to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:00 | 06.09.2023

Κοινωνία

Πρόεδρος Σωματείου Θαλαμηπόλων: Πάνω απ' όλα η ανθρώπινη ζωή, πρωτοφανές περιστατικό στα ναυτικά χρονικά

Ο Λευτέρης Σαριδάκης τόνισε ότι ο άνθρωπος θα έπρεπε πρώτα να προστατευτεί και εν συνεχεία να γίνονταν οι όποιες ενέργειες για την απομάκρυνσή του


Συγκλονισμένος από τον πνιγμό του 36χρονου ανθρώπου στον Πειραιά παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του σωματείκου θαλαμηπόλων του Εμπορικού Ναυτικού Λευτέρης Σαριδάκης.

Μιλώντας στο NEWS 24/7 ο κ. Σαριδάκης έκανε λόγο για πρωτοφανές περιστατικό στα ναυτικά χρονικά της χώρας: "Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε κάνοντας τη σχετική έρευνα, δεν έχει καταγραφεί ποτέ τέτοιο περιστατικό".

Τον ρωτήσαμε για τις ενέργειες που θα έπρεπε να κάνει το πλήρωμα βλέποντας έναν άνθρωπο πάνω στην μπουκαπόρτα: "Πρωτόκολλο δεν υπάρχει. Πάνω απ'όλα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Και εδώ, όπως βλέπουμε στο video, η ανθρώπινη ζωή δεν προστατεύτηκε. Είναι μία σκληρή πραγματικότητα για μας και το λέω με πόνο γιατί οι άνθρωποι του πληρώματος είναι συνάδελφοι. Και μάλιστα καλοί συνάδελφοι, έμπειροι".

"Μετά από ένα σχετικά καλό καλοκαίρι για τον κλάδο, έχουμε αυτό το περιστατικό. Τι να πω; Από ότι με πληροφόρησαν το θύμα είναι άνθρωπος γνωστός στο λιμάνι, σύχναζε εκεί. Η αντιμετώπιση όμως έπρεπε να είναι τελείως διαφορετική. Θα μπορούσαν να τον βάλουν μέσα και εν συνεχεία να "έτρεχαν" οι όποιες ενέργειες, ίσως και με επιστροφή στο λιμάνι".

Απουσία του Λιμενικού καταγγέλλουν αυτόπτες μαρτυρες

«Ο κόσμος πάνω φώναζε “ρε παιδιά, τον άνθρωπο!”. Δεν σταμάτησε το καράβι. Δεν θέλησε με τίποτα να κάνει κράτει», λένε όσοι ήταν εκεί. Ο άντρας βρισκόταν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων στην «Καθημερινή», ήδη 15 λεπτά μέσα στη θάλασσα, πριν από την ανάσυρση. Μόνο ένα μικρό μέρος του σώματός του διακρινόταν να επιπλέει μπρούμυτα.

Ενα σωσίβιο που ρίχτηκε από το επιβατηγό Ελυρος, που ξεκινούσε τον απόπλου περίπου την ίδια ώρα με το Blue Horizon, αποτελεί και τη μοναδική απόπειρα διάσωσης.

«Το Λιμενικό δεν έπρεπε να έχει μέσα ένα “φουσκωτάκι”; Μια βάρκα; Να τη χειρίζονται οι ίδιοι. Περιμένουν κάθε φορά από τους καβοδέτες να πάνε να πάρουν το βαρκάκι για να σώσουνε», λένε.

Οι επιβάτες στα δύο πλοία υπέδειξαν τη θέση της σορού στον άντρα του Λιμενικού και στον εργάτη που πραγματοποίησαν την ανάσυρση. Οι μαλάξεις μέσα στη βάρκα δεν στάθηκαν αρκετές να επαναφέρουν το ξέπνοο σώμα. «Δεν είχε εκδορές, μόνο που είχε μπλαβιάσει».

Το τέλος ήρθε μέσα σε ελάχιστο χρόνο, λένε εκείνοι που γνωρίζουν την επικινδυνότητα του σημείου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ο άνδρας είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Το μεσημέρι της Τετάρτης θα περάσουν το κατώφλι της εισαγγελίας προκειμένου να απολογηθούν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)