to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:35 | 31.01.2023

Πολιτισμός

Σία Αναγνωστοπούλου: «Χειρότερη από το ίδιο το Προεδρικό Διάταγμα» η κυβερνητική τροπολογία

«Ο κόσμος του Πολιτισμού έχει κατεβεί στο δρόμο κύριε Πρωθυπουργέ και εμείς σεβόμαστε τα δίκαια αιτήματα του. Τίποτα λιγότερο από το να αποσύρετε το Προεδρικό Διάταγμα!», τονίζει σε δήλωσή της η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή την ρύθμιση - φάρσα (sic) της κυβέρνησης για το Προεδρικό Διάταγμα


Τροπολογία - φάρσα που είναι χειρότερη και από το ίδιο το Προεδρικό Διάταγμαχαρακτήρισε η Σία Αναγνωστοπούλου την ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση στο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 που υποβαθμίζει τις καλλιτεχνικές σπουδές και τα επαγγελματικά δικαιώματα των ανθρώπων του πολιτισμού, το οποίο έχει ξεσηκώσει δίκαιες αντιδράσεις και αντιστάσεις από τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση Μητσοτάκη πως «δείχνει  ξεκάθαρα πόσο βαθιά απεχθάνεται τον καλλιτεχνικό κόσμο».

«Παίζει χωρίς καμιά αιδώ ένα ξεδιάντροπο πολιτικό παιχνίδι  που βασίζεται στον αποπροσανατολισμό και το ανατολίτικο παζάρι  και φέρνει μια δήθεν διορθωτική τροπολογία που δίνει την  χαριστική βολή στην αξιοπρέπεια του κόσμου του Σύγχρονου Πολιτισμού», εξηγεί η ίδια και θέτει μία σειρά ερωτημάτων προς την κυβέρνηση.

Η Σία Αναγνωστοπούλου, ρωτά τα εξής: «Γιατί δεν αποσύρει το ΠΔ; Γιατί δεν λύνει κανένα πρόβλημα από αυτά που έχει θέσει όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος; Γιατί δεν μας λέει τι θα γίνει με τους απόφοιτους πριν το 2003 που ήταν ΤΕ πριν το ΠΔ; Τι θα γίνει για τους ηθοποιούς, τους χορευτές και τους κινηματογραφιστές που εργάζονται σε καλλιτεχνικές σχολές, εργαστήρια κ.λπ; Γιατί εμπαίζει καλλιτέχνες και δημιουργούς;».

Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίζει ότι «με βερμπαλισμούς και μακροσκελείς αναρτήσεις ο Πρωθυπουργός μας υποσχόταν από την Ιαπωνία, μια μετεκλογική φαντασμαγορία, αν τον ψηφίσουμε και τώρα με μια κίνηση πανικού μπροστά στις σφοδρές αντιδράσεις και στη γενναία στάση του καλλιτεχνικού κόσμου, επιχειρεί να κάνει μια απίστευτη αναδίπλωση, με μια νομοθετική ρύθμιση έκτρωμα».

Η τομεάρχης Πολιτισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει πως δεν είναι αποδεκτό «τίποτα λιγότερο από το να αποσύρετε το Προεδρικό Διάταγμα», ενώ πρώτα τόνισε ότι «ο  κόσμος του Πολιτισμού έχει κατεβεί στο δρόμο κύριε Πρωθυπουργέ και εμείς σεβόμαστε τα δίκαια αιτήματα του».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)