to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:00 | 16.09.2021

Πολιτική

Καλύπτουν Μπογδάνο παρά το κύμα οργής: Απλή «προειδοποίηση» από τον Οικονόμου

Πιέζει η αντιπολίτευση για διαγραφή Μπογδάνου - Παρέμβαση νομικών που εντοπίζουν έως και αδίκημα στην κίνηση της δημοσιοποίησης ονομάτων μικρών παιδιών - Πρώτη, έστω και με καθυστέρηση, αντίδραση της κυβέρνησης στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου - Πιέζει η αντιπολίτευση για διαγραφή Μπογδάνου - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: «Ο κ. Μητσοτάκης δυο μέρες τώρα καλύπτει και δεν τολμά να διαγράψει τον φασίστα Μπογδάνο»


«Σιγή ιχθύος» επικράτησε από τη Νέα Δημοκρατία μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, δύο ημέρες μετά την αποτρόπαια πράξη του βουλευτή της, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, να αναπαράξει δημοσίευμα που δημοσιοποιούσε λίστα με ονόματα νηπίων.

Η αδιανόητη δημοσιοποίηση έγινε προχθές, όπως και το retweet του βουλευτή, όμως στη συνέχεια και μετά από αντιδράσεις, υπήρξε προσπάθεια ανασκευής, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Ο ίδιος ο Κ. Μπογδάνος επιχείρησε επανόρθωση, αποδίδοντας την αναπαραγωγή του δημοσιεύματος σε λάθος και διευκρινίζοντας ότι δεν του ανήκει το meaculpa.gr, από το οποίο υπήρξε επίσης σχετική ανακοίνωση περί ατοπήματος και λάθους που διορθώθηκε. Δείτε το σχετικό μας θέμα, εδώ

Ωστόσο κατά την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου από τον κυβ. εκπρόσωπο το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Γιάννης Οικονόμου αναγκάστηκε να τοποθετηθεί, αν και μόνο κατά το σκέλος των ερωτήσεων, κατόπιν ερώτησης δημοσιογράφου. Εκεί, ο Γ. Οικονόμου, αφού φρόντισε να τονίσει τις κινήσεις αναδίπλωσης του βουλευτή, απάντησε πως παρόμοιες ενέργειες δεν συμβαδίζουν με το πρόταγμα της «φιλελεύθερης παράταξης» και πως είναι η τελευταία φορά που γίνονται ανεκτές.

Έτσι, η κυβέρνηση επέλεξε και αυτή τη φορά να κουκουλώσει κινήσεις μισαλλοδοξίας από γαλάζιους βουλευτές ή κυβερνητικά στελέχη, βγάζοντας «λάδι» τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο στο θέμα της δημοσιοποίησης ονομάτων παιδιών και μάλιστα σε ευάλωτη κοινωνική θέση λόγω της καταγωγής τους, απαλλάσσοντάς τον με μια «απλή» προειδοποίηση.

_

«Σιγά μην τον σταυρώσουμε κιόλας»

Σύμφωνα με πληροφορίες του συμπολιτευόμενου Τύπου, το κλίμα για τον  Μπογδάνο δεν είναι και το καλύτερο στους κόλπους του κόμματος, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά, που αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις του βουλευτή έχει προκαλέσει πολιτικό θέμα.

Αμετανόητος εμφανίζεται πλέον μόνο ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σήμερα όταν κλήθηκε να σχολιάσει, είπε χαρακτηριστικά «σιγά μην τον σταυρώσουμε κιόλας».  

_

• Διαβάστε σχετικά: Ποιες τράπεζες στηρίζουν το site της συζύγου Μπογδάνου

_

Νομικοί αναγνωρίζουν έως και αδικήματα

Σωρεία αδικημάτων και παραπτωμάτων τονίζει ότι επισύρει η δημοσιοποίηση των ονομάτων των νηπίων από την ιστοσελίδα meaculpa.gr και την αναδημοσίευση από τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο, η Ένωση δικηγόρων «Νομικά Θέματα - Συνεπιμέλεια», ζητώντας παράλληλα, την παρέμβαση των δικαστικών αρχών 

Όπως τονίζει η ίδια η Ένωση «η δημοσιοποίηση των ονομάτων των νηπίων, του σχολείου που φοιτούν και πληροφορίες σχετικά με την καταγωγή τους, συνιστά απαγορευμένη επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ανηλίκων κάτω των 16 ετών», ενώ ζητά την παρέμβαση μεταξύ άλλων της εισαγγελίας και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η Ένωση υπογραμμίζει ότι η δημοσιοποίηση «στοχοποιεί τα παιδιά με αλλοδαπή καταγωγή και βάλλει κατά του δικαιώματος των παιδιών στην εκπαίδευση» κάνοντας λόγο για «πολιτικές, νομικές, διοικητικές και ηθικές ευθύνες».

«Η διάδοση του μίσους και η πρόκληση σε αδίκημα με ρατσιστικό κίνητρο είναι πρόδηλη στις δημόσιες τοποθετήσεις του εν λόγω βουλευτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στις δημοσιεύσεις του ιστοτόπου», σημειώνουν οι δικηγόροι υπογραμμίζοντας ότι «τυχόν χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα τέτοιων ιστοτόπων ενισχύει τις παράνομες αυτές πράξεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης δικηγόρων «Νομικά Θέματα - Συνεπιμέλεια»

«Η δημοσίευση των ονομάτων των νηπίων που φαίνεται να έλαβε χώρα από τον δημοσιογραφικό ιστότοπο meaculpa.gr και η αναδημοσίευση του από τον Βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισύρει σωρεία αδικημάτων και παραπτωμάτων.

Η δημοσιοποίηση των ονομάτων των νηπίων, του σχολείου που φοιτούν και πληροφορίες σχετικά με την καταγωγή τους, συνιστά απαγορευμένη επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ανηλίκων κάτω των 16 ετών.

Περαιτέρω, στοχοποιεί τα παιδιά με αλλοδαπή καταγωγή και βάλλει κατά του δικαιώματος των παιδιών στην εκπαίδευση.  Οι ευθύνες είναι πολιτικές, νομικές, διοικητικές  και ηθικές.

Η διάδοση του μίσους και η πρόκληση σε αδίκημα με ρατσιστικό κίνητρο είναι πρόδηλη στις δημόσιες τοποθετήσεις του εν λόγω βουλευτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στις δημοσιεύσεις του ιστοτόπου. Υπενθυμίζουμε ότι τυχόν χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα τέτοιων ιστοτόπων ενισχύει τις παράνομες αυτές πράξεις.

Απαιτούμε να παρέμβουν αυτεπάγγελτα όλοι οι αρμόδιοι φορείς και συγκεκριμένα το κόμμα της ΝΔ, η Βουλή, η εισαγγελία, η ΑΠΔΠΧ και το υπουργείο Παιδείας έκαστος κατά το βαθμό και το μέτρο της αρμοδιότητας και της νόμιμου εξουσίας του.

Υποβάθμιση του περιστατικού ή τυχόν συγκάλυψη του, αυτονήτως συνιστά συμμετοχή σε όλες τις ανωτέρω ευθύνες και προδήλως προάγει ρατσιστικά πρότυπα, υποθάλπει ρατσιστικά ένστικτα και παρέχει στήριξη συμπεριφορές φανατισμού και μισαλλοδοξία».

_

Πιέζει η αντιπολίτευση για διαγραφή Μπογδάνου

Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο στον Κ. Μπογδάνο, όσο και στον πρωθυπουργό, γιατί δεν διαγράφει τον βουλευτή του, ενώ σκληρές ανακοινώσεις εξέδωσαν και τα υπόλοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της Ελληνικής Λύσης.

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: «Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία θα θεωρούνταν αυτονόητη η παρέμβαση της Δικαιοσύνης»

Η σημερινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Μητσοτάκης δυο μέρες τώρα καλύπτει και δεν τολμά να διαγράψει τον φασίστα Μπογδάνο που στοχοποίησε νήπια.

Επιβεβαιώνει ότι είναι ένας αδύναμος Πρωθυπουργός, που φοβάται ακόμα και έναν Μπογδάνο.

Όσο για τη Δικαιοσύνη, συνεχίζει να κωφεύει για τη σωρεία αδικημάτων από τη δημοσιοποίηση στοιχείων ανηλίκων και τη στοχοποίηση τους με τον ρατσιστικό οχετό του βουλευτή της ΝΔ. Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία η παρέμβαση της θα θεωρούνταν αυτονόητη».

_

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέει μάλιστα την περίπτωση Μπογδάνου με εκείνη του Γιάννη Καλλιάνου, - ο οποίος είχε σχολιάσει την υπόθεση με την καταγγελία 17χρονης για βιασμό από γνωστό ποδοσφαιριστή- για τον οποίο είχε ζητήσει επίσης τη διαγραφή του, χαρακτηρίζοντας τη στάση του κ. Μητσοτάκη «τραγική».

«Η σιωπή Μητσοτάκη επικροτεί τη φασιστική αποκάλυψη ονομάτων νηπίων από τον Μπογδάνο – Δεν τόλμησε να τον διαγράψει γιατί και ο Μητσοτάκης Μπογδάνος είναι» σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «έχοντας μαζέψει ό,τι ακροδεξιό απολειφάδι υπάρχει στη ΝΔ και υπουργοποιώντας τους υμνητές της Χούντας ο κατά τα άλλα ''κεντρώος'' κ. Μητσοτάκης ψαρεύει στα θολά νερά της Χρυσής Αυγής».

Το ΚΙΝΑΛ ζήτησε έμμεσα την απομάκρυνση του κ. Μπογδάνου, επισημαίνοντας ότι «η παραμονή του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα σημάνει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως οι ιδέες και οι πρακτικές του είναι ανεκτές – η ευθύνη ανήκει πλέον στον κ. Μητσοτάκη».

Το ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφύγει τις βαριές πολιτικές ευθύνες για το ποιόν του βουλευτή της, προσθέτοντας πως «είναι προφανές ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος, εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ».

Το ΜΕΡΑ25 αναρωτήθηκε αν «ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να έχει στις τάξεις του κόμματος και της Κυβέρνησης του, Βουλευτές που αναπαράγουν τρισάθλιες και μισάνθρωπες πρακτικές», τονίζοντας ότι «φαίνεται πως ο κ. Μπογδάνος «σοκαρισμένος» με την παρουσία μεταναστόπουλων στα νηπιαγωγεία, μαζί με την μέχρι πρότινος ιστοσελίδα του και πλέον σελίδα της γυναίκας του, αναπαράγει ευθέως ρατσιστικές και χρυσαυγήτικες πρακτικές που μας θυμίζουν αηδιαστικά την στοχοποίηση, τα πογκρόμ και τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης».

Χρ. Γιαννούλης: Εκτεθειμένος ο άφωνος πρωθυπουργός από τις χυδαιότητες Μπογδάνου

«Είναι ντροπή να ανέχεται ο Πρωθυπουργός στις τάξεις της κοινοβουλευτικής του ομάδας, έναν βουλευτή που χρησιμοποίησε παιδιά ως εργαλείο φτηνής και χυδαίας προπαγάνδας. Δεν συζητάμε για ένα λάθος. Συζητάμε για μία πράξη που ξεπερνά τα όρια της χυδαιότητας και αγγίζει τα όρια της ποινικής παραβατικότητας. Μία πράξη που εκθέτει τον άφωνο Πρωθυπουργό», τόνισε, μιλώντας στο Kontra Channel, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστος Γιαννούλης.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ακροδεξιός βούρκος του Μητσοτάκη, το κύριο άρθρο της Αυγής, που επισημαίνει: «Το ακροδεξιό μήνυμα έφτασε εκεί που πρέπει και οι του μεσαίου χώρου πήραν τη διαβεβαίωση ότι «δεν είναι αυτό που νομίζουν». Αυτό που νομίζουν είναι»

Η καλύτερη απάντηση στους Μπογδάνους: Η 12χρονη Αρεζού από το Αφγανιστάν πήγε σχολείο στη Λέσβο και πήρε υποτροφία για τη Βοστόνη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)