to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Συμβολή στον προσυνεδριακό διάλογο

Στις 14 Φλεβάρη 2022 έγινε η πρώτη προσυνεδριακή ολομέλεια της Ο.Μ. Υγειονομικών Αχαΐας. Υπήρξε μια γόνιμη συζήτηση και είχα την ευκαιρία να αναφέρω κάποιες σκέψεις που θέλω να μοιραστώ με τους συντρόφους /αναγνώστες.


Στο πρόγραμμα των 100 σημείων απουσιάζει εντελώς οποιαδήποτε αναφορά στις ανεμογεννήτριες και στην άναρχη ανάπτυξή τους σε κάθε φυσική γωνιά της χώρας. Δεν γίνεται καμία αναφορά στην απολιγνιτοποίηση που άτακτα προχωράει η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση.

Στον πρωτογενή τομέα γεωργία / κτηνοτροφία δεν αναφέρεται καν η λέξη αλιεία και δεν αναφέρονται σαφή μέτρα προώθησης της επιστροφής των συμπατριωτών στους τομείς αυτούς.

Στην παιδεία στα πλαίσια των δικαιωμάτων αυτοπροσδιορισμού κάθε πολίτη της χώρας, πρότεινα την καθιέρωση χωρίς βαθμολογία, μιας ώρας εβδομαδιαίως στο σχολικό πρόγραμμα,της διδασκαλίας της ντοπιολαλιάς κάθε περιφέρειας και της τοπικής ιστορίας. Είναι έγκλημα να χάνονται τοπικές διάλεκτοι και ιστορίες με το πέρασμα των χρόνων.

Τέλος όσον αφορά στην Υγεία που εργάζομαι, η διάθεση στο πρόγραμμα μόνο 13 γραμμών συγκριτικά με τις 24 γραμμές που αφιερώνονται  στον πολιτισμό, δημιουργεί προβλήματα κοινωνικού αυτοματισμού. Από αυτές τις λίγες γραμμές λείπει η οποιαδήποτε αναφορά στο δικαίωμα του ανασφάλιστου να επισκέπτεται ιδιώτες γιατρούς με δικαίωμα συνταγογράφησης , δικαίωμα που ο ΣΥΡΙΖΑ καθιέρωσε και που η δεξιά έχει καταπατήσει! Αναφέρει για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των νοσηλευτώ/τριών , χωρίς να γράφει για την επιβεβλημένη ένταξη των γιατρών!

Καλούς αγώνες σύντροφοι/ισσες

* Ο Γρηγόρης Μαρκέτος είναι Δ/ντής ΕΣΥ παιδίατρος και Μέλος Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)