to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:20 | 02.11.2018

Πολιτική

Ο «Κλεισθένης» με τον φακό του Left: Συζήτηση με τον Κ. Πουλάκη για το νέο πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ολόκληρο το βίντεο από την εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε χθες, Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ Εξαρχείων, με ομιλητή τον Κώστα Πουλάκη, Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών.


Η νέα μέρα στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και οι πτυχές της τελευταίας μεταρρύθμισης, του ονομαζόμενου «Κλεισθένη», συζητήθηκαν στη εκδήλωση που διοργάνωσε την Πέμπτη, η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Eξαρχείων, στα γραφεία της, επί της οδού Καλλιδρομίου.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης.

Φωτογραφία-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Κλεισθένης Ι: Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στον αγώνα που έχει μπροστά του ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του και κάθε δημοκρατικός πολίτης, εν όψει των επικείμενων εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση εστίασε ο Κώστας Πουλάκης.  Ένας αγώνας στον οποίο θα αναμετρηθούν οι δυνάμεις της Αριστεράς, του κόμματος αλλά και η ίδια η φιλοσοφία που προσπαθεί να εμφυσήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για μια δημοκρατικότερη τοπική αυτοδιοίκηση. Μια προσπάθεια που θα κριθεί από τα εκάστοτε πολιτικά προγράμματα, τις συνεργασίες, αλλά και τον νέο τρόπο εκλογής των τοπικών αντιπροσώπων που φέρνει ο «Κλεισθένης Ι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βασικό στόχο και έμπνευση του νομοσχεδίου που φιλοδοξεί να δώσει ένα διαφορετικό στίγμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποτέλεσε η εμβάθυνση της δημοκρατίας. «Το να νιώθουν οι πολίτες πραγματικά, ότι αυτό που ψηφίζουν, αυτό και τους εκπροσωπεί στο δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε. «Η απόλυτη κυριαρχία του δημάρχου και του περιφερειάρχη σταματούν εδώ, όπου, με τη νέα απλή και αναλογική σύνθεση, όλοι θα λογοδοτούν σε όλους».

«Μια τομή που μας ξαναγυρίζει στις ρίζες της τοπικής αυτοδιοίκησης στη χώρα μας, στις ρίζες της Αριστεράς».

Παρακολουθήστε την υπόλοιπη τοποθέτηση, στη συνέχεια του βίντεο.

Παραμείνετε ενημερωμένοι/ες όλο το επόμενο διάστημα, μέσα από το διαρκές αφιέρωμα του LEFT «Συζητάμε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)