to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:55 | 03.02.2019

Αυτοδιοίκηση

O Κώστας Χαρίτος στο Left.gr: Ο Άλιμος να γίνει ένας Δήμος δίπλα στους ανθρώπους

Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019, το Left.gr εγκαινίασε μία σειρά συνεντεύξεων με υποψηφίους δημάρχους που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπαίνουν στη μάχη αυτή με συγκεκριμένες προτεραιότητες για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες


Η βασική πολιτική κατεύθυνση που έχει διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το πεδίο της αυτοδιοίκησης συνίσταται στη συγκρότηση ευρέων συμμαχικών συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την πλειοψηφία και τη διοίκηση των δήμων με σαφή πολιτικά και προγραμματικά χαρακτηριστικά: Το μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, η υπεράσπιση και η διεύρυνση της δημοκρατίας, η συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, η καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς είναι οι βασικοί άξονες του πλαισίου, με σεβασμό στις τοπικές ιδιαιτερότητες και διαφορές. 

Στο πλαίσιο των συνεντεύξεων αυτών, ο Άγγελος Καλοδούκας συνομίλησε με τον Κώστα Χαρίτο, υποψήφιο δήμαρχο Αλίμου, ο οποίος τόνισε τα εξής:

Το “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” είναι μια δημοτική κίνηση που έχει ιδρυθεί το 2006 και έκτοτε έχει πλούσια δράση στον Άλιμο. Η δημοτική αυτή κίνηση δεν είναι μια «παραδοσιακή» δημοτική παράταξη ή ένα παρωχημένο αυτοδιοικητικό σχήμα. Είναι μια συλλογικότητα με κινηματικά χαρακτηριστικά, ανοιχτή σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς ανθρώπους του Αλίμου. Είναι μια έκφραση της αριστεράς, η οποία λειτουργεί ανοιχτά και δημοκρατικά, όπου όλοι συμμετέχουν ενεργά σε όλα τα στάδια λήψης αποφάσεων.

Οι προγραμματικές θέσεις του “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” αποτυπώνουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες που έχουμε αποκομίσει από την καθημερινή δράση στον Δήμο. Δεν είναι επεξεργασίες γραμμένες πίσω από “κλειστά γραφεία”. Είναι το αποτέλεσμα των αναγκών που έχουμε ως κάτοικοι του Αλίμου, είναι το αποτέλεσμα της επαφής μας με τον κόσμο και τα προβλήματα. Τα βασικά προστάγματα γιο τον Άλιμο, οι βασικοί άξονες της Δημοτικής Κίνησης είναι οι εξής:

·                     Ενίσχυση της τουριστικής έκφρασης του Δήμου με έμφαση στην πρόσβαση στην θάλασσα και σεβασμό στο περιβάλλον .

·                     Αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, του Πράσινου Ταμείου, τον ενεργειακό μετασχηματισμό και την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος που συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

·                     Ενίσχυση της σχολικής στέγης.

·                     Μόνιμο προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς και τις υπηρεσίες καθαριότητας.

·                     Πολιτισμό, αθλητισμό, δημόσιους ελεύθερους χώρους και ανοιχτές παράλιες χωρίς αποκλεισμό για πολίτες με αναπηρίες.

·                     Ενίσχυση της κουλτούρας της ανακύκλωσης με ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία θα αντιμετωπίζει το προϊόν της ανακύκλωσης, γυαλί, χαρτί κλπ ως προϊόν το οποίο θα φέρει έσοδα. Μειώνοντας με τα έσοδα αυτά τα δημοτικά/ανταποδοτικά τέλη.

·                     Μείωση των δημοτικών τελών.

Έχουμε ως στόχο, ο Άλιμος να έχει γίνει ένας Δήμος δίπλα στους ανθρώπους και μια πόλη μέσα στη ζωή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)