to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:05 | 27.02.2016

Πολιτική

Στο payroll της ΝΔ ο Μαυρίκος: Ομολογία ενοχής από τη Συγγρού - Υπόλογοι Μητσοτάκης και ΝΔ στον ελληνικό λαό λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Γενικόλογη ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, η οποία αποφεύγει να απαντήσει στα ερωτήματα της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, μετά τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών. Η ΝΔ επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της ότι ο κατηγορούμενος για εκβιασμούς Π. Μαυρίκος είχε δοσοληψίες μαζί της έναντι παχυλής αμοιβής, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζει λέγοντας ότι "τα υπόλοιπα ερωτήματα όμως παραμένουν για τη ΝΔ και τον κ .Μητσοτάκη"


Αμείλικτα ερωτήματα προκύπτουν μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Παραπολιτικά» ότι υπάρχουν έγγραφα από τα οποία φαίνεται ότι ο κατηγορούμενος ως εκβιαστής, Τ. Μαυρίκος, εντοπίζεται στο pay roll της ΝΔ με μηνιαίο ποσό 18.450 ευρώ (!).

Το Γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε απάντηση που εξέδωσε σχετικά με την ανακοίνωση της ΝΔ, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι " η ΝΔ, μετά τη δημοσιοποίηση σχετικού τιμολογίου, επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της ότι ο κατηγορούμενος για εκβιασμούς Π .Μαυρίκος είχε δοσοληψίες μαζί της έναντι παχυλής αμοιβής. Τα υπόλοιπα ερωτήματα όμως παραμένουν για τη ΝΔ και τον κ .Μητσοτάκη".

 

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση Μαυρίκου:

«Την ώρα που η χώρα καταστρέφεται, στην αρχή με κλειστές τράπεζες και τώρα με κλειστά σύνορα, όλοι οι Έλληνες περιμένουν την απολογία της μοιραίας παρέας εξουσίας και του μοιραίου πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. Για τις δραματικές εξελίξεις στο προσφυγικό, τη νεκρή οικονομία, τον πρωτοφανή αυταρχισμό και το σκληρό κομματικό Κράτος. Αυτά τα μεγάλα και σοβαρά απασχολούν σήμερα τους Έλληνες. Όχι κάποιο απλήρωτο τιμολόγιο του 2010. Πέραν τούτου ουδέν».  

 

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του τόνιζει ότι «η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης οφείλουν ξεκάθαρες και πειστικές απαντήσεις» 

Όπως αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή  τις παραπάνω αποκαλύψεις:

«Γελιέται ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία αν νομίζουν ότι δια της σιωπής θα προσπεράσουν τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του κόμματός τους με το κύκλωμα των εκβιαστών. Ο ελληνικός λαός περιμένει μια άμεση και ξεκάθαρη απάντηση: 

-ισχύει ότι η ΝΔ πλήρωνε 18.450 ευρώ τον μήνα στον κατηγορούμενο για εκβιασμούς Μαυρίκο;

-ποιες ακριβώς υπηρεσίες αγόραζε  και μάλιστα με χρήματα των φορολογούμενων;

- ποιες άλλες τέτοιου είδους "υπηρεσίες" έχουν αγοράσει και για ποιόν σκοπό;

Περιμένουμε ξεκάθαρες και πειστικές απαντήσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει απαντήσεις αν όντως ισχύει ότι οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα των εκβιαστών είχαν στενές σχέσεις με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση «επιδιώκει μια κάθαρση στο χώρο» (διαβάστε περισσότερα). Παράλληλα, αναφερόμενος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρόν» στην υπόθεση με το κύκλωμα των εκδοτών-δημοσιογράφων που εκβίαζαν για να αποσπούν κρατική διαφήμιση, ο κ. Παππάς ασκεί σκληρή κριτική στη ΝΔ επισημαίνοντας ότι αυτή αντιδρά διότι «έχει λερωμένη τη φωλιά της», αφού «κάτω από τις φτερούγες της έβρισκαν κάλυψη πολλοί». Για την απόφασή του να καταθέσει μήνυση υπογράμμισε ότι από ορισμένους επιχειρείται «μια συστηματική διαστρέβλωση και μια συκοφάντηση ότι το κύκλωμα αυτό λειτουργούσε δήθεν για λογαριασμό της κυβέρνησης».

 Τη βεβαιότητα ότι «το απόστημα έσπασε» εκφράζει η δημοσιογράφος που συνέβαλε στην αποκάλυψη της υπόθεσης. Όπως αναφέρει, «απ’την απόφαση της Δικαιοσύνης, για την προσωρινή κράτηση και την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων, ασφαλώς και ικανοποιήθηκα, όπως, υποθέτω, και όλοι οι συνάδελφοί μου, αλλά και η κοινή γνώμη». 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)