to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:46 | 27.01.2019

Αυτοδιοίκηση

Ο Μανώλης Μπουσούνης στο Left.gr: Να γίνουμε όλες και όλοι ο Δήμος

Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019, το Left.gr εγκαινίασε μία σειρά συνεντεύξεων με υποψηφίους δημάρχους που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπαίνουν στη μάχη αυτή με συγκεκριμένες προτεραιότητες για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες


Η βασική πολιτική κατεύθυνση που έχει διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το πεδίο της αυτοδιοίκησης συνίσταται στη συγκρότηση ευρέων συμμαχικών συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την πλειοψηφία και τη διοίκηση των δήμων με σαφή πολιτικά και προγραμματικά χαρακτηριστικά: Το μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, η υπεράσπιση και η διεύρυνση της δημοκρατίας, η συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, η καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς είναι οι βασικοί άξονες του πλαισίου, με σεβασμό στις τοπικές ιδιαιτερότητες και διαφορές. 

Στο πλαίσιο των συνεντεύξεων αυτών, ο Άγγελος Καλοδούκας συνομίλησε με τον Μανώλη Μπουσούνη, επικεφαλής της Δημοτική Κίνησης Πετρούπολης «Ενεργοί Πολίτες».

Ακολουθούν όσα τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος:

Να γίνουμε Όλες και Όλοι ο Δήμος…

Οι Ενεργοί Πολίτες Δημοτική Κίνηση Πετρούπολης συγκροτηθήκαμε στα μέσα του 2017 και επίσημα κάναμε ιδρυτική συνέλευση τον Ιανουάριο του 2018.

Είμαστε δημοκρατική, δημοτική συλλογικότητα που δρα και παρεμβαίνει με αναφορά την πόλη μας αλλά και για ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος (βλ. καταγγελία ξυλοδαρμού Δημάρχου Θεσσαλονίκης, παρουσία στη δίκη της ΧΑ για τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, δενδροφύτευση στο Πάρκο Τρίτση με πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης κ.α.).

Απαρτιζόμαστε από δημοκρατικούς πολίτες όλων των ηλικιών που ονειρεύονται και παλεύουν για μια Σύγχρονη, Δημοκρατική Πετρούπολη που θα αποτελεί πρότυπο και σημείο αναφοράς για όλη την Δυτική Αθήνα και όχι μόνο. 

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα αγωνιστούμε για ένα νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα που όμως θα έχει έρθει ως επιστέγασμα της δημιουργικής παρουσίας μας στην καθημερινότητα της πόλης μας. 

Θέλουμε αφότου γίνουμε η Διοίκηση στον Δήμο να καταφέρουμε μετά από 1-2 χρόνια η πόλη μας να ταυτίζεται με την καινοτομία, την στήριξη του μαθητικού κόσμου, τη διαφάνεια, την κοινωνική πολιτική, τις δημοκρατικές παρεμβάσεις, τον αθλητισμό για όλους, την στήριξη των ηλικιωμένων το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των δημοκρατικών πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων και την υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα του κόσμου της εργασίας. 

Στην Πετρούπολη δεν υπάρχει αποδεδειγμένα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της. Μεμονωμένες κινήσεις σίγουρα έχουν γίνει σε θετική κατεύθυνση αλλά μη ενταγμένες σε ένα συνολικότερο σχεδιασμό είτε έχουν ατονήσει είτε ακόμη και οδηγούν στην απαξίωση ή τις πελατειακές σχέσεις. Το χειρότερο είναι ότι έχουν οδηγήσει στην πόλη μας να μην έχουμε ελεύθερους χώρους πρασίνου αντίστοιχους με τις ανάγκες μας σε πληθυσμό, χώρους στάθμευσης και ιδιόκτητα κτίρια για δομές εκπαίδευσης, πολιτισμού ακόμη και Δημαρχείο.

Θέλουμε κάθε μέρα, χωρίς να χάνουμε τον τελικό μας στόχο να βελτιώνουμε τη ζωή μας. 

Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι ήδη έχουμε κάνει παρεμβάσεις στον ΟΑΣΑ για την μετακίνηση των συμπολιτών μας με αποτέλεσμα να μονιμοποιηθεί η λεωφορειακή γραμμή 700 που οδηγεί στον κοντινότερο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στην Ανθούπολη, στην αντικατάσταση φθαρμένων στύλων και σύντομα σε παρεμβάσεις για ΑμεΑ-ηλικιωμένους και εν γένει εμποδιζόμενα άτομα με την τοποθέτηση προεξοχών σε περισσότερες στάσεις στην πόλη. Ευχαριστούμε και δημόσια την Διοίκηση του ΟΑΣΑ για την άμεση ανταπόκριση.

Έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας την ένταξη των Δημοτικών μας σχολείων στα σχολικά γεύματα κάτι που δεν έχει γίνει λόγω κωλυσιεργίας της δημοτικής μας αρχής. Σε κάθε μας βήμα ενημερώνουμε δημόσια τους συμπολίτες μας.

Έχουμε δημόσια προτείνει την ένταξη της Πετρούπολης στην ηλεκτρονική εφαρμογή βλ. sense city που βελτιώνει την καθημερινότητα μας ραγδαία (πράσινο, πεζοδρόμια, φωτισμός κ.α.) και θα ζητήσουμε από το Υπουργείο Εργασίας την εκπόνηση προγράμματος μέσω του ΟΑΕΔ ώστε να προσληφθούν άνεργοι που θα υποστηρίξουν την εφαρμογή της στο πεδίο.

Θα προωθήσουμε ένα ολοκληρωμένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων με αιχμές την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση. Θέλουμε να τερματίσει τώρα το αίσχος στη Φυλή. Τα συμφέροντα τα οικονομικά είναι τεράστια αλλά τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά μεγαλύτερα και αυτά πρέπει να επιβληθούν

Υποστηρίζουμε την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση ένα διαχρονικό αίτημα του προοδευτικού κόσμου. Δεσμευόμαστε ότι μέχρι και τις εκλογές θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή του κόσμου στην κάλπη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)