to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:02 | 10.08.2017

Πολιτική

Σκότος τον δεκαπενταύγουστο: Σε ΛΑ.Ο.Σ μετατρέπεται η ΝΔ του Μητσοτάκη

(Λίγο πριν) τον (15) Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις. Μπορούν όμως κάλλιστα να υπάρξουν ακροδεξιάς κοπής επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για τις (μικροπολιτικές) ανάγκες της νέας Νέας Δημοκρατίας και των κορυφαίων, προερχόμενων από το «σχολείο» του Γ. Καρατζαφέρη, στελεχών της


Το σενάριο γνωστό: Κάποιο κυβερνητικό στέλεχος, με αφορμή ανάξια λόγου, δέχεται κίτρινη επίθεση από το μπλοκ των γαλαζοκίτρινων ΜΜΕ, κυρίως διαδικτυακών. Στη συνέχεια, αναλαμβάνει το επίσημο γραφείο Τύπου της ΝΔ να φέρει την επίθεση στο υψηλότερο επίπεδο προκειμένου αυτή να «παίξει» και στα δελτία ειδήσεων ώστε η ατζέντα να στραφεί στο εν λόγω θέμα.

Την άλλη μέρα, 5-6 ακόμα πρωτοσέλιδα θα δώσουν παράταση ζωής στο πυροτέχνημα, συνήθως με ακροδεξιές κορώνες και συκοφαντικούς τίτλους που παραπέμπουν όχι τόσο σε παραδοσιακά έντυπα του συντηρητικού, έστω, χώρου αλλά στον ατόφιο εκπρόσωπο της ακροδεξιάς παραδημοσιογραφίας: το περίφημο «Μακελειό».

Αυτή τη φορά, τη θέση του Κ. Γαβρόγλου πήρε ο Ν. Βούτσης. «Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι το ιδιαίτερο. Δεν γεννιέται κανείς και πεθαίνει στο πλαίσιο ενός λαού ή εθνότητας και με το θρησκευτικό συναίσθημα αποτυπωμένο πάνω του. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος. Δεν είμαστε φονταμενταλιστικό ορθόδοξο κράτος, ούτε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας»: Αυτά είπε ο πρόεδρος της Βουλής στην ΕΡΤ (διαβάστε αναλυτικά) και έπεσε η Νέα Δημοκρατία να τον φάει, να τον κατηγορήσει ότι «αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το σύνταγμά μας». Όλα αυτά πασπαλισμένα, όπως πάντα με λίγο από... Ρουβίκωνα (εδώ ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ)!

Από κοντά και ενώ ήδη είχαν αναδείξει το μέγιστο... ολίσθημα και τα ΜΜΕ του... διαφωτισμού:

(ενδεικτικά το πρωτοσέλιδο της Πέμπτης της «Ελευθερίας (;) του Τύπου»)

Για τους λασπολόγους που δεν κάνουν διακοπές ούτε τις ημέρες της θερινής ραστώνης, όποιος θεωρεί τον 21ο αιώνα στην Ευρώπη ότι η θρησκεία είναι προσωπική υπόθεση κατηγορείται από τη “σύγχρονη” Δεξιά περίπου ότι... αμφισβητεί το σύνταγμα, λες και το ρολόι έχει γυρίσει πενήντα χρόνια πίσω, στη μαύρη εποχή του «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών»!

«Η ηγεσία της ΝΔ έχει κάνει το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, κάνει αντιπολίτευση τύπου Καρατζαφέρη, γιατί η οικονομία πάει καλά και θέλει να αλλάξει την ατζέντα», σχολίασε σχετικά, σε συνέντευξή του το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δημ. Παπαδημούλης. 

«Ευχαριστούμε τη ΝΔ που με τις ανακοινώσεις της, αλλά και τη συνολική αντιπολιτευτική στάση της υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα μας. Η αριστεία των κληρονόμων, ο παρωχημένος εθνικισμός του "Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια" και το δόγμα τάξη και ασφάλεια, βρίσκουν το ταίρι τους στον φονταμενταλισμό της αγοράς και τον καθημερινό κιτρινισμό», αναφέρει στη δήλωσή του ο Δημ. Τζανακόπουλος και προτρέπει τη ΝΔ: «Συνεχίστε έτσι».

«Όσες έμπλεες τρομολαγνείας και ακροδεξιάς ρητορείας, ανακοινώσεις, κι αν εκδώσει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ο πανικός της δεν κρύβεται. Προσπαθεί να καλύψει την ένδεια πολιτικής πρότασης με συνεχείς στοχοποιήσεις. Εδώ και μέρες, ο Κ. Γαβρόγλου. Σήμερα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή  του ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στη ΝΔ. «Τα επικοινωνιακά της πυροτεχνήματα θα πέσουν, ξανά, στο κενό», υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου. 

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που η ΝΔ του Μητσοτάκη στρέφεται στο (μαύρο) παρελθόν της ελληνικής Δεξιάς προκειμένου να αλλάξει την πολτική ατζέντα και να οξύνει τα υπερσυντηρητικά αντανακλαστικά του ακροατηρίου της. Χωρίς, βέβαια, να την ενδιαφέρουν οι συνέπειες από την επαναφορά ενός πολιτικού λόγου που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές και είναι βούτρο στο ψωμί των πούρων ακροδεξιών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. 

Όπως εύστοχα σχολιάζει το κύριο άρθρο της «Αυγής» της Πέμπτης, για την κατάντια αυτή της δήθεν φιλελεύθερης ΝΔ: «Ένα κόμμα, που στήριξε τις ελπίδες του για ανασυγκρότηση το 2016 σε εκείνον τον υποψήφιο πρόεδρο που δήλωνε “φιλελεύθερος” και όχι... παραδοσιακός δεξιός -με ό,τι σημαίνει αυτό στην πολιτική αργκό της χώρας-, κάνει πολιτική με όρους δεξιού παρελθόντος. Κι αν ο ιδρυτής της Ν.Δ. εκείνο το μακρινό 1974 έκανε το άλμα και ξεπέρασε την ΕΡΕ, ο σημερινός πρόεδρός της φαίνεται να τη νοσταλγεί. Ή έστω να γοητεύεται ιδιαίτερα από εκείνη τη φράξια -ας μας συγχωρεθεί ο “μιασματικός” για τους παραδοσιακούς δεξιούς όρος- στο κόμμα του που ανταγωνίζεται στα ίσια τον ακροδεξιό λόγο της Χρυσής Αυγής».

Τη διαφωνία του με τις δηλώσεις Βούτση εξέφρασε και ο Πάνος Καμμένος, συνεπής, όπως σχολιάζει η «Αυγή», με τις συνεχείς διαφοροποιήσεις του από την κυβερνητική πολιτική σε θέματα ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων και ανεξιθρησκίας.

«Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων» αναφέρει σε tweet του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, σχολιάζοντας συνέντευξη του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. Ο κ. Καμμένος, παράλληλα, απευθύνεται με νεώτερο tweet του στη Νέα Δημοκρατία όπου της υπενθυμίζει παλαιά δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σύμφωνα με την οποία «είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάποιου να καίει τη σημαία. Θα προασπιζόμαστε το δικαίωμά του αυτό όσο και αν διαφωνούμε».

Το πρωτοσέλιδο της σημερινής «Αυγής», αναδεικνύει την άγαρμπη προσπάθεια παλινόρθωσης του «Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια»:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)