to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:24 | 06.09.2023

Κοινωνία

Φρίκη και οργή για το έγκλημα στο «Blue Horizon»: Έσπρωξαν τον Αντώνη Καρυώτη από τον καταπέλτη και τον άφησαν να πνιγεί

Πλήρωμα του πλοίου φαίνεται σε βίντεο να σπρώχνει βίαια δύο φορές από τον καταπέλτη τον άτυχο 36χρονο που προσπαθούσε να επιβιβαστεί, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί - «Τον έσπρωχναν και του έλεγαν “έξω από δω"», καταγγέλλει αυτόπτης μάρτυρας της αποτρόπαιης δολοφονίας - Ο λαλίστατος υπουργός Ναυτιλίας μετά την κατακραυγή προχώρησε στην διαταγή ΕΔΕ για τις ενέργειες του Λιμεναρχείου Πειραιά ως προς τη διαχείριση του περιστατικού


Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει το σοκαριστικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά, όπου ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Blue Horizon", που ήταν έτοιμο να αναχωρήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μαρτυρίες αλλά και βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο 36χρονος ήταν πάνω στον καταπέλτη του πλοίου όταν μέλη του πληρώματος τον έσπρωξαν ρίχνοντας τον στην θάλασσα, με αποτέλεσμα τον θάνατό του.Το πλοίο αρχικά είχε αναχωρήσει για το Ηράκλειο, αλλά με εισαγγελική εντολή επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από επιβάτες και πλήρωμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 36χρονος είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο. Στο Blue Horizon έγινε αλλαγή του πληρώματος και αναχώρησε αργά τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

Ιατροδικαστική εξέταση

Σε πνιγμό λόγω εισρόφησης θαλασσίου ύδατος, οφείλεται ο θάνατος του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά. Επίσης διαπιστώθηκαν μικρές εκδορές στο κεφάλι.

Διώξεις ασκήθηκαν στα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon

Διώξεις ασκήθηκαν στα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon μετά το θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Κ. στο λιμάνι του Πειραιά, ο οποίος στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο της Κρήτης, απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του.

Στο ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου που φαίνεται στα video να απωθεί τον άτυχο 36χρονο, τον ύπαρχο, ασκήθηκε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στα άλλα δύο μέλη του πληρώματος ασκήθηκε για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο, ενώ στον πλοίαρχο ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος παραμένουν στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά και αναμένεται να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.


Διαβάστε ακόμα:

Το αναπηρικό κίνημα θρηνεί και ζητά δικαιοσύνη για τον Αντώνη

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για τον κάθε Αντώνη, ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού - Σήμερα στις 7μμ στην πύλη Ε3 στο λιμάνι του Πειραιά

«Για να μη συνηθίσουμε τη φρίκη»: Συγκέντρωση το απόγευμα στην Πύλη Ε3 για το έγκλημα στο «Blue Horizon»

Νέα ανακοίνωση της ATTICA GROUP για το χθεσινό τραγικό συμβάν στο λιμάνι του Πειραιά

Σε νέα ανακοίνωση αναφορικά με το τραγικό συμβάν που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά όπου βρήκε τραγικό θάνατο ένας 36χρονος την ώρα που επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο Blue Horizon εξέδωσε η ATTICA GROUP.

«Η οικογένεια της ATTICA GROUP είναι βαθύτατα συγκλονισμένη από το τραγικό συμβάν και εκφράζει την οδύνη, τα συλλυπητήρια, καθώς και τη συμπαράστασή της στην οικογένεια και στους φίλους του 36χρονου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα. Οι σκηνές που όλοι είδαμε χθες βράδυ είναι αδιανόητες, δεν συνάδουν με τις αξίες του Ομίλου και δεν εκφράζουν ούτε στο ελάχιστο το ήθος και τον επαγγελματισμό, όχι μόνο των πληρωμάτων μας, αλλά και της ελληνικής ναυτοσύνης στο σύνολό της» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Επισημαίνεται δε πως θέλει να καταστήσει σαφές ότι παράλληλα με την έρευνα των Αρχών, προκειμένου να διακριβωθούν στο ακέραιο οι συνθήκες της τραγωδίας, διερευνώνται εσωτερικά και οι λόγοι που δεν τηρήθηκαν οι σαφείς, προβλεπόμενες διαδικασίες, οι οποίες οφείλουν να εφαρμόζονται αυστηρά από τα πληρώματα όλων των πλοίων.

ΕΔΕ διέταξε ο Βαρβιτσιώτης, σάλος από την απάνθρωπη δήλωσή του

Την διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που αφορά τη διαχείριση του τραγικού περιστατικού διέταξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Πηγές από το λιμενικό σώμα σε ερώτηση που έγινε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ αν υπήρχε κάποιος λιμενικός στο σημείο που σημειώθηκε το τραγικό συμβάν καθώς δεν φαίνεται και στα σχετικά βίντεο αναφέρθηκε ότι υπήρχε στέλεχο του σώματος που έκανε μέτρα τάξης αλλά όχι μπροστά στον καταπέλτη του συγκεκριμένου πλοίου καθώς είχε ολοκληρωθεί η φόρτωση των επιβατών και των οχημάτων.

Επίσης σε άλλη ερώτηση για το αν ο καταπέλτης θα έπρεπε να είναι ανοιχτός κατά την εκκίνηση της μηχανής του πλοίου τονίστηκε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και έχει βεβαιωθεί σχετική παράβαση από το κεντρικό λιμεναρχείο.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο κ. Βαρβιτσιώτης προέβη σε μια απάνθρωπη δήλωση. «Υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν την δουλειά τους και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία» είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης εξισώνοντας το θύμα με τους θύτες αυτής της βαρβαρότητας.

«Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη και θεωρούμε αυτονόητη την άμεση καταδίκη της από τον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αντώνης Καρυώτης το όνομα του θύματος - Θρήνος και οργή στην Κρήτη

Το τραγικό θύμα είναι ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. Ο Αντώνης, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα ekriti,  ζούσε στις εργατικές κατοικίες με τις δύο του αδελφές ενώ πρόσφατα είχε χάσει την μητέρα του.

Ήταν άνθρωπος της βιοπάλης, όπως τον περιγράφουν άτομα που τον γνώριζαν και γνωστός στην τοπική κοινωνία. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ράδιο Κρήτη, ο άτυχος 36χρονος ταξίδευε συχνά για τον Πειραιά και ήταν γνώριμος πληρώματος.

Πρόκειται για μέλος δεκαμελούς οικογένειας ενώ όπως λένε λιμενικές πηγές, ο 36χρονος είχε πληρώσει εισιτήριο το οποίο μάλιστα βρίσκεται στα χέρια των λιμενικών αρχών στο πλαίσιο της προανάκρισης.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μαρτυρία στο Tvxs: «Τον έσπρωχναν και του έλεγαν “έξω από δω” - Πού ήταν το Λιμενικό;»

«Είδα από την αρχή το σκηνικό, μέχρι που ήρθε να πάρει τον άνθρωπο ένα καραβάκι, δεν ήρθε καν σκάφος λιμενικού. Ο άνθρωπος προσπαθούσε να μπει στο πλοίο και τον έριξαν στη θάλασσα» λέει η Φ. Π. στο tvxs, αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού περιστατικού κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο 36χρονος άνδρας.

Η Φ.Π. ήταν στο κατάστρωμα διπλανού πλοίου με προορισμό τα Χανιά.

«Το Blue Horizon πηγαίνει στο Ηράκλειο, αλλά όσοι ταξιδεύουμε συχνά Πειραιά – Κρήτη ξέρουμε πως φεύγουν την ίδια ώρα. Ήμουν στο κατάστρωμα με δύο ηλικιωμένους ανθρώπους όταν ξαφνικά είδα τον άνθρωπο να προσπαθεί να μπει στο πλοίο. Οι άνδρες του πληρώματος τον έσπρωχναν και του έλεγαν: έξω από εδώ. Τέσσερις φορές προσπάθησε να μπει και άλλες τόσες τον έσπρωχναν με δύναμη χωρίς να του δώσουν την ευκαιρία να μιλήσει καν. Βλέπω τη ράμπα να ανεβαίνει κι εκεί του ρίχνουν την τελική σπρωξιά. Έβαλε ο άνθρωπος το χέρι του να πιαστεί από τη ράμπα, δεν τα κατάφερε.

»Τον πήραν τα απόνερα, τον χάσαμε από το οπτικό μας πεδίο. Τα νερά άργησαν να ηρεμήσουν κι ελπίζαμε να βγει ζωντανός αλλά σε δέκα λεπτά είδαμε το πτώμα να επιπλέει. Είμαστε ακόμα σοκαρισμένοι, δε μπορούμε να συνέλθουμε. Όλοι στο πλοίο συζητάμε για αυτό, υπάρχει μεγάλη αναστάτωση. Καμία αξία η ανθρώπινη ζωή. Επίσης μας λένε εδώ πως δεν φεύγει πλοίο χωρίς την παρουσία τουλάχιστον δύο λιμενικών. Τι έκαναν αυτοί; Πώς το επέτρεψαν;».

«Το πλοίο έφυγε κανονικά και μετά γύρισε πίσω»

Όσα διαδέχτηκαν το τραγικό συμβάν περιέγραψε στο News 24/7 επιβάτης του "Blue Horizon", το οποίο, παρά το γεγονός ότι ένας άνθρωπος βρισκόταν στη θάλασσα απέπλευσε και, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, βρισκόταν για ώρα εν πλω μέχρι να επιστρέψει στον Πειραιά.

"Το πλοίο έφυγε με ένα τέταρτο καθυστέρηση. Ήμασταν περίπου μία ώρα εν πλω όταν στην αρχή φώναξαν τρία άτομα στην ρεσεψιον και στη συνέχεια το πλοίο έμεινε στάσιμο", αναφέρει ο επιβάτης. "Έπειτα ανακοίνωσαν ότι γυρνάμε πίσω με απόφαση λιμεναρχείου και φτάσαμε στον Πειραιά, γύρω στις 22:30".

"Στη συνέχεια μαθεύτηκε το τι έγινε, κάποιοι είδαν τον άνθρωπο να επιπλέει στη θάλασσα. Ένας επιβάτης μού είπε ότι κάποιος τον έσπρωξε. Γενικά ακούστηκε από πολλούς ότι είδαν το περιστατικό. Αργότερα ήρθε η αστυνομία μέσα και φώναζε όποιον έχει δει κάτι να προσέλθει στη ρεσεψιόν".

Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, από τα μεγάφωνα του πλοίου εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: "Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν". Πέρα από το γεγονός ότι το "Blue Horizon" απέπλευσε κανονικά την ώρα που ο 36χρονος βρισκόταν στη θάλασσα αλλά και έμεινε για ώρα εν πλω, έσπευσε να αποποιηθεί οποιαδήποτε ευθύνη για ένα τραγικό συμβάν το οποίο φαίνεται πως προκάλεσαν μέλη του πληρώματός του.

Στο κατάστρωμα του πλοίου επικρατούσε χάος, με ορισμένους επιβάτες να παρακολουθούν έντρομοι το συμβάν. Λίγο αργότερα, αρκετοί επιβάτες συζητούσαν για το περιστατικό καταγγέλλοντας πως μέλη του πληρώματος έσπρωξαν τον 36χρονο, την ώρα που μέλη του "Blue Horizon" το αρνούνταν. Σύμφωνα με μαρτυρία στο NEWS 24/7 μάλιστα, κάποιοι εξέφραζαν τη βεβαιότητά τους ότι, μετά την επιστροφή του στο λιμάνι του Πειραιά, το πλοίο θα έφευγε αμέσως αφού "είναι τόσο φορτωμένο που αποκλείεται να μη φύγουμε αμέσως".

Σε άλλη μαρτυρία στην ΕΡΤ, ένας επιβάτης αναφέρει: "Όλοι φωνάζαμε 'τι κάνεις; τι κάνεις; Πέταξαν ψυχρά έναν άνθρωπο στη θάλασσα και γύρισαν και είπαν φεύγουμε. Δεν έκαναν ούτε μία προσπάθεια, να φωνάξουν βοήθεια, να πετάξουν ένα σωσίβιο. Απλά φύγαμε. Το πλήρωμα έλεγε ότι έπεσε μόνος του".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)