to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:29 | 21.07.2021

Πολιτική

Αμηχανία στη ΝΔ μετά τον θρίαμβο Αντετοκούνμπο - Καταπίνουν τις παλιές ειρωνείες

Τα στελέχη της ΝΔ, σαν τους γνωστούς Άδωνι και Θανάση Πλεύρη, προσπαθούν να ξεχάσουν τις παλιές ειρωνείες (όπως τότε που έλεγαν τάχα τυχαία λάθος - «Ακενοτούμπο» - το όνομα των σπουδαίων παικτών) και το ρατσιστικό δηλητήριο που διέσπειραν - Και η ΝΔ ως κόμμα δεν ξέρει πού να κρυφτεί, όταν έχει δυο φορές ως τώρα καταψηφίσει τους νόμους για την απόδοση ιθαγένειας, προς τέρψη του ακροδεξιού ακροατηρίου της.


Η εκπληκτική επιτυχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο που ως «καρδιά και ψυχή» των Μιλγουόκι Μπακς έφτασε στην κατάκτηση του ΝΒΑ, πρέπει να προκάλεσε βαριά αμηχανία στα στελέχη της ΝΔ, που πλέον αναγκάζονται να καταπιούν τη γλώσσα τους και να  εύχονται (μάταια...) να μην είχαν κάνει κάποτε άστοχες, ειρωνικές και ρατσιστικές δηλώσεις κατά των παιδιών μεταναστών που από τα Σεπόλια κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή.

Ο κατά Μητσοτάκη Yannis

Πρώτος πρώτος ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρόδωσε την αμηχανία του με το απαραίτητο συγχαρητήριο μήνυμα, εξαιρετικά σύντομο (και όχι επειδή ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι λάτρης των λακωνικών δηλώσεων). Αρκέστηκε να γράψει νωρίς το πρωί «Incredible Yannis!  Greeks everywhere celebrate! #yannismvp» («Εκπληκτικός Γιάννης! Οι απανταχού Έλληνες γιορτάζουν», σε ελεύθερη μετάφραση) προκαλώντας μειδιάματα στους χρήστες του Twitter που έσπευσαν να του επισημάνουν ότι ο Αντετοκούνμπο είναι παγκοσμίως γνωστός ως Giannis, κι όχι Yannis.

Kαι μια από τις απαντήσεις:

Παράλληλα, πολλοί χρήστες απαντούν στον πρωθυπουργό (#Ακενοτούμπο), υπενθυμίζοντάς του πως το κόμμα του καταψήφιζε τους νόμους για την ιθαγένεια, πως αν οι γονείς του Yannis έρχονταν τώρα στη χώρα το πιθανότερο θα ήταν να ζούσαν μέσα σε κάποια άθλια προσφυγική «δομή», ενώ του υπενθυμίζουν κι όλα όσα έλεγαν και έπρατταν οι υπουργοί του.

Όταν ο Άδωνις τον έλεγε «Ακενοτούμπο»

Πλέον τρανταχτό παράδειγμα ο νυν υπ. «Ανάπτυξης» και αντιπρόεδρος της ΝΔ που προ ετών ειρωνευόταν τους νεαρούς παίκτες που ήδη έχτιζαν σιγά σιγά τη μεγάλη τους πορεία, αλλάζοντας το επώνυμό τους σε «Ακενοτούμπο»:

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, βέβαια, επειδή δεν μπορεί να κάνει καθόλου αυτοκριτική, ή έστω να σωπάσει, το μόνο που βρήκε να κάνει σήμερα είναι να ποστάρει φωτογραφία του Γ. Αντετοκούνμπο με τον Αντ. Σαμαρά όταν η τότε κυβέρνηση αναγκάστηκε να του δώσει ιθαγένεια, φοβούμενη την κατακραυγή από τυχόν μη συμμετοχή των ταλαντούχων παικτών στην Εθνική.  Ο υπ. Ανάπτυξης έχει βέβαια κι άλλα να ξεχάσει, όπως όταν συμμετείχε σε συγκέντρωση με σύνθημα «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι». 

Και μια ακόμα οδυνηρή υπενθύμιση: ο εξίσου γραφικός Θάνος Πλεύρης όπως και ο Άδωνις υποστήριζαν κάποτε φωναχτά τη «φυλετική καθαρότητα»...

Το σίγουρο είναι ότι ο Αδ. Γεωργιάδης, ο Θ. Πλεύρης και άλλοι από την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να βγουν σήμερα στις οθόνες και να δώσουν συγχαρητήρια στους αδελφούς Αντετοκούνμπο, και να δηλώνουν περήφανοι ως Έλληνες. Ξέρουν πως κανένα από τα χορτασμένα «μεγάλα» ΜΜΕ δεν θα ψάξει να βρει παλιές «παρασπονδίες»...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)