to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:48 | 21.07.2021

Αθλητισμός

Στην κορυφή του κόσμου ο υπέροχος Αντετοκούνμπο - Πρωταθλητές οι Μπακς στο ΝΒΑ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και του 6ου τελικού του ΝΒΑ, πετυχαίνοντας 50 από τους 105 πόντους των Μιλγουόκι Μπακς απέναντι στους Φοίνιξ Σανς και παίρνοντας 14 ριμπάουντ - Ο μπασκετμπολίστας που ξεκίνησε από τα Σεπόλια αναδείχθηκε και MVP των τελικών του ΝΒΑ


O Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μιλγουόκι Μπακς έγραψαν ιστορία σήμερα το ξημέρωμα ώρα Ελλάδας κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή του ΝΒΑ νικώντας στον 6ο τελικό τους Φίνιξ Σανς με 98-105. Ο Αντετοκούνμπο, σε έναν τελικό που χαρακτηρίζεται ήδη από τους σπουδαιότερους του ΝΒΑ, σκόραρε 50 πόντους, και η ομάδα του πήρε ξανά, ύστερα, από 50 χρόνια τον τίτλο της κορυφαίας διοργάνωσης, νικώντας με 4-2 στη σειρά των 6 τελικών.

Ήταν το τρίτο παιχνίδι της σειράς που ο Αντετοκούνμπο σκοράρει πάνω από 40 πόντους και 10 ριμπάουντ, μια καταπληκτική επίδοση που τον τοποθετεί ανάμεσα στους σπουδαιότερους παίκτες του ΝΒΑ. 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που ξεκίνησε από τα Σεπόλια και είναι πλέον στην κορυφή του κόσμου, διακρίνεται όμως και για όσα λέει όταν δεν... διαλύει τα δίχτυα των αντιπάλων. Όπως εδώ, μιλώντας στους συμπαίκτες του μετά την κατάκτηση του τρόπαιου:

Μετά την τεράστια επιτυχία, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χαίρει πλέον παγκόσμιας αναγνώρισης - διαβάστε ενδεικτικά το δημοσίευμα στον βρετανικό Γκάρντιαν -, το Τwitter έχει πάρει φωτιά με το #GreekFreak και ο ίδιος δηλώνει, φυσικά, «θέλουμε να το ξανακάνουμε»!

«Για τη μητέρα, τον πατέρα μου, τη σύντροφό μου, τα αδέλφια μου»

Ο κορυφαίος παίκτης δήλωσε συγκεκριμένα για το γεγονός ότι πλέον τρία αδέλφια της οικογένειας, αυτός, ο Θανάσης και ο Κώστας, έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Πολλοί έκαναν πλάκα πέρυσι που ο Κώστας πήρε το πρωτάθλημα. Τώρα όμως τα καταφέραμε και εγώ και ο Θανάσης». Και ύστερα πρόσθεσε:

«Αυτό το τρόπαιο είναι για τη μητέρα μου, δούλεψε πολύ σκληρά για να είμαι εδώ. Αυτό είναι για τον πατέρα μου, που βλέπει από ψηλά. Αυτό είναι για τη σύντροφό μου, που φροντίζει και προσέχει τον γιο μου. Αυτό είναι για τα αδέρφια μου. Μπορεί να είμαι ξεροκέφαλος κάποιες φορές, απομακρύνομαι από τα social media γιατί θέλω πολύ να πετύχω αυτό εδώ, να τα καταφέρω. Κάθε μέρα, όμως το κάνω για τη μητέρα, τον πατέρα μου, τη σύντροφό μου, τα αδέλφια μου.

Ξέρετε τι θέλω να κάνω; Θέλω να δημιουργήσω μια μηχανή του χρόνου και να πάω πίσω και να κερδίσω το Rookie of the Year και μετά να παίζω ερχόμενος από τον πάγκο για να κερδίσω το Sixth Player of the Year. Πλάκα κάνω. Θέλω να γιορτάσουμε, να το ευχαριστηθούμε.

Πρέπει να το ξανακάνουμε! Όταν κέρδισα το MVP σκέφτηκα, πάει τελείωσε, πάμε στο επόμενο, πρέπει να το ξανακάνω. Αυτό το συναίσθημα όμως είναι... εξάρτηση. Αγαπώ να παίζω στα NBA Playoffs, αγαπώ να παίζω με αυτά τα παιδιά. Εύχομαι να το ξανακάνουμε.

Σημαίνει πολλά για μένα η στήριξη από τον Κόμπι Μπράιαντ. Στην αρχή φαινόταν σαν αστείο, αυτό που έκανε με τις προκλήσεις. Γι αυτό του έστειλα μήνυμα, για το ποια είναι η πρόκληση που έχει για μένα. Όταν μου είπε για το "MVP" σκέφτηκα "ο Κόμπι έχει τέτοια εικόνα για μένα; Έχει τέτοια πίστη σε μένα;". Δεν ήταν κάτι σαν υποχρέωση ή κάτι, αλλά κάτι που ήθελα να πετύχω.

Όταν υπέγραψα το νέο μου συμβόλαιο, ήταν γιατί δεν ήθελα να απογοητεύσω κανέναν». 

Διαβάστε ακόμη: Το έπος του Γ. Αντετοκούνμπο σε αριθμούς - Το φιλμ του 6ου τελικού

Τα συγχαρητήρια του ελληνικού πολιτικού κόσμου

 Αλ. Τσίπρας για Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο: Σπουδαίοι αθλητές και άνθρωποι που μας γέμισαν χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια

«Από ένα μικρό διαμέρισμα στα Σεπόλια, στην κορυφή του κόσμου. Νικητές, μαχητές, πρωταθλητές. Παιδιά μεταναστών που έζησαν την αδικία, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Παιδιά δυο γονιών που ήρθαν στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή και μεγάλωσαν την οικογένεια τους με αρχές, αξίες και ιδανικά. Σπουδαίοι αθλητές και άνθρωποι που μας γέμισαν χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε ανάρτησή του το πρωί της Τετάρτης και καταλήγει:

«Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο συγχαρητήρια για την επιτυχία σας. Είναι τιμή μας που είστε Έλληνες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του έκανε την εξής ανάρτηση στο διαδίκτυο: «Incredible Yannis! Greeks everywhere celebrate!» - «Απίστευτος Γιάννης! Οι Έλληνες παντού γιορτάζουν!»

Διαβάστε ακόμη:

Αμηχανία στη ΝΔ μετά τον θρίαμβο Αντετοκούνμπο - Καταπίνουν τις παλιές ειρωνείες


Τα στελέχη της ΝΔ, σαν τους γνωστούς Άδωνι και Θανάση Πλεύρη, προσπαθούν να ξεχάσουν τις παλιές ειρωνείες (όπως τότε που έλεγαν τάχα τυχαία λάθος - «Ακενοτούμπο» - το όνομα των σπουδαίων παικτών) και το ρατσιστικό δηλητήριο που διέσπειραν - Και η ΝΔ ως κόμμα δεν ξέρει πού να κρυφτεί, όταν έχει δυο φορές ως τώρα καταψηφίσει τους νόμους για την απόδοση ιθαγένειας, προς τέρψη του ακροδεξιού ακροατηρίου της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)