεδρίαση. Η πρωτόγνωρη συμπαράσταση μας γεμίζει αισιοδοξία ότι το πραξικόπημα που επιχειρείται στην πόλη δεν θα περάσει

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοτικοί σύμβουλοι-μέλη της ΛΑΕ «μπλόκαραν» τον προϋπολογισμό του δήμου Χαλανδρίου: Τα «συγχαρητήρια» του Σ. Ρούσσου στο facebook

Θυμίζουμε ότι και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15/11/2017 καταψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Χαλανδρίου και κατά συνέπεια και ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2018. «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει το προγραμματισμένο για την επόμενη χρονιά έργο της διοίκησης αφού κανένα έργο και καμία προμήθεια δεν θα μπορεί να εκτελεστεί από τον Δήμο», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου».

Συγκεκριμένα, καταψηφίστηκαν 66 έργα, 40 μελέτες, 1,3 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση κοινόχρηστων χώρων, 3,3 εκατομμύρια για συντηρήσεις δημοτικών χώρων, 2,4 εκατομμύρια για κατασκευή νέων υποδομών.Ειδικότερα, μένει στον αέρα χρηματοδότηση ύψους 11.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια για αντιπλημμυρικά έργα (τα μισά εκ των οποίων είναι ήδη δημοπρατημένα).

Επίσης, διακυβεύονται έργα όπως οι πλατείες στο Πάτημα, το ακίνητο Σαχάλα, η απαλλοτρίωση Δουζένη, ασφαλτοστρώσεις και άλλα έργα οδοποιίας, παρεμβάσεις σε σχολεία μεταξύ των οποίων εργασίες για την προσβασιμότητα των αναπήρων. Μπλοκάρεται η διεξαγωγή όλων των μελετών σχετικά με το νέο δημαρχείο, την αξιοποίηση του οικοπέδου στο Νομισματοκοπείο, του οικοπέδου για το νέο αμαξοστάσιο της Καθαριότητας, του ακινήτου Ζερβού καθώς επίσης τα έργα στη Ρεματιά, τα πεζοδρόμια της πόλης και άλλα.

Παγώνουν επίσης οι χρηματοδοτήσεις στα σχολεία ύψους 1.200.000 ευρώ και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ύψους 240.000 ευρώ. Επιπλέον, χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό η διοίκηση δεν μπορεί να προχωρήσει στη μείωση των δημοτικών τελών σε κατοικίες και επιχειρήσεις, όπως εισηγήθηκε, ενώ δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί η απόφαση για αύξηση κατά 80% των επιδομάτων ένδειας από 60.000 έως 100.000 ευρώ στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Πριν από όλα, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν οι 127 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Καθαριότητα που είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο μετά τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων.

Ψήφισαν αρνητικά η παράταξη του κ. Κουράση, του κ. Ανδρεόπουλου, του κ. Θωμά , της κ. Καρατζά. Λευκό ψήφισαν ο κ. Νταβίας και οι δημοτικοί σύμβουλοι που αποχώρησαν από την «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου». Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι προβλεπόμενες από το τεχνικό πρόγραμμα εργασίες είχαν ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, είτε ομόφωνα, είτε κατά πλειοψηφία, στις επιμέρους σχετικές συζητήσεις.

«Έτσι το μικροκομματικό συμφέρον επικράτησε της κοινής λογικής αφού ουδέποτε στο παρελθόν ο Δήμος Χαλανδρίου δεν έμεινε χωρίς δημοτικό Προϋπολογισμό», σημειώνει η παράταξη  «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου».  «Πολύ περισσότερο όμως αγνοήθηκαν οι οξυμμένες ανάγκες της πόλης μπροστά στην προσπάθεια να πληγεί η δημοτική αρχή και να εμποδιστεί η ανορθωτική προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει και τα αποτελέσματά της είναι ορατά σε όλους τους κατοίκους της πόλης», προσθέτει. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)