to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:36 | 28.02.2016

Πολιτική

Tα δημοσιεύματα της διαπλοκής και η ΝΔ σε ρόλο συνηγόρου

Το Μέγαρο Μαξίμου καλεί τη ΝΔ να απαντήσει για την υπόθεση Μαυρίκου αλλά και για τη σχέση της με το σύστημα διαπλοκής των ΜΜΕ, μετά την υιοθέτηση από τη Συγγρού του δημοσιεύματος του «Βήματος» περί «μυστικών ραντεβού» του Στ. Ψυχάρη με τον πρωθυπουργό.


Θυμίζουμε ότι στο δημοσίευμά του, το Βήμα,  ισχυρίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει στον Σταύρο Ψυχάρη πως «θα του χαρίσει τα δάνεια του ΔΟΛ και του δώσει ολόκληρο το Mega». Το Βήμα επικαλείται συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Ψυχάρη το 2014, μετά από αίτημα του δεύτερου, υποστηρίζοντας πως ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ, όπως «διαχρονικά έχει κάνει και με άλλους πολιτικούς ηγέτες, δεν ζήτησε τίποτα»...

Το δημοσίευμα, ως εκ τούτου, φανερώνει ότι ο εκδότης Στ. Ψυχάρης (στον οποίο ασκήθηκε πρόσφατα από τη δικαιοσύνη ποινική δίωξη για προσωπικό δάνειο που είχε λάβει, ύψους 57 εκατ. ευρώ, χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις) ζητούσε επίμονα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015,τη διαγραφή των δανείων του καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA. «Όπως άπαντες αντιλαμβάνονται κανένα από τα δυο αιτήματα δεν έγινε δεκτό» επισήμανε το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να υιοθετήσει το «αφήγημα» του Βήματος, καταγγέλλοντας «επαναλαμβανόμενες κρυφές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη» και καλώντας τον «αδεκαστο πολέμαρχο», όπως χαρακτηρισε τον Αλέξη Τσίπρα, της διαπλοκής να δώσει εξηγήσεις.

Πηγές του Μαξίμου, μετά την ανακοίνωση της ΝΔ επισημαίνουν:

Αντί η ΝΔ να κάνει με τόσο άκομψο και απροκάλυπτο τρόπο τον συνήγορο της διαπλοκής, καλό θα είναι να απαντήσει ξεκάθαρα:

·         Γιατί το σύστημα της διαπλοκής των ΜΜΕ δεν πλήρωνε επί τόσα χρόνια τον νόμιμο φόρο επί των διαφημίσεων και τα τέλη χρήσης των συχνοτήτων;

·         Γιατί ποτέ επί κυβερνήσεων ΝΔ δεν έγινε διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες;

Ρωτάμε επίσης αν ο κ. Μαυρίκος –για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ κρατούν σιγήν ιχθύος- έχει εξοφληθεί από τα ταμεία του κόμματος, ή αν έχει να λαμβάνει και για ποιες υπηρεσίες ακριβώς.

Ο ελληνικός λαός περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι υπεκφυγές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)