to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:37 | 04.09.2018

Κοινωνία

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου ο δημόσιος απολογισμός του υπουργείου Υγείας

« Η παρουσία του κόσμου στο χθεσινό απολογισμό κατέδειξε όχι μόνον το ενδιαφέρον αλλά και τη στήριξη της κοινωνίας στο κυβερνητικό έργο», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης


Στην κατάμεστη αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, έγινε χθες, από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο δημόσιος απολογισμός για τα πεπραγμένα της τριετίας που πέρασε στον ευαίσθητο κοινωνικά αυτό χώρο.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και στις νέες δυνατότητες που δίνονται πλέον, ώστε να ενισχυθεί το ΕΣΥ τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υποδομές. Έγινε αναφορά στην άρση του αποκλεισμού και στην ελεύθερη πρόσβαση που δόθηκε σε χιλιάδες ανθρώπους στις μονάδες υγείας σε ολόκληρη τη χώρα. Όπως ειπώθηκε, τόσο από τον υπουργό, Ανδρέα Ξανθό, όσο και από τον αναπληρωτή υπουργό, Παύλο Πολάκη, οι αλλαγές αυτές αποτελούν θεσμική τομή για την ελληνική κοινωνία.

Για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο το οποίο έχει αποφασιστεί να κατασκευαστεί στην περιοχή του Φιλύρου, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, είπε πως, εφόσον όλα προχωρήσουν καλά, θα έχει τελειώσει σε 2 με 3 χρόνια. Πρόκειται για ένα σύγχρονο νοσοκομείο 400 κλινών, κάτι που λείπει από τη Βόρεια Ελλάδα και θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής αλλά και ευρύτερα των Βαλκανίων.

Επίσης το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός, Ανδρέας Ξανθός, εγκαινίασε την 4η και την 5η ΤΟΜΥ (Τοπική Μονάδα Υγείας), στην περιοχή Χαριλάου, δίνοντας σάρκα και οστά στο νέο μοντέλο πρωτοβάθμιας υγείας. Διευκρινίζουμε πως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης λειτουργούν ήδη συνολικά 13 ΤΟΜΥ.

«Η κυβέρνηση, με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον ευαίσθητο χώρο της υγείας ο οποίος απαξιώθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τους θιασώτες της ιδιωτικοποίησης. Η παρουσία του κόσμου στο χθεσινό απολογισμό κατέδειξε όχι μόνον το ενδιαφέρον αλλά και τη στήριξη της κοινωνίας στο κυβερνητικό έργο», τονίζεται στην ανακοίνωση η οποία προσθέτει ότι «η δημόσια, δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας αποτελεί ένα από τα προτάγματα της Αριστεράς το οποίο γίνεται πράξη από την παρούσα κυβέρνηση».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)