to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:00 | 14.12.2018

Πολιτική

Μακεδονομάχοι, πού είναι ο στρατός σας;

Μάταια περίμεναν οι κάμερες τη λαοπλημμύρα των Μακεδονομάχων στις αντισυγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης... Και ο Τάσος Μπιρσίμ δεν ήταν εκεί να βοηθήσει.... Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν η ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη (και φυσικά οι αντισυγκεντρώσεις), το Συνέδριο της Ν.Δ., τα νέα στοιχεία για τη γυναικοκτονία στη Ρόδo, οι εξελίξεις στο Στρασβούργο, το Brexit, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

 


«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί να χάσει πόρους»

Ατολμία στην ευρωπαϊκή ηγεσία να πάρει καίριες αποφάσεις στα καίρια ζητήματα που την απασχολούν καταλόγισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη δήλωση που έκανε μετά την ολοκλήρωση των διήμερων εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (αναλυτικά)


 

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση με... ναζιστικούς χαιρετισμούς και κέλτικους σταυρούς

 1 άτομο, υπαίθριες δραστηριότητες

Μικρή είναι η προσέλευση του κόσμου στη συγκέντρωση που καλέστηκε στον Λευκό Πύργο από την «Επιτροπή Αγώνα για τη Μακεδονία». Στη συγκέντρωση εκτός από τις ελληνικές σημαίες πρωτοστάτησαν... ναζιστικοί χαιρετισμοί και λάβαρα. (αναλυτικά)


 

135.033 νέες θέσεις εργασίας, η υψηλότερη επίδοση ενδεκάμηνου από το 2001

Την υψηλότερη επίδοση ενδεκάμηνου έτους από το 2001 έως σήμερα κατέγραψε το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» (αναλυτικά)


 

Πιστώνεται σήμερα το κοινωνικό μέρισμα στους πρώτους δικαιούχους

Σήμερα, 14 Δεκεμβρίου, πρόκειται να πιστωθούν τα χρήματα από το κοινωνικό μέρισμα για το 2018 σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πρώτων δικαιούχων (αναλυτικά)


 

Στα 7,612 δισ. ευρώ «εκτινάχθηκε» το 11μηνο το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού

Στα 7,612 δισ. ευρώ «εκτινάχθηκε» το 11μηνο φέτος το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 4,071 δισ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 4,646 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2017. (αναλυτικά)


 

«Το 80%-85% των πολιτών πληρώνουν λιγότερους φόρους»

«Καταφέραμε να μεταστρέψουμε το μείγμα της πολιτικής ώστε τα φορολογικά βάρη να κατανεμηθούν πιο δίκαια» ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία σημείωσε ότι με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο φορολογικό και το ασφαλιστικό σύστημα, το 80%-85% των πολιτών πληρώνουν λιγότερους φόρους και εισφορές από ό,τι με το προηγούμενο καθεστώς. (αναλυτικά)


 

Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ενεργοποιηθεί στο 85% της Δημόσιας Δαπάνης, φτάνοντας τα 4,8 δισ. ευρώ

Την 6η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 χαιρέτισε με ομιλία του σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, στην Αθήν (αναλυτικά)


 

Οι υποχρεώσεις των εργοδοτών απέναντι στους διανομείς με μηχανάκι

Η εγκύκλιος που δίνει οδηγίες στους εργοδότες, ξεκαθαρίζει το πεδίο, διευκολύνει το έργο των Τεχνικών Επιθεωρητών, καθώς και ισχύοντα όπλα στα χέρια των εργαζομένων (αναλυτικά)


 

«Εξοικονόμηση εκατομμυρίων από την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο»

«Υπολογίστε πόσα εκατομμύρια θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν επί ημερών σας -και κυρίως στα χρόνια των μνημονίων- αν είχατε προχωρήσει μια τέτοια τεράστια μεταρρύθμιση», απαντά ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, σε ανακοίνωση του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Αλλαγής (αναλυτικά)


 

«Σημαντική η τάση επιστροφής Ελλήνων επιστημόνων, ανοίγουν χιλιάδες θέσεις σε ερευνητικά ιδρύματα και ιδιωτικό τομέα»

Ακόμη 152 θέσεις για ειδικό επιστημονικό προσωπικό στα ερευνητικά κέντρα άνοιξαν πρόσφατα, ενώ αυτές μέσα από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας θα φτάσουν τις 4.000 ως το 2020 και στον ιδιωτικό τομέα μέσω της δεύτερης φάσης του «Ερευνώ, Δημιουργώ, Καινοτομώ» που προκηρύσσεται τώρα με δημόσιους πόρους 250 εκατ. ευρώ ενισχύεται η στελέχωση τμημάτων Έρευνας και Ανάπτυξης καινοτόμων εταιρειών, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης (αναλυτικά)


 

#This_is_not_fake_news – 31: Αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου του Δήμου Περάματος

Διαδικτυακή εκστρατεία για την ενημέρωση των πολιτών για τα έργα υποδομής που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής (αναλυτικά)


 

«Η απλή αναλογική βάζει τέλος στο δημαρχοκεντρικό μοντέλο και τον μονοπαραταξιακό έλεγχο»

Mε τον «Κλεισθένη» υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας μια τόσο μεγάλη προσπάθεια ενδοδημοτικής αποκέντρωσης με εμβάθυνση της δημοκρατίας και άνοιγμα της Αυτοδιοίκησης στην κοινωνία (αναλυτικά)


 

Για πρώτη φορά στην Αττική εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα κόστους μισού δισεκατομμυρίου ευρώ

Στον αγιασμό του κρίσιμου αντιπλημμυρικού έργου διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης (αναλυτικά)


 

ΕΛΛΟΚ: Πολύ θετικό το μέτρο για μηδενική συμμετοχή σε φάρμακα πέραν της βασικής θεραπείας των καρκινοπαθών

Θετικό βήμα για τους ογκολογικούς ασθενείς η χορήγηση φαρμάκων που σχετίζονται με τις επιπλοκές της ασθένειας, με μηδενική συμμετοχή, αρκεί να ξεκινήσει άμεσα, αναφέρει η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (αναλυτικά)


 

40 εκατ. ευρώ για σχολικά γεύματα σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Αυτό ορίζει απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια». (αναλυτικά)


 

ΟΠΕΚΑ: Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση για τους τραυματίες των πυρκαγιών

Κάλεσμα σε όσους υπέστησαν τραυματισμό, λόγω των πυρκαγιών του περασμένου Ιουλίου, να υποβάλουν αίτηση για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση που δικαιούνται, απευθύνει η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), μετά και την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης. (αναλυτικά)


 

ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταβάλονται σήμερα τα 40 εκατ. ευρώ για τις κρατικές ενίσχυσεις de minimis

Σήμερα θα γίνει η καταβολή των 40.233.881,55 εκατ. ευρώ σε 44.952 αιγοπροβατοτρόφους (αναλυτικά)



 

Στις 29 Δεκεμβρίου η παράδοση του πρώτου φορτίου υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ στη Ρεβυθούσα

Φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τις ΗΠΑ θα εκφορτωθεί πριν το τέλος του έτους στην καινούργια δεξαμενή του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα, η έναρξη λειτουργίας της οποίας έγινε πρόσφατα. (αναλυτικά)


 

«Στα 350 εκαυ. ο προϋπολογισμός για τον πολιτισμό - Δικαιότερη κατανομή τους σε έργα και δράσεις»

Είναι η ώρα, βγαίνοντας από την κρίση να δώσουμε στους νέους δημιουργούς, εργαλεία και δυνατότητες για να δείξουν τι μπορούν, πιο δυναμικά και πιο ευδιάκριτ (αναλυτικά)


 

Επιχορηγούμενες ευρυζωνικές συνδέσεις για τους πρωτοετείς φοιτητές 2018-19

Aφορά στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στους δικαιούχους προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ΑΕΑ της χώρας, που εγγράφονται για πρώτη φορά σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018- 2019. (αναλυτικά)


 

«Ιστορική πρόοδος» στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις - Το κοινό ανακοινωθέν για τον στρατηγικό διάλογο

Ως απεικόνιση της δύναμης της διμερούς σχέσης, αλλά και επιστέγασμα της αμοιβαίας δέσμευσης για την εμβάθυνση της συνεργασίας, περιγράφεται ο στρατηγικός διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ στο κοινό ανακοινωθέν (αναλυτικά)


 

Η κινητοποίηση των εργαζομένων απέτρεψε την επίσκεψη Άδωνι στο Σισμανόγλειο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Σωματεία Εργαζομένων από τα νοσοκομεία στα βόρεια, που αντέδρασαν στην πρόσκληση από την ΔΑΚΕ στον "ενορχηστρωτή των διαθεσιμοτήτων" όπως τον χαρακτηρίζουν, Αδ. Γεωργιάδη, σε εκδήλωση που διοργάνωναν στο αμφιθέατρο του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, τονίζουν ότι "αυτό ήταν μία απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι δε ξεχνούν!!!!" (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)