to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:58 | 15.11.2018

Πολιτική

Πόσο ανάλγητος πια ο Τσίπρας, τους χάλασε τη σούπα

Το πράσινο φως από το EWG για τη μη περικοπή συντάξεων χάλασε τη σούπα της καταστροφολογίας που αποτέλεσε πάγια τακτική των φιλικών στη Ν.Δ. ΜΜΕ. Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν επίσης οι εξελίξεις στη Βρετανία, το μήνυμα Αντετοκούνμπο, η συμφωνία Εκκλησίας - Πολιτείας, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

Πράσινο φως από το EWG για τη μη περικοπή συντάξεων

"Ευρέως θετικοί" ήταν οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης στο σημερινό EuroWorking Group για τον ελληνικό προϋπολογισμό και την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Ελλάδα θα πετύχει το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019, χωρίς την περικοπή των συντάξεων σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ καλά πληροφορημένη πηγή. Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, τα θετικά μέτρα που περιλαμβάνονται στον ελληνικό προϋπολογισμό είναι σε αναπτυξιακή κατεύθυνση. (αναλυτικά)


 

ΔΝΤ: Θέμα κυβέρνησης και ΕΕ οι συντάξεις - Δεν έχουμε πρόγραμμα στην Ελλάδα, δεν επιβάλλουμε πολιτικές

Το ΔΝΤ δεν είναι πλέον σε θέση να επιβάλει καμία πολιτική στην Ελλάδα, επισήμανε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, σχολιάζοντας ότι η μη περικοπή των συντάξεων που αποφασίστηκε στο σημερινό EuroWorking Group είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ. (αναλυτικά)


 

Αλ. Τσίπρας: Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν

O Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην 3η Σύνοδο Thessaloniki Summit 2018 με γενικό τίτλο «Ευρωπαϊκή προοπτική και συνδεσιμότητα, βιομηχανική ανάπτυξη και συνεργασία στα Δυτικά Βαλκάνια» που οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». (αναλυτικά)



 

Μεγαλοπρεπής «τάπα» του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον ρατσισμό

«Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας». (αναλυτικά)


 

«Καμία ανοχή στον ρατσισμό και το μίσος», το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

 ένα ή περισσότερα άτομα

Σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα, δική τους πατρίδα. Καμία ανοχή στο ρατσισμό και το μίσος, το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τον Θανάση Αντετοκούνμπο. (αναλυτικά)


 

Κυρώθηκαν τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα 5 νησιά

"Τα μέτρα αυτά ήταν επιβεβλημένα και ήταν αυτονόητη η αντίδραση της πολιτείας απέναντι σε μια ανείπωτη τραγωδία, μια καταστροφή που πήρε μαζί της ανθρώπους και κόπους μιας ζωής", ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. (αναλυτικά)


 

«Με αριθμητική λαθροχειρία εντυπώσεων επιχειρεί η Ν.Δ. να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση»

Με αριθμητική λαθροχειρία εντυπώσεων επιχειρεί, για ακόμη μία φορά, η Νέα Δημοκρατία να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση, αναφέρει στην απάντησή της η Θ. Φωτίου στην ανακοίνωση Γ. Βρούτση και Θ. Καράογλου. (αναλυτικά)


 

Έ. Αχτσιόγλου: Όσοι αντιλαμβάνονται τις δεσμεύσεις ως παροχολογία, ευτελίζουν τα μέτρα

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι με την ακρόαση κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων. (αναλυτικά)


 

«Άμεση η εξυπηρέτηση των πυρόπληκτων χωρίς να αναπαραχθούν τα αδιέξοδα στο Μάτι»

Τροπολογία περιλαμβάνει την άμεση έκδοση δασικών βεβαιώσεων για την αναδόμηση ή ανακατασκευή και επισκευή των κτισμάτων για τις περιοχές της πυρκαγιάς στις 23 και 24 Ιουλίου 2018. (αναλυτικά)


 

Παρατείνεται για έναν χρόνο το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης στη δημόσια Υγεία

Οι αρμόδιοι υπουργοί ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την παράταση του προγράμματος, που αφορά συνολικά 3.802 άτομα, ώστε συνεχίσουν να προσφέρουν πολύτιμο έργο στον τομέα της Δημόσιας Υγείας για ακόμη 12 μήνες (αναλυτικά)


 

«Οι δαπάνες της Βουλής ελέγχονται από το πρώτο ευρώ και δεν χωράει οποιοσδήποτε λαϊκισμός»

Κατά τη συζήτηση που έγινε την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι τα οικονομικά της Βουλής είναι απολύτως διαφανή καθώς «γίνεται έλεγχος στη Βουλή όλων των δαπανών από το πρώτο ευρώ, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και ως εκ τούτου, δεν χωράει οποιοσδήποτε λαϊκισμός σε σχέση με τα οικονομικά της Βουλής» (αναλυτικά)


 

Πώς η κατάθεση του Γάλλου εμπόρου όπλων οδήγησε στο άνοιγμα λογαριασμών για Σημίτη, Χρυσοχοΐδη, Μαλέσιο και το περιβάλλον τους

Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου αναλύει μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά, τις συνδέσεις και τις διαδρομές των χρημάτων που οδήγησαν στις συγκεκριμένες έρευνες. (αναλυτικά)



 

Το Υπουργείο Παιδείας διαψεύδει τις φήμες περί δήθεν κατάργησης των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

«Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων όχι μόνο δεν σκοπεύει να συγχωνεύσει ή, πολύ περισσότερο, να καταργήσει τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, αλλά αντιθέτως έχει εμπράκτως αποδείξει με την ίδρυση νέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων την τελευταία διετία ότι κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση, αναφέρεται σε απάντηση του Υπουργείου για τις φήμες περί δήθεν κατάργησης των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων (αναλυτικά)


 

Δεκτό το ν/σ του υπουργείου ΨΗΠΤΕ για την Οδηγία Ασφάλειας Συστημάτων Δικτύου

Δεκτό επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολο του, κατά πλειοψηφία, έγινε από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2016/1148/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με μέτρα για υψηλό κοινό επίπεδο ασφάλειας συστημάτων δικτύου και πληροφοριών σε ολόκληρη την Ένωση». (αναλυτικά)


 

«ΦιλόΔημος»: Χρηματοδότηση ύψους 520 εκατ. ευρώ σε ΟΤΑ

Δύο νέες Προσκλήσεις του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» για τη χρηματοδότηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ύψους 520 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσαν σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία της Υφυπουργού Εσωτερικών, Μαρίνας Χρυσοβελώνη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, Κώστα Πουλάκη. (αναλυτικά)


 

Συγκροτήθηκε σε Σώμα η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Ν. Παρασκευόπουλος, Γ. Τραγάκης, Θ. Παπαθεοδώρου στο προεδρείο (αναλυτικά)


 

Ενεργοποιείται με απόφαση του Γ. Σταθάκη η «Ηλεκτρονική Πολεοδομία»

Άμεση, σφαιρική και απολύτως έγκυρη ενημέρωση για τα πολεοδομικά δεδομένα κάθε σημείου της Επικράτειας προσφέρει, σε δημόσια διοίκηση και πολίτες, η «Ηλεκτρονική Πολεοδομία» (e-Πολεοδομία 3), που ενεργοποιείται με Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη. (αναλυτικά)


 

Νέα τιμολογιακή πολιτική από 1ης Ιανουαρίου 2019 για την ΕΥΑΘ

Προβλέπονται μειώσεις για το 99,4% των οικιακών καταναλωτών (αναλυτικά)


 

Έγκριση 112 επενδύσεων στις υδατοκαλλιέργειες που θα δημιουργήσουν 164 νέες θέσεις εργασίας

Ολοκληρώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η έγκριση των αποτελεσμάτων της συγκριτικής αξιολόγησης των Αιτήσεων Χρηματοδότησης, που έχουν υποβληθεί για τα Μέτρα 3.2.2 και 4.2.4 «Παραγωγικές επενδύσεις στην Υδατοκαλλιέργεια» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑλΘ) 2014-2020. (αναλυτικά)



 

Υπουργείο Εργασίας: Επιχορήγηση 35 εκατ. ευρώ στον ΟΑΕΔ για την ενίσχυση των αποθεματικών του κλάδου ανεργίας

Εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης, ύψους 35 εκατ. ευρώ (αναλυτικά)


 

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την προώθηση του αθλητισμού στην ΠΕ Πειραιά

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την προώθηση του αθλητισμού στην ΠΕ Πειραιά παρουσίασαν η Περιφερειάρχης Αττικής και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά (αναλυτικά)



 

«Ανοιξε» η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη λοιπού επικουρικού προσωπικού πλην γιατρών

'Ανοιξε σήμερα η ηλεκτρονική εφαρμογή loipoepikouriko.moh.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων υποψηφίων για την πρόσληψη και τοποθέτηση του λοιπού επικουρικού προσωπικού -πλην γιατρών- σε δημόσιους φορείς παροχής υπηρεσιών Υγείας και θα είναι διαθέσιμη για τους ενδιαφερόμενους μέχρι την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και ώρα 24:00. (αναλυτικά)


 

Ωραιόκαστρο: Ένας Σύρος πρόσφυγας εκλέχτηκε στο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

«Η μητέρα μου ήταν δασκάλα για πολλά χρόνια και ξέρω καλά ποια είναι τα προβλήματα που έχουν τα σχολεία και ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μαθητές. Θέλω να είμαι κοντά στα παιδιά, όχι μόνο τα δικά μου, σε όλα», λέει ο ίδιος ο Σύρος Αγά Φάρζα - Την ωραία είδηση σχολίασε ο Σωκράτης Φάμελλος: Οι γονείς του Ωραιοκάστρου δείχνουν το δρόμο της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της αγάπης (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)