to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:08 | 06.05.2015

Κοινωνία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Μεταφορά της δίκης της ΧΑ & τηλεοπτικής της κάλυψη

«Όλοι/ες στην αντιφασιστική συγκέντρωση στις 07/05 (προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο Κορυδαλλού στις 8:00 π.μ.)»


Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

Την Πέμπτη 7 Μαϊου ξαναρχίζει η δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά την διακοπή της 20ης Απρίλη. Έπειτα λοιπόν από πολλά χρόνια προκλητικής ασυλίας και ολιγωρίας των διωκτικών Αρχών, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης ως εγκληματική οργάνωση και όχι ως νόμιμο πολιτικό κόμμα, όπως η ίδια ισχυρίζεται. Η κρισιμότητα της δίκης αυτής είναι προφανής, σε μία περίοδο που μια ρατσιστική και αντιπροσφυγική ρητορεία είναι ένα από τα μέσα πίεσης στην κυβέρνηση, προκειμένου να αποτραπεί η άσκηση μιας ριζικά αντίθετης πολιτικής από αυτήν που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Το γεγονός ότι στις 20 Απριλίου η ηγεσία της Χρυσής Αυγής επέλεξε να μην παρουσιαστεί στο δικαστήριο, με την δικαιολογία της μη αναγνώρισης των κατηγοριών, καθώς και η απουσία δικηγόρου για τον έναν από τους κατηγορουμένους, καταδεικνύουν την επιδίωξη των κατηγορουμένων να απονομιμοποιήσουν τη διαδικασία και να την καθυστερήσουν όσο είναι δυνατό, ώστε να φθαρεί κι άλλο η μνήμη των πρόσφατων εγκλημάτων της οργάνωσης. Επιπλέον, η επίθεση και ο τραυματισμός δύο μαρτύρων της πολιτικής αγωγής, παρόντων στο συμβάν της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αλλά και οι προπηλακισμοί στους δρόμους γύρω από τη δικαστική αίθουσα, δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει την εγκληματική δράση της, μολονότι η δίωξη της ηγεσίας της είχε ως αποτέλεσμα μια πρόσκαιρη ύφεση της δράσης αυτής. Η απραξία της ΕΛ.ΑΣ. μπροστά σε αυτά τα γεγονότα, την οποία επεσήμαναν και οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής, δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος.

Την Πέμπτη 7 Μαϊου το αντιφασιστικό κίνημα, αλλά και κάθε πολίτης που αντιτίθεται στις ναζιστικές και μισαλλόδοξες αντιλήψεις, είναι αναγκαίο να δώσουν το παρόν, συμμετέχοντας στην αντιφασιστική κινητοποίηση έξω από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Να στείλουμε άλλο ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης, για να συντριβεί ο φασισμός μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες.

Όλοι/ες στην αντιφασιστική συγκέντρωση στις 07/05 (προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο Κορυδαλλού στις 8:00 π.μ.)

Να καταδικαστούν οι νεοναζί εγκληματίες.

Να διασφαλιστεί η δημοσιότητα της δίκης, με τη μεταφορά της διαδικασίας σε καταλληλότερη αίθουσα και την εξασφάλιση της τηλεοπτικής της κάλυψης.

Καμία περαιτέρω αναβολή της δίκης της Χ.Α.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)