to top
 • βρείτε μας στο Twitter
 • βρείτε μας στο Facebook
 • βρείτε μας στο YouTube
 • στείλτε μας email
 • εγγραφείτε στο RSS feed
 • international version
 • Οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η επίδραση τους στο πολιτικό τοπίο

  13.05.2022 - 12:23

  Οι εκλογές για Πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή, έρχονται να επιβεβαιώσουν την γοργή αυξητική πορεία της επίδρασης του κόμματος στην ελληνική κοινωνία κατά το τελευταίο διάστημα.
 • Το «Εμείς» στη θέση του «Εγώ»

  06.05.2022 - 14:54

  Αυτό που έμεινε και, ελπίζουμε, θα σφραγισθεί στις 15 Μαΐου με τις ψήφους δεκάδων χιλιάδων μελών της κομματικής βάσης, είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα κι ένα «Νέο Εμείς» που θα περιλαμβάνει «ανθρώπους με διαφορετικές παραδόσεις, ανθρώπους από τη ριζοσπαστική Αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο, που υπερασπίζονται ατομικά, κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες».
 • Οι πόνοι όλου του ντουνιά στη θράκα του μυαλού μου

  28.04.2022 - 16:00

  Σε ένα δημοκρατικό αριστερό κόμμα και ειδικά στο συνέδριο πολλά λέγονται αλλά και πολλά δεν λέγονται όμως όλα αυτά αποτελούν βάσεις συνεννόησης, για να εξελιχθεί ο διάλογος με ιδέες, αντιθέσεις και συνθέσεις.
 • Το μεγαλύτερο διακύβευμα η ενεργή συμμετοχή του κόσμου!

  15.04.2022 - 15:06

  Η ενότητα του κόμματος είναι το υπέρτατο διακύβευμα, καθώς ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς αποτελεί ένα πρότυπο πεδίο σύνθεσης, το μεγαλύτερο στην ευρωπαϊκή αριστερά όπου έχει αποδείξει πως μπορεί να χωρέσει κάτω από την ομπρέλα του οποιαδήποτε προοδευτική φωνή με σαφή πλαίσια και κατεύθυνση προς την Αριστερά.
 • Ο ρόλος της Αριστεράς στο νέο κίνημα ειρήνης

  15.04.2022 - 15:00

  Είναι όμως και ευθύνη των προοδευτικών παρατάξεων να μην περιοριστούν σε απλουστευτικές αναλύσεις που αφήνουν περιθώριο για κριτική των θέσεων τους στο ζήτημα της παγκόσμιας ειρήνης.
 • ΣΥΡΙΖΑ: Πολλές υποχρεώσεις, λίγα δικαιώματα

  15.04.2022 - 14:57

  Πρέπει να προσπαθήσουμε οι άνθρωποι να πιστέψουν ξανά στην πολιτική που σημαίνει να πιστέψουν και στην δύναμη τους να αλλάξουν την καθημερινότητά τους από κάθε μετερίζι, από τη γειτονιά, το δήμο, το σωματείο, τους συλλόγους
 • Περί ποίου κόμματος;

  14.04.2022 - 14:04

  Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι είναι αυτό που έσωσε τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίοδο της κυβέρνησής του. Τι ήταν αυτό που του επέτρεψε να μην συμβιβαστεί περισσότερο από όσο τον ανάγκαζαν οι εκβιασμοί των δανειστών. Ήταν η αριστερή, η μαρξιστική, η αντικαπιταλιστική του μήτρα. Γιατί δεν είναι, βεβαίως, σοσιαλισμός η Επιθεώρηση Εργασίας, οι Συλλογικές Συμβάσεις και η πρόσβαση των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ.
 • Κόμμα «νέου τύπου» ή παράταξη νέου συλλογικού υποκειμένου;

  14.04.2022 - 13:34

  Αριστερά είμαστε όταν παραλαμβάνουμε κοινωνικό πρόβλημα και παραδίδουμε βιώσιμη λύση
 • Η Αλλαγή είναι πηγή Ζωής!

  14.04.2022 - 13:29

  Σε λίγες ώρες ξεκινά τις εργασίες του το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στην ελπιδοφόρα Νέα Αρχή που τόσο πολύ έχει ανάγκη η κοινωνία και ιδιαίτερα η νέα γενιά. Ταυτόχρονα, το συνέδριο λαμβάνει χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, με την κοινωνία να βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης
 • Με το βλέμμα στο σήμερα, οραματιζόμαστε την κοινωνία τού αύριο

  14.04.2022 - 13:22

  Ας υπερβούμε τεχνητές διαφορές με όρους προωθητικής σύγκλισης και ας κοιτάξουμε μπροστά για ένα επιτυχημένο, ενωτικό συνέδριο
 • Ποσόστωση για την ποσόστωση ή για πολλαπλά οφέλη;

  13.04.2022 - 19:48

  Εν όψει του συνεδρίου του Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία το μυαλό μου διακατέχεται από πολλές σκέψεις και προβληματισμούς σχετικά με την πορεία του κόμματος, τη σχέση του με την κοινωνία και την πολιτική του ατζέντα. Πολλές από τις προτάσεις που διατυπώθηκαν βρήκαν πολλά μέλη του κόμματος σύμφωνα αλλά την ίδια στιγμή παρατηρήθηκαν διαφωνίες και αντιδράσεις. Μία από τις προτάσεις αυτές που δημιούργησαν διχογνωμία στα μέλη του κόμματος είναι η ισότιμη και ισάριθμη ποσόστωση φύλου στο 50%.
 • Προσφυγική Μνήμη και Αριστερά: Συμβολή στον προσυνεδριακό διάλογο

  13.04.2022 - 15:32

  Στην ανολοκλήρωτη αποτίμηση της ιστορίας της ελληνικής Αριστεράς οφείλεται το γεγονός ότι πολύ λίγο έχει συνειδητοποιηθεί η καταλυτική σημασία του προσφυγικού ελληνισμού στην εξέλιξή της ήδη από τη δεκαετία του ’20. Η σημασία δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι οι εξαθλιωμένες προσφυγικές μάζες αποτέλεσαν την πρώτη μεγάλη κοινωνική βάση διαμόρφωσης ενός προλεταριάτου, ούτε ότι η τεχνογνωσία που εισέρευσε στην «Μικρά πλην έντιμο Ελλάδα» μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή συνετέλεσε στην οικονομική ανάπτυξη του Μεσοπολέμου, αλλά και στο γεγονός ότι κατέφθασαν και εντάχθηκαν στις οργανωτικές δομές, στελέχη που ήδη είχαν διαμορφωθεί μέσα από τις επαναστατικές διεργασίες από τις αρχές του 20ου αιώνα. Στελέχη που έφεραν μαζί τους μια προχωρημένη κοινωνική αντίληψη για την αυτοοργάνωση αφενός, αλλά και μια ουσιαστική πολιτική γνώση και στέρεη ιδεολογική κατάρτιση αφετέρου.

Σελίδες

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)