to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:44 | 19.12.2019

Πολιτική

«Ιδού το έργο Χρυσοχοΐδη-Μητσοτάκη» (φωτογραφίες - ηχητικό)

Φωτογραφίες που δημοσιοποίησε ο Γ. Ραγκούσης διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. και εκθέτουν ξανά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο οποίος συνεχίζει να καλύπτει την αστυνομική βαρβαρότητα - Ηχητικό ντοκουμέντο: Ο Δ. Ινδαρές, δεμένος πισθάγκωνα διαμαρτύρεται στους αστυνομικούς - Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τα περιστατικά αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών


«Εάν μία φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις, τότε ιδού δύο φωτογραφίες, δηλαδή 2.000 λέξεις ως απάντηση στα κατ’ εξακολούθηση ψεύδη του κ. Χρυσοχοίδη», ανέφερε χαρακτηριστικά το απόγευμα της Πέμπτης 19/12 ο Γιάνννης Ραγκούσης, δημοσιοποιώντας τις παρακάτω φωτογραφίες:

«Πρόκειται για τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη κ. Δημήτρη Ινδαρέ, όπως τον έστειλε στο νοσοκομείο η έκνομη κι αντισυνταγματική αστυνομική βία που του ασκήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι χωρίς ίχνος εισαγγελικής νομιμοποίησης», τονίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

«Ιδού λοιπόν το έργο Χρυσοχοΐδη-Μητσοτάκη.

Ιδού λοιπόν ποιος κατέχει στην Ελλάδα τα πνευματικά δικαιώματα εκπροσώπησης του Γκέμπελς», σημειώνει ο Γ. Ραγκούσης. 

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παίζει με τις λέξεις η ΕΛ.ΑΣ.: Δεν ήταν πλαστική σφαίρα, αλλά ελαστική μπάλα

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκακτικής εξέτασης, μετά τις καταγγελίες για αστυνομική βία στη διάρκεια των επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλης Ιωαννίδης.

   Η παραγγελία του εισαγγελέα προς τον λειτουργό που θα αναλάβει την έρευνα, είναι «να συγκεντρώσει και να μελετήσει όλα τα στοιχεία με στόχο την διακρίβωση τυχόν αδικημάτων εκ μέρους των αστυνομικών, ανάμεσα στα οποία και αυτό της σωματικής βλάβη»ς.

   Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί η «διαρροή» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, στο ίδιο τηλεγράφημα του ΑΠΕ - ΜΠ, πως κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας στο Κουκάκι «βρίσκονταν τρεις εισαγγελείς που ήταν παρόντες στις κατ΄οίκον έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σύμφωνα με τον νόμο»...

Η στιγμή της σύλληψης του σκηνοθέτη

Το βράδυ της Πέμπτης, το OPEN TV δημοσιοποίησε ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ακούγεται ο γνωστός σκηνοθέτης, Δημήτρης Ινδαρές, να ξεσπά σε βάρος των αστυνομικών. «Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κανείς δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Από ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς», ακούγεται να λέει ο Δημήτρης Ινδαρές στο ηχητικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε για το OPEN TV ο Μαρίνος Αλειφέρης.

Ο σκηνοθέτης με τις χειροπέδες στα χέρια αναφέρει πως έχει δεχθεί χτύπημα από τους αστυνομικούς. Μάλιστα, σε ένα από τα ντοκουμέντα που παρουσιάζει το OPEN, ακούγεται να φωνάζει τη στιγμή της αστυνομικής εφόδου ενώ η σύζυγός του ουρλιάζει. Ο γνωστός σκηνοθέτης, ακόμη, περιγράφει τη συμπεριφορά των ανδρών της ΕΚΑΜ όσο παραμένει μαζί με τους γιους του δεμένος με χειροπέδες στην ταράτσα του σπιτιού τους. Τα λόγια του καταγράφονται από τους γείτονες. «Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν τους έχουμε μειώσει, δεν τους έχουμε βρίσει, δεν τους έχουμε επιτεθεί. Μας έχουν επιτεθεί. Μας έχουν δείρει. Μου έχουν σπάσει τα γυαλιά και ένα ακουστικό βαρηκοΐας έχει εξαφανιστεί. Περνάνε μέσα από το σπίτι μας χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Είναι ντροπή. Σαν κλέφτες. Είναι στο σπίτι η γυναίκα μου μόνη της. Δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν από την ταράτσα του σπιτιού, σαν κλέφτες. Στην γυναίκα μου που είναι μόνη από κάτω», συνεχίζει ο σκηνοθέτης.

Ο γνωστός σκηνοθέτης μίλησε την Πέμπτη στο πατρινό thebest.gr για τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες δύο ημέρες ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος και η οικογένειά του δεν έχουν καμία ανάμειξη.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Ινδαρές:

Έχει δημιουργηθεί μεγάλη ένταση σχετικά με το θέμα, πράγμα που είναι έξω από τις επιθυμίες μας. Μεγάλο μας παράπονο είναι ότι δεν είχαμε καμία ανάμειξη σε αυτά για τα οποία κατηγορηθήκαμε. Όταν καταλαγιάσει όλο αυτό θα μπουν τα πράγματα στις πραγματικές τους διατάσεις όμως το να υπάρχει μία πόλωση εξωφρενική, οδηγεί στο να χαθεί το νόημα και πολλά άλλα πράγματα.

Η ανατριχιαστική ανακοίνωση του υπουργείου

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επιχειρώντας να απαντήσει νωρίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκε ξανά ότι υπήρξε παραβίαση οικιακού ασύλου ενώ, αναφορικά με τη χρήση πλαστικής σφαίρας, αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει την παραδοχή της Αστυνομίας προσθέτοντας ότι «η Ελληνική Αστυνομία έχει στη διάθεση της τα ίδια υλικά και μέσα που είχε και επί των ημερών διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» (λες και αυτό δικαιολογεί τη χρήση τους) και κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «στήριξη της ανομίας». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προ.Πο. (απόγευμα Πέμπτης 19/12):

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πάλι ψέματα. Στα υποτίθεται αμείλικτα -όπως πομπωδώς τα χαρακτηρίζει- ερωτήματα που θέτει σήμερα με ανακοίνωση του, οι απαντήσεις είναι απλές και έχουν ήδη δοθεί.

1. Το είπαμε από χθες. Στην επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στη Ματρόζου η εισαγγελέας ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή στις 6:30 το πρωί. Υπογράφει δυο εκθέσεις. Μια για κατ’ οίκον έρευνα σε διπλανή της κατάληψης οικία και μια για το κτήριο της κατάληψης. Παρόντες ήταν εισαγγελικοί λειτουργοί και στις άλλες δυο εκκενώσεις. Συμπέρασμα. Η παραβίαση ασύλου σε ταράτσες ή ισόγεια δεν υπάρχει, δεν υπήρξε, είναι γκεμπελικό εφεύρημα ΣΥΡΙΖΑ.

2. Για τη χρήση ελαστικού σφαιριδίου και όχι πλαστικής σφαίρας, όπως ψευδώς υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκαν ήδη απαντήσεις από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Αλλά για να μην εκπλήσσεται δήθεν το κόμμα αυτό, σημειώνουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει στη διάθεση της τα ίδια υλικά και μέσα που είχε και επί των ημερών διακυβέρνησης του.

Το μόνο αμείλικτο λοιπόν στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εμμονή στη στήριξη της ανομίας. Τελικά όσοι πετάνε τούβλα και μολότοφ έχουν μόνο δικαιώματα και είναι υπεράνω του νόμου;

Ας συνέλθουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)