to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:33 | 17.11.2020

Κοινωνία

Ντελίριο καταστολής και στα Σεπόλια - Πάνω από 100 οι προσαγωγές, ελεύθεροι οι 7 από την Πανεπιστημίου

Συνέλαβαν διαδηλωτή στο σπίτι του στα Σεπόλια και ξυλοκόπησαν την οικογένειά του - Ο πατέρας του αντιμετώπισε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας (πληροφορίες ότι έχει πάθει έμφραγμα)


Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, πάνω από 100 προσαγωγές έχουν γίνει από τις δυνάμεις καταστολής μέχρι στιγμής (απόγευμα Τρίτης), σε διάφορα σημεία της Αθήνας, «για παραβιάσεις της απαγόρευσης συναθροίσεων», ενώ ένταση και κυνηγητό σημειώθηκε σε διάφορα σημεία της Αθήνας, με τελευταία στα Σεπόλια, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Απίστευτες αστυνομικές ακρότητες στα Σεπόλια: Συνέλαβαν διαδηλωτή στο σπίτι του και ξυλοκόπησαν την οικογένειά του

-> Η συνέχεια, το πρωί της Τετάρτης 18/11: Στον ...εισαγγελέα η οικογένεια που ξυλοκοπήθηκε αγρίως στα Σεπόλια

Και εκεί δεν έλειψαν τα κρούσματα ακραίας βίας και καταστολής τα οποία αυξάνουν και τον κίνδυνο για τη δημόσια Υγεία. Άνδρες της αστυνομίας ξυλοκόπησαν αγρίως πολίτες, μάλιστα, σε μία περίπτωση χτύπησαν έναν διαδηλωτή και την οικογένειά του την ώρα που έμπαιναν στην πολυκατοικία του σπιτιού τους. Πρόκειται, σύμφωνα με την «Εφ.Συν.», για τον Κατή Ορέστη και τη μητέρα του Γιώτα.

Ο πατέρας του διαδηλωτή υπέστη καρδιακή προσβολή με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτεαι φρουρούμενος ενώ ούτε η ίδια η δικηγόρος του αδυνατεί να προσεγγίσει.

«Έκαναν πογκρόμ στους ανθρωπους που διαλύονταν. Και μετά μπήκαν στην είσοδο πολυκατοικίας, παράνομα, που έμπαινε ένας διαδηλωτής με τη μητέρα του. Δείρανε τη μάνα και αφού αρπάξανε το παιδί και το λιώσανε στο ξύλο ττους είπαν ότι θα το φέρουν στο αστυνομικό τμήμα και το πήγαν στη ΓΑΔΑ», λέει στο documentonews.gr, η δικηγόρος Αναστασία Λεγάκη.

Νωρίτερα, αρκετός κόσμος, αφού διαλύθηκε η συγκέντρωση στον σταθμό Λαρίσης, πραγματοποίησε πορεία στην οδό Χειμάρρας στα Σεπόλια.

Ωστόσο, εκεί βρέθηκαν μπροστά σε δυνάμεις της αστυνομίας όπου σημειώθηκε ρίψη χημικών και κρότου λάμψεις. Κόσμος έτρεχε να σωθεί στους γύρω δρόμους. Όμως, στη συνέχεια, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν, χτύπησαν και συνέλαβαν διαδηλωτή της πορείας μπροστά στην είσοδο του σπιτιού του.

Μάλιστα, χτύπησαν τη μητέρα του που βγήκε από το σπίτι να τον υπερασπιστεί.

Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις ενώ έξω από το ΑΤ Κολωνού έχουν συγκεντρωθεί πολίτες που ζητούν να αφερθούν ελεύθεροι:

Νωρίτερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, σημειώθηκε ένταση και μικροεπεισόδια, γύρω από το Άλσος Καισαριανής, όπου κατέληξε πορεία αντιεξουσιαστών, η οποία ξεκίνησε από τον Βύρωνα, καθώς και στον Σταθμό Λαρίσης.

   Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται παντού από το πρωί στην αστυνομοκρατούμενη Αθήνα, διέλυσαν με ωμή βία και χημικά τις συγκεντρώσεις και προχώρησαν σε αυθαίρετες προσαγωγές.

   Οι προσαχθέντες, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οδηγούνται στην Ασφάλεια Αττικής όπου εξετάζονται.

   Σημειώνεται, πως το απόγευμα της Τρίτης αφέθηκαν ελεύθερα επτά άτομα που είχαν προσαχθεί από την οδό Πανεπιστημίου, κατά την αναίτια επίθεση της Αστυνομίας στην συγκέντρωση μελών του ΚΚΕ.

Σύμφωνα βέβαια με την εκδοχή του υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» (;;;) δεν… υπήρξε όργιο καταστολής, αλλά η αστυνομία εφάρμοσε «το νόμο που ισχύει για όλους τους πολίτες, χρησιμοποίησε μέτρα και μεθόδους διάλυσης με κλιμάκωση. Με τελευταία, αλλά αναγκαία, τη ρίψη χημικών».

Παράλληλα, επιχειρώντας να δικαιολογήσει το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. το πρωί στην αμερικανική πρεσβεία αναφέρει ότι όσοι βρέθηκαν στην περιοχή «προσήλθαν χρησιμοποιώντας παραπλανητικά SMS». Πληροφορίες της efsyn.gr αναφέρουν ότι αυτό προέκυψε από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν.

Μάλιστα, το υπουργείο επισημαίνει ότι «τα γεγονότα είναι καταγεγραμμένα και θα δοθούν στη δημοσιότητα» δείχνοντας πως ο κ. Χρυσοχοΐδης και οι συνεργάτες του δεν πήραν το μάθημά τους από το φιάσκο του Εφετείου όταν τα περιβόητα ντοκουμέντα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. έδειχναν ξεκάθαρα ότι η αστυνομία ήταν εκείνη που διέλυσε την διαδήλωση.

Τέλος το υπουργείο κάνει λόγο για «ασυνείδητους» που «δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά και περιφρόνηση για αυτούς που δίνουν μάχη για τη ζωή στα νοσοκομεία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)