to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:57 | 14.12.2018

Οικονομία

Στις 29 Δεκεμβρίου η παράδοση του πρώτου φορτίου υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ στη Ρεβυθούσα

Φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τις ΗΠΑ θα εκφορτωθεί πριν το τέλος του έτους στην καινούργια δεξαμενή του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα, η έναρξη λειτουργίας της οποίας έγινε πρόσφατα.


Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το πρώτο φορτίο που εισάγεται από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, επισφραγίζοντας τις αμοιβαίες προσπάθειες των δύο κρατών, για στενότερη συνεργασία στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Το φυσικό αέριο καλείται να παίξει μεταβατικό ρόλο στη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της Ελλάδας, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ενεργειακού μείγματος και μέχρι η παραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας να προσεγγίσει τα υψηλά επίπεδα που προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΔΕΠΑ για τη περαιτέρω διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου, ώστε να διασφαλίζονται ανταγωνιστικές τιμές προμήθειας αερίου των πελατών της αλλά και η ασφάλεια τροφοδοσίας τους με φυσικό αέριο, υπεγράφη πρόσφατα συμφωνία με την αμερικάνικη εταιρία CHENIERE, για την προμήθεια "spot" φορτίου LNG ποσότητας 150.000 m3 ή 1.000.000 Μεγαβατοωρών, το οποίο θα εκφορτωθεί στην Ελλάδα στις 29 Δεκεμβρίου 2018.

Eίναι το πρώτο αμερικανικό φορτίο LNG που εισάγεται στην Ελλάδα και το πρώτο που θα παραδοθεί από το νέο τερματικό σταθμό της CHENIERE στο Corpus Christi του Τέξας και θα εκφορτωθεί και στη νέα δεξαμενή του τερματικού σταθμού του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα, χωρητικότητας 95.000 m3.

Η μεταφορά θα γίνει από το ελληνικών συμφερόντων νεόκτιστο δεξαμενόπλοιο LNG "Maria Energy" του εφοπλιστικού ομίλου «Τσάκος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)