to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:55 | 07.03.2022

Διεθνή

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Υπό κατάρρευση η νέα επιχείρηση απομάκρυνσης των αμάχων (liveblog)

Προσωρινή κατάπαυση του πυρός από τις 09:00 προκειμένου να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι σε αρκετές πόλεις της Ουκρανίας και να απομακρυνθούν οι άμαχοι, σύμφωνα με ρωσικά μμε. Παρακολούθηση της εκκένωσης με drones - Αρνείται το Κίεβο τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους προς τη Ρωσία και τη Λευκορωσία - Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις σε liveblog


Για 12η ημέρα μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας, με τα βλέμματα να στρέφονται σήμερα στον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων που αναμένεται να ξεκινήσει. Εκπρόσωπος του Ζελένσκι επεσήμανε ότι οι Ουκρανοί πολίτες θα πρέπει να μπορούν να καταφεύγουν σε ουκρανικό έδαφος - Αναφορές για συγκρούσεις στη Μαριούπολη

"Ανήθικη" χαρακτήρισε το Κίεβο τη στάση της Ρωσίας για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους.

Το Κίεβο απέρριψε τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους προς τη Ρωσία και τη Λευκορωσία που πρότεινε η Μόσχα για την απομάκρυνση των Ουκρανών αμάχων, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι επεσήμανε ότι οι Ουκρανοί πολίτες θα πρέπει να μπορούν να καταφεύγουν σε ουκρανικό έδαφος, ενώ κατηγόρησε τη Μόσχα ότι εμπόδισε προηγούμενες απόπειρες εκκένωσης των ουκρανικών πόλεων.

Νωρίτερα σήμερα ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι θα τηρήσει σήμερα προσωρινή κατάπαυση του πυρός από τις 09:00 (ώρα Ουκρανίας και ώρα Ελλάδας) προκειμένου να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι στις πόλεις Κίεβο, Χάρκιβ, Μαριούπολη και Σούμι.

Η γαλλική κυβέρνηση αρνείται τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε προσωπικά από τον Βλαντιμίρ Πούτιν τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους. Αναφορές για συγκρούσεις στη Μαριούπολη.

Η ρωσική αποστολή αναχώρησε για τη Λευκορωσία όπου θα συναντηθεί με τους Ουκρανούς διαπραγματευτές για τον τρίτο γύρο των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών με στόχο τον τερματισμό των εχθροπραξιών, μετέδωσε το Sputnik Belarus.

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα προειδοποίησε σήμερα τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ότι αν η παγκόσμια κοινότητα δεν σταματήσει την επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία, αυτό θα οδηγήσει σε παγκόσμια σύρραξη.

ΟΗΕ: Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα σε διάστημα 10 ημερών

Ο αριθμός των ανθρώπων που έφυγαν από την Ουκρανία για να γλιτώσουν από τις μάχες ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύριο, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ, κάνοντας λόγο για την πιο γρήγορα εξελισσόμενη προσφυγική κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

"Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες από την Ουκρανία έχουν περάσει τα σύνορα προς γειτονικές χώρες μέσα σε 10 ημέρες. Πρόκειται για την πιο γρήγορα εξελισσόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο", ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φιλίπο Γκράντι.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε liveblog:

Όλες οι εξελίξεις μέχρι το βράδυ του Σαββάτου εδώ. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)