to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 19.10.2022

Κοινωνία

Οργή για την πτώση φοιτητή στο ΑΠΘ: Χημικά ξανά από τα ΜΑΤ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Κρότου λάμψης κατά των φοιτητών που διαμαρτύρονται για την πτώση 19χρονου από το παράθυρο κατά την παρακολούθηση μαθήματος σε υπερπλήρη αίθουσα - Εντονη διαμαρτυρία τους για την συνεχή καταστολή των ΜΑΤ εκφράζουν ο πρώην πρύτανης Γιάννης Μυλοπουλος και καθηγητές - Απών ο πρύτανης - Με κάταγμα στον καρπό και την κνήμη νοσηλεύεται ο 19χρονος φοιτητής που λόγω της έλλειψης θέσεων στην αίθουσα καθόταν σε πρεβάζι παραθύρου από όπου έπεσε



Ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγο, το πρωί της Τετάρτης, καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ, έκαναν χρήση κρότου λάμψης κατά των φοιτητών που διαμαρτύρονται για την πτώση 19χρονου από το παράθυρο κατά την παρακολούθηση μαθήματος. Την έντονη διαμαρτυρία τους για την συνεχή καταστολή των ΜΑΤ εξέφρασαν  ο πρώην πρύτανης Γιάννης Μυλοπουλος και οι καθηγητές Γιώργος Αγγελόπουλος και Αντώνης Κυπάρος που βρίσκονται στο σημείο. Απών ο πρύτανης, στέλνει τα ΜΑΤ στους φοιτητές.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Αυγής:
 
Την οργή τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Νομική Σχολή του ΑΠΘ με τις ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες και την έλλειψη καθηγητών εξέφρασαν νωρίτερα οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στον κοσμήτορα της Νομικής Παναγιώτη Γκλαβίνη.
 
ΑΠΘ διαμαρτυρία
 
Οι φοιτητές έριξαν ευθύνες και στον κοσμήτορα για το γεγονός ότι δεν έχει διεκδικήσει κονδύλια και προσλήψεις καθηγητών.

Οι φοιτητές παραμένουν συγκεντρωμένοι στον τρίτο όροφο του κτιρίου της Νομικής έξω από την αίθουσα που έπεσε ο 19χρονος από το πρεβάζι του παραθύρου. Στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία.

Την ίδια ώρα μέγα ερώτημα είναι η στάση της αστυνομίας και των δυνάμεων των ΜΑΤ που χθες Τρίτη αμέσως μετά την πτώση από το παράθυρο του 19χρονου φοιτητή και στην αυθόρμητη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμφοιτητών του, έσπευσαν να κυνηγήσουν τους φοιτητές μέσα στο campus κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Πώς έπεσε από το παράθυρο ο 19χρονος φοιτητής 

Όπως επισημαίνουν μάρτυρες ο 19χρονος γλίτωσε τα χειρότερα καθώς έπεσε στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, η οποία όπως διακρίνεται και σε φωτογραφίες, έχει υποστεί βαθούλωμα.

Οι φοιτητές κατήγγειλαν ότι στο μάθημα του Ενοχικού Δικαίου  συμμετέχουν φοιτητές και από μεγαλύτερες χρόνιες, ενώ έχουν γίνει και συμπτύξεις τμημάτων, με αποτέλεσμα ο αριθμός των φοιτητών που προσέρχονται στην αίθουσα για το συγκεκριμένο μάθημα να ξεπερνάει το επιτρεπτό όριο. «Φοιτητές κάθονται στο πάτωμα και στα περβάζια γιατί δεν χωράνε στις θέσεις για να παρακολουθήσουν το μάθημα. Οι συνθήκες είναι τραγικές, ωστόσο το σημερινό περιστατικό ξεπέρασε και το χειρότερο σενάριο. Από θαύμα γλίτωσε το παιδί» ανέφερε φοιτήτρια.

ΣΥΡΙΖΑ: H κυβερνητική  αδιαφορία για τα Πανεπιστήμια, πίσω από τον σοβαρό τραυματισμό του φοιτητή στο ΑΠΘ

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη κοστίζει ακριβά στην ποιότητα της εκπαίδευσης και δυστυχώς, έχει και τραγικές συνέπειες, επεσήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, η αδιαφορία για νέες υποδομές, αίθουσες και εργαστήρια καθώς 100 εκ. ευρώ είναι η ετήσια κρατική επιχορήγηση στα Πανεπιστήμια την ώρα που η κυβέρνηση θα δίνει 30 εκατομμύρια ευρώ για τη λειτουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

tags: ΑΠΘ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)