to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

2:02 | 06.12.2015

Οικονομία

Με 153 «ναι» εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2016 - Αλ. Τσίπρας: Θα βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια

Η συζήτηση στην Ολομέλεια ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε - Αναλυτικά, 153 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 145 «όχι» και 2 απών - Όπως ήταν αναμενόμενο, «Οχι» ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης ενώ ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος απουσίαζε (με πρόθεση ψήφου θα ψήφιζε «όχι», αλλά δεν προσμετράται στην ψηφοφορία)


Oλοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2016, με τις τοποθετήσεις βουλευτών, υπουργών και των πολιτικών αρχηγών. 153 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 145 «όχι» και 2 απών - Όπως ήταν αναμενόμενο, «Οχι» ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης ενώ ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος απουσίαζε (με πρόθεση ψήφου θα ψήφιζε «όχι», αλλά δεν προσμετράται στην ψηφοφορία)

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε τον νέο Προϋπολογισμό ένα «σωστό εργαλείο», επαρκές σε αυτή τη φάση για την εφαρμογή και τήρηση του οδικού χάρτη που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. «Παραμένουμε πιστοί στην ανάγκη ανατροπής της λιτότητας σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να βοηθήσουμε όλοι για να ηττηθεί η στρατηγική της λιτότητας σε ευρωπαϊκή κλίμακα», σημείωσε και συνέχισε: «Είναι εύλογο η αντιπολίτευση να μην υπερψηφίζει τον Προϋπολογισμό. Θα περίμενε κανείς, όμως, κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση, προτάσεις για το τι θα πρέπει να γίνει» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Ν. Βούτσης.

 «Θα περίμενε κανείς να υπάρχει ένα μέτωπο αντιστάσεων προς τους Ευρωπαίους», υπογράμμισε επίσης και συνέχισε: «η επικινδυνότητα που εξάγεται για το θέμα της Σένγκεν, που σωστά συζητείται. Θα ορθωθεί μία άμυνα, μία καταγγελία σε όσους θέλουν να σπρώξουν τη χώρα έξω από τη Σένγκεν; Δεν μπορεί να σιωπά η αντιπολίτευση και να ψάχνει μήπως ο Μουζάλας, η Χριστοδουλοπούλου κάπου σιώπησαν και μπορεί να βγαίνει ο Ούγγρος, ο Σλοβάκος και να ζητά». 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)