to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:51 | 28.03.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Ο διάλογος στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης θα μας ισχυροποιήσει

Σοβαρή και θετική πολιτική πρωτοβουλία χαρακτήρισε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά περί της εκκίνησης της διαδικασίας της συνταγματικής αναθεώρησης από την παρούσα Βουλή, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κώστα Σαββόπουλο.


Ο κ. Ζαχαριάδης εξήγησε μεταξύ άλλων ότι κάθε πρωτοβουλία που ανοίγει χώρο για διάλογο για να διαπιστωθούν συμπτώσεις ή αντιθέσεις την αντιμετωπίζουν θετικά. Και «από την παρούσα Βουλή υπάρχει ο πολιτικός συσχετισμός για όσους θεωρούν ότι χρειάζεται μια προοδευτική τομή για να μπορέσει η χώρα να περάσει και σε αυτό το πεδίο στην μεταμνημονιακή περίοδο με ένα πλαίσιο προοδευτικό, ώστε να μπορέσουν να υπάρξουν συνθέσεις και αλλαγές στην επόμενη Βουλή που θα κάνει την αναθεώρηση», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Θεωρώ λογική και αναμενόμενη την αντίδραση του Βαγγέλη Βενιζέλου» σε αυτό σημείωσε καθώς υπάρχει πολιτική ταύτιση του με τη Νέα Δημοκρατία. «Ούτε το να είσαι προοδευτικός από μόνο του λέει κάτι, όλα αυτά διαπιστώνονται από το περιεχόμενο και την τοποθέτηση της πολιτικής σου, ούτε τα συνθήματα είναι αρκετά για να γίνει πολιτική» επισήμανε ο κ. Ζαχαριάδης.

Εξήγησε ότι έχουμε μπροστά μας μια διαδικασία και κοινοβουλευτική – μέσω της απλής αναλογικής – που θα μας οδηγήσει σε διάλογο με όλους. Ο διάλογος θα μας ισχυροποιήσει καθώς έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση στις προτάσεις μας και θα μας κάνει και καλύτερους.

Σε αυτόν θα κριθούν οι πολιτικές τοποθετήσεις όλων μας, «δεν ξέρω αν θα συγκλίνουν» οι δύο χώροι, ο ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής, εξήγησε ο κ. Ζαχαριάδης, καθώς μπορεί να διαπιστωθούν μεγάλες διαφωνίες, σημείωσε. Το Κίνημα Αλλαγής αυτή τη στιγμή άλλωστε συγκροτείται.

Ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε – για τα ελληνοτουρκικά – ότι είναι απολύτως σαφές από την ελληνική πλευρά ότι δεν υπάρχει καμιά διαδικασία συμψηφισμού στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)