to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:27 | 14.04.2018

Διεθνή

«Σωστή και νόμιμη» κατά τη Μέι, η επίθεση στη Συρία

Η Τερέζα Μέι θα ενημερώσει το κοινοβούλιο την... Δευτέρα, για τις σημερινές πυραυλικές επιθέσεις κατά συριακών στόχων


Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι η διαταγή που έδωσε για την πραγματοποίηση πυραυλικών επιθέσεων κατά της Συρίας, μετά από μια χημική επίθεση κατά αμάχων στην Ντούμα, ήταν σωστή και νόμιμη.

Σύμφωνα με την ίδια, ο στόχος των επιθέσεων ήταν να αποτραπεί το ενδεχόμενο μιας νέας χρήσης χημικών όπλων από τις συριακές αρχές, αλλά και να σταλεί ένα μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο, ότι η χρήση τέτοιων όπλων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

“Ήταν σωστό και νόμιμο ν’ αναλάβουμε στρατιωτική δράση μαζί με τους πιο στενούς συμμάχους μας, προκειμένου ν΄ αποτρέψουμε μία νέα ανθρώπινη δυστυχία, αλλά και να εξουδετερώσουμε την ικανότητα της συριακής κυβέρνησης για την χρήση χημικών όπλων,” τόνισε η Μέι.

Η ίδια, θα ενημερώσει σχετικά το κοινοβούλιο την Δευτέρα.

«Οι βόμβες δεν θα σώσουν ζωές», το μήνυμα του Τζ. Κόρμπιν

Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου βρετανικού Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα ότι η Τερέζα Μέι έπρεπε να είχε ζητήσει την έγκριση του κοινοβουλίου πριν διατάξει επιιδρομές με πυραύλους κρουζ εναντίον της Συρίας.

«Οι βόμβες δεν σώζουν ζωές ούτε φέρνουν την ειρήνη. Αυτή η νομικά αμφισβητήσιμη δράση υπάρχει κίνδυνος να κλιμακωθεί περαιτέρω», δήλωσε ο Κόρμπιν, ένας βετεράνος των αντιπολεμικών εκστρατειών.

«Η Βρετανία θα έπρεπε να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο για την επίτευξη εκεχειρίας στη σύγκρουση, όχι να παίρνει οδηγίες από την Ουάσινγκτον και να θέτει σε κίνδυνο βρετανικό στρατιωτικό προσωπικό. «Η Τερέζα Μέι θα έπρεπε να είχε ζητήσει την έκριση του κοινοβουλίου, όχι να ακολουθήσει πίσω από τον Ντόναλντ Τραμπ», υπογράμμισε ο ηγέτης των Εργατικών.

Πηγή: The Guardian

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)