to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:00 | 20.12.2019

Πολιτική

Προκλητική απάντηση Πέτσα στο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, δημοσιεύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με την οποία υποστηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ πως ο ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν είναι ο ίδιος υπεύθυνος για αυτές, τότε σίγουρα δεν καταδικάζει μια σειρά επιθέσεων και πρακτικών.


Με προκλητική απάντηση στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως, έστω και ετεροχρονισμένα, θα περίμενε να βρει μια λέξη καταδίκης από τον πρωθυπουργό για τα όσα ακραία έλαβαν χώρα στην αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι, ο κυβερνητικος εκπρόσωπος αναλαμβάνει τα ηνία της πολιτικής κάλυψης των ακραίων φαινομένων βίας και ταύτισης της κυβέρνησης με αυτά. Αντί αυτονόητης καταδίκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως το μόνο που είδαμε, είναι το απύθμενο θράσος του υπουργού ΠΡΟΠΟ, Μ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος στην καλύτερη περίπτωση «δεν είδε» καμία βία το πρωί της Τετάρτης κατά την εισβολή των ΜΑΤ στην οικεία Ινδαρέ.

Στη δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναπαράγει, μέσα σε λίγες γραμμές, όλη την λάσπη των fake news κατά της Αριστεράς από την εποχή Σαμαρά μέχρι σήμερα, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν καταδικάζει ακραίες πράξεις βίας, αλλά και πως έχει σιωπήσει ακόμα και μπροστά σε περιστατικά όπως δολοφονικές επιθέσεις. Μέχρι και για τους νεκρούς της Μαρφίν, κάνει λόγο ο κ. Πέτσας σε ένα κρεσέντο αυταρχικού λόγου και πολιτικής αγηρτείας.

Συγκεκριμένα ο Στέλιος Πέτσας απευθύνει τα εξής «ερωτήματα» στον Αλέξη Τσίπρα:

«- Από πότε επιχειρήσεις της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέων, είναι καταδικαστέες;

- Πότε καταδικάσατε τις καταλήψεις κατοικιών, πανεπιστημίων, ολόκληρων γειτονιών;

- Πότε καταδικάσατε τους βανδαλισμούς, τις καταστροφές, ακόμη και τους εμπρησμούς, δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών;

- Πότε καταδικάσατε τις οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών;

- Πότε καταδικάσατε τη δολοφονία τριών συμπολιτών μας και ενός αγέννητου μωρού στον εμπρησμό της Marfin;

- Έως πότε θα ρωτάτε "και τι κακό έχουν οι μολότοφ;"».

Ο κυβερνητικος εκπρόσωπος προσθέτει: «Όσο σιωπάτε, κρατάτε πολιτική ομπρέλα στη βία και την ανομία. Η κοινωνία ζητά να τελειώσει η ανοχή στη βία και στην ανομία. Και η Κυβέρνηση, πάντα στο πλαίσιο του νόμου, σταθερά και μεθοδικά, όπως δεσμεύτηκε, κάνει πράξη αυτή την απαίτηση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)