to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:27 | 06.09.2023

Κοινωνία

Πορεία διαμαρτυρίας στον Πειραιά για τον πνιγμό του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη από πλήρωμα του Blue Horizon

Παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον Πειραιά για τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη. «Nτρέπομαι γιατί είμαι άνθρωπος και φτάσαμε εδώ». Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη.


    Εικόνες: Γιώργος Κονταρίνης / Ευρωκίνηση

300 και πλέον άνθρωποι, παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τον απάνθρωπο θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη. Συγκεντρώσεις στην Κρήτη, σε Λασίθι και Ηράκλειο, όπου απετράπη ο απόπλους του Blue Horizon. Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα, έξω από την πύλη Ε 3, στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα μπροστά απο το σημείο όπου εχθές έχασε τη ζωή του ο άτυχος 36χρονος, ο οποίος έπεσε στη θάλασσα όσο τον έσπρωχναν μέλη του πληρώματος του "Blue Horizon".

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί, κρατώντας ομπρέλες και αψηφώντας την βροχή, φώναζε: "Δικαιοσύνη για τον Αντώνη ", ενώ σε ένα από τα πλακάτ υπήρχε αναγραφόμενη η φράση "Να μη συνηθίσουμε τη φρίκη ".

H κινητοποίηση παρέμεινε περικυκλωμένη από Λιμενικό και ΜΑΤ καθ' όλη τη διάρκειά της, η οποία διήρκησε πάνω από μία ώρα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκαν ο πρώην βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας, ο Χρήστος Λαμπρίδης, συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής Πειραιά, καθώς και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

«Να μη συνηθίσουμε τη φρίκη» και «είμαστε σε πόλεμο με τους κανίβαλους αυτού του κόσμου, για τον Αντώνη, την Ζάκι, τον Μάγγο» ήταν μερικά από τα πανό της συγκέντρωσης. Άλλα συνθήματα σε πλακάτ έγραφαν «ντρέπομαι γιατί είμαι άνθρωπος και φτάσαμε εδώ» και «το άλλο μισό της βαρβαρότητας είναι η ανοχή».πειραιας

πειραιας πειραιας

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μετά από κάλεσμα συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία που πέρασε μεταξύ άλλων και από την πύλη του Λιμανιού, μπροστά από την οποία είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις. Η πορεία ολοκληρώθηκε στο σημείο εκκίνησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)