to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:01 | 15.02.2024

Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η αγάπη - Έδωσε διέξοδο στους «αντάρτες» (βίντεο)

Υπό τον φόβο των «ανταρτών», ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επί του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, τους βουλευτές της ΝΔ που έχουν ενστάσεις, να το ξανασκεφτούν


Να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη μια υπαρκτή κοινωνική πραγματικότητα. Για να προστατεύσουμε αυτονόητα δικαιώματα παιδιών με την ασπίδα των γονιών τους.

Δικαιοσύνη και στην καθημερινότητα συμπολιτών μας του ιδίου φύλου», τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή για την ισότητα στον πολιτικό γάμο που ψηφίζεται σήμερα.

«Ίση πρόσβαση στον πολιτικό γάμο. Είναι κάτι το οποίο προβλέπει το Σύνταγμά μας, απαιτεί το πολίτευμά μας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. Την ίδια ώρα, ο Κ. Μητσοτάκης επέκρινε τη γραμμή της εκκλησίας. «Η παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς. Και σε άλλες περιπτώσεις με την εκκλησία είχαμε διαφορετικές οπτικές. Για την αποτέφρωση πιο πρόσφατα ή και για τον πολιτικό γάμο», σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας τον διαχωρισμό της νομοθετικής εξουσίας από το θεσμό της εκκλησίας.

Στην πρωτομιλία του δεν υπήρξε καμία αναφορά του πρωθυπουργού στους διαφωνούντες βουλευτές και υπουργούς, αλλά και στην αναμενόμενη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η κυβέρνηση έχει δώσει τη δυνατότητα σε όσους διαφωνούν να απέχουν από την ψηφοφορία, χωρίς κυρώσεις. Το νομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί με τις ψήφους κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Αργότερα, αφού προκλήθηκε από τον πρόεδρο της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτη Φάμελλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει επιβάλλει κομματική πειθαρχία και πέταξε το μπαλάκι στις ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας να εννοηθεί πως και εκεί θα καταγραφούν αποχές ή και βουλευτές που θα καταψηφίσουν.

Επεκτείνουμε τα δικαιώματα των παιδιών και σε εκείνα που ζουν με ομόφυλα ζευγάρια, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι το νομοσχέδιο εξισώνει τους πολίτες απέναντι στον πολιτικό γάμο. «Και οι δύο γονείς των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν νομικά τις ίδιες δυνατότητες να προσφέρουν στα παιδιά τους αυτά που χρειάζονται».

«Είναι λάθος να κατασκευάζονται ψεύτικοι στόχοι για να επιτεθούν κάποιοι με τα δικά τους πυρά», είπε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός. «Ευτυχισμένα παιδιά μπορούν να μεγαλώνουν και με γονείς του ίδιου φύλου καθώς η φύση κι όχι εκείνοι όρισαν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η αγάπη», τόνισε σε άλλο σημείο.

«Η λύση δεν βρίσκεται στην τυφλή άρνηση καταστάσεων που ήδη υπάρχουν», σημείωσε «φωτογραφίζοντας» τους εσωκομματικούς διαφωνούντες. «Να μη συγχέουμε τη συντήρηση με την οπισθοδρόμηση»

Έως σήμερα, «αν ο μόνος αναγνωρισμένος γονέας χαθεί, τότε εκείνα θα οδηγηθούν σε κάποιον άγνωστο μακρινό συγγενή ή -ακόμα χειρότερα- σε κάποιο ίδρυμα», πρόσθεσε. «Αυτό το κενό ερχόμαστε να καλύψουμε».

Ποιοι «γαλάζιοι» θα απέχουν και ποιοι θα καταψηφίσουν

Μέχρι την τελευταία στιγμή, κάποιοι εκ των γαλάζιων βουλευτών παραμένουν αναποφάσιστοι. Καθαρή θέση υπέρ της αποχής έχουν πάρει ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος μάλιστα εξήγησε στην τοποθέτησή του στην Βουλή ότι δε θέλει να δημιουργήσει θέμα στην κυβέρνηση καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο.

Από την ψηφοφορία θα απέχουν επίσης οι Στέλιος Πέτσας, Άγγελος Συρίγος, Νότης Μηταράκης Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Γεωργαντάς, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Μάρκος Καφούρος, Γιάννης Καλλιάνος, Κώστας Κατσαφάδος, Νίκος Βλαχάκος, Δημήτρης Καλογερόπουλος και Κώστας Κεφαλογιάννης.

Ήδη έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν οι: Αντώνης Σαμαράς, Χαράλαμπος Αθανασίου, Μίλτος Χρυσομάλλης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Θανάσης Δαβάκης, Θεόδωρος Καράογλου, Περικλής Μαντάς, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Γιάννης Ανδριανός, Κώστας Βλάσης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Κώστας Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Άννα Καραμανλή, Φωτεινή Αραμπατζή, Κώστας Γκιουλέκας, Βασίλης Γιόγιακας, Δημήτρης Κούβελας, Γιάννης Πασχαλίδης, Φώντας Μπαραλιάκος και Θεόφιλος Λεονταρίδης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)