to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:27 | 18.01.2016

Κοινωνία

Προβλήματα από την κακοκαιρία - Ένας νεκρός στις Σέρρες

Έναν νεκρό ανέσυραν το μεσημέρι της Κυριακής οι πυροσβέστες που επιχειρούσαν να επεγκλωβίσουν τους επιβάτες αυτοκινήτου που έπεσε σε χείμαρρο στο νομό Σερρών - Προβλήματα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών σε πολλές περιοχές της χώρας


Έναν νεκρό ανέσυραν οι πυροσβέστες που επιχειρούσαν να επεγκλωβίσουν τους επιβάτες αυτοκινήτου που έπεσε σε χείμαρρο στο νομό Σερρών. Η υπόθεση είχε τραγική κατάληξη παρά το γεγονός ότι  τρία οχήματα της πυροσβεστικής Κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκαν στο σημείο,  στο ρέμα Κρουσοβίτη, στο Σιδηρόκαστρο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα άτομα δεν πρόλαβαν να βγουν απο το όχημα όταν τα νερά σκέπασαν το αυτοκίνητο. Όπως δήλωναν αυτόπτες μάρτυρες διέκριναν στην θέση του συνοδηγού χέρι ενός άντρα.

Οι πυροσβέστες ειδοποιήθηκαν από κατοίκους που είδαν το αυτοκίνητο να παρασύρεται μέσα στον χείμαρρο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι πυροσβέστες έβλεπαν μέσα στο όχημα ένα άτομο στη θέση του συνοδηγού, που όμως δεν έδειχνε να έχει τις αισθήσεις του. Τελικά κατάφεραν να εισέλθουν στο όχημα, αλλά ο επιβάτης ήταν ήδη νεκρός.

Με τη στάθμη των ποταμών Έβρου και Άρδα να «αγγίζουν» τα έξι μέτρα και να καταγράφουν ανοδική τάση, ξεπερνώντας ήδη τα όρια ασφαλείας, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς προχώρησε σήμερα στο άνοιγμα των θυροφραγμάτων του Πυθίου.

Πού χρειάζονται αλυσίδες - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία το πρωί (07:30) της Δευτέρας (18/01) διακοπές κυκλοφορίας λόγω βροχόπτωσης, συσσώρευσης υδάτων, πλημμυρών, παγετού σημειώνονται σε πολλές περιοχές. Διαβάστε αναλυτικά.

Κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης στη Θεσσαλονίκη

Κλειστά θα παραμείνουν, σήμερα, τα σχολεία στον Δήμο Λαγκαδά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, καθώς και στον Δήμο Ωραιόκαστρου, στη Θεσσαλονίκη.

Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώθηκε, επίσης, πως λόγω της κακοκαιρίας, στις Δημοτικές Ενότητες Πολυγύρου, Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 9.00, ενώ τα σχολεία στο Βάβδο και στον Ταξιάρχη δεν θα λειτουργήσουν.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στη Φλώρινα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ στην Κοζάνη τα σχολεία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:30 το πρωί. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί και στις δύο πόλεις.

Στις 09:15 θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα σχολεία στο Άργος Ορεστικό, όπως επίσης οι παιδικοί και ο βρεφονηπιακός σταθμός, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Χιονίζει από το πρωί σε όλη σχεδόν τη Λέσβο, ακόμα και στο κέντρο της Μυτιλήνης. Οι αρχές συνιστούν οι μετακινήσεις να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή στα χωριά της δυτικής, βόρειας και κεντρικής Λέσβου.

Μηχανήματα του δήμου Λέσβου και της περιφέρειας επιχειρούν στους κεντρικούς δρόμους του νησιού, προκειμένου να τους κρατήσουν ανοικτούς. Με αλυσίδες γίνονται οι μετακινήσεις στα χωριά, στη βόρεια πλευρά του όρους Λεπέτυμνος στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2251350595 της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του δήμου, προκειμένου να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Με απόφαση του φημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού έκλεισαν σήμερα τα σχολεία στο νησί με εξαίρεση αυτά στον πρώην δήμο Μυτιλήνης. Τα σχολεία σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη.

Πριν από λίγο ξεκίνησε να χιονίζει και στη Χίο στα χωριά της Αμανής βόρεια του νησιού, χωρίς όμως μέχρι τώρα προβλήματα.

 
 

Στη Διάβα Καλαμπάκας κατέρρευσε γέφυρα λόγω υπερχείλισης του Πηνειού και έχει διακοπεί η πρόσβαση προς τα ορεινά του νομού Τρικάλων

Στα Τρίκαλα, κατέρρευσε η γέφυρα της Διάβας στην περιοχή της Καλαμπάκας από τα ορμητικά νερά του Πηνειού ποταμού όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Εκτεταμένα είναι τα προβλήματα και στα δυτικά του νομού Ροδόπης. Στην περιοχή των οικισμών Παραδημής, Μεγάλου και Μικρού Κρανοβουνίου και Παγουρίων, που ανήκουν στον δήμο Κομοτηνής, επιχειρούν από το πρωί οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του δήμου Κομοτηνής και της αντιπεριφέρειας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Ο λόγος είναι ότι παρακλάδι του ποταμού Βοσβόζη υπερχείλισε και μετέτρεψε σε λίμνες τις παρακείμενες αγροτικές εκτάσεις και να «έκοψε» στα δύο το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Μάλιστα, έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου αυτοκίνητα κόλλησαν μέσα στα νερά, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν δυσάρεστες επιπτώσεις.

Σε συναγερμό περιοχές του Έβρου για τον φόβο υπερχείλισης του ποταμού

Σε επιφυλακή βρίσκεται η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και οι δήμοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου του Έβρου, μετά τη ρηματική διακοίνωση για υπερχείλιση του φράγματος του Ιβαϊλοβγκραντ, που έστειλαν σήμερα οι βουλγαρικές αρχές στην ελληνική πρεσβεία στη Σόφια.

Στην Ήπειρο, δεκάδες χωριά στην Κόνιτσα ,το Ζαγόρι , τα Τζουμέρκα και το Μέτσοβο δέχονται σφοδρή χιονόπτωση και τα μηχανήματα αποχιονισμού δουλεύουν ασταμάτητα για να καθαρίσουν τους δρόμους. Η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα τις δύο τελευταίες ημέρες πλημμύρισε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στους κάμπους της Άρτας και των Φιλιατών. Επίσης προβλήματα δημιουργήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο λόγω πτώσεως βράχων, τα οποία αντιμετωπίζονται με μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου.

Δέντρα ξεριζώθηκαν και έκοψαν στα δύο δρόμους και σε Άργος και Ναύπλιο.

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία στο παραλιακό μέτωπο των χωριών του Δήμου Ναυπλιέων.

Σφορδά επλήγησαν η Πλάκα Δρεπάνου και τα Ίρια, ενώ ζημιές σημειώθηκιαν και στους Μύλους της Λέρνης, αλλά και στην Παραλιακή Ναυπλίου - Μύλων, μετά τη Νέα Κίο προς Μύλους, όπου η θάλασσα φούσκωσε και γέμισε το δρόμο με πέτρες και ξύλα κάνοντάς τον αδιάβατο, έως ότου συνεργεία σήμερα το πρωί απομάκρυναν τα φερτά υλικά.

(Naύπλιο-Δρέπανο)

Από τις 11 το βράδυ του Σαββάτου ως τα ξημερώματα η έντονη βροχόπτωση και οι θυελλώδεις νοτιάδες σε συνδυασμό με την σφοδρή θαλασσοταραχή, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο παραλιακό μέτωπο των τουριστικών χωριών του Ναυπλίου, αφού η θάλασσα βγήκε έξω και μπήκε μέσα σε υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων κάνοντας μεγάλες ζημιές, ενώ μαζί της έφερε πολλά φερτά υλικά ,κυρίως βότσαλα και έκανε αδιάβατους τους παραλιακούς δρόμους.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, στην Πλάκα Δρεπάνου, η θάλασσα «κατάπιε» τον παραλιακό δρόμο κι έχουν μείνει τα φωτιστικά σώματα όρθια καταμεσής της παραλίας.

Επίσης, ζημιές προκλήθηκαν και στην παραλία των Μύλων όπου η θαλασσοταραχή έβγαλε πέτρες και άλλα φερτά υλικά.

Από νωρίς σήμερα το πρωί οπότε και καλυτέρευσαν οι καιρικές συνθήκες οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και παραπονούνται, γιατί το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών είναι πολλά χρόνια και δεν έχουν γίνει έργα για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, ενώ συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν το παραλιακό μέτωπο των πληγέντων περιοχών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)