to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:17 | 27.09.2017

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Γρήγορα αποφάσεις στην Ευρώπη για το τέρας του φασισμού που βγαίνει από το χρονοντούλαπο

Η άνοδος της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη επιβάλλει να προβληματιστούμε σε Ελλάδα και Ευρώπη και να πάρουμε αποφάσεις γρήγορα, τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη


«Πολιτικά, με ανησυχεί η μετατόπιση του άξονα της γερμανικής πολιτικής σκηνής στο σκληρό φιλελεύθερο χώρο, με τον υπεδιπλασιασμό των ποσοστών του FDP και την δυναμική είσοδο της ακροδεξιάς, που είναι ισλαμοφοβική και φιλο-ναζί. Είναι ο σπόρος που φυτεύτηκε τα προηγούμενα χρόνια, μέσα από τις ασκούμενες πολιτικές ... στην προσπάθεια η Γερμανία να ηγεμονεύσει τις άλλες χώρες, στο τέλος έχασε το παιχνίδι στο ίδιο το πολιτικό σύστημα», είπε ο κ. Ζαχαριάδης.
 
Όπως εκτίμησε, «αυτό θα έχει συνέχεια και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα στην Γαλλία, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ουγγαρία, την Πολωνία ... δεν υπάρχουν πια σε καμία ευρωπαϊκή χώρα ισχυροί διπολισμοί, δικομματισμοί ... υπάρχει παντού άνοδος της ακροδεξιάς ... σε κάποιες χώρες παρατηρείται ανασυγκρότηση της Αριστεράς, αλλά λιγότερο από όσο θα θέλαμε».
 
«Πρέπει να προβληματιστούμε και εμείς και η υπόλοιπη Ευρώπη για τις συμμαχίες και τα βήματά μας την επόμενη περίοδο και να αναλύσουμε την νέα κατάσταση με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, αλλά να πάρουμε και αποφάσεις γρήγορα. Γιατί όταν στη Γερμανία έχει βγει το τέρας του φασισμού από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας και μπαίνει με δύναμη στο κοινοβούλιο, φανταστείτε τι γίνεται τριγύρω», είπε χαρακτηριστικά.
 
Για την πορεία της διαπραγμάτευσης Ελλάδας - δανειστών σε αυτό το τοπίο, το αμέσως επόμενο διάστημα -και για όσο ακόμη θα είναι επικεφαλής του Eurogroup ο κ. Ντάισελμπλουμ (που αντικαθίσταται τον Ιανουάριο), ο κ. Ζαχαριάδης εκτίμησε πως «συντρέχουν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις ώστε μέχρι το τέλος του 2017 να έχουμε ολοκληρώσει και την τρίτη αξιολόγηση ... δεν θα είναι εύκολη, αλλά δεν θα έχει τις δυσκολίες που είχαν η δεύτερη και η πρώτη».
 
«Από τον Ιανουάριο του 2018 και μετά μπορούμε να έχουμε ένα καθαρό οκτάμηνο, ώστε να τρέξουμε την τελευταία διαδρομή εντός των Μνημονίων και μετά να μπορέσουμε να βγούμε από τη διαδικασία της ασφυκτικής επιτροπείας και να έχουμε μία "καθαρή" έξοδο, όπως λένε και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και να κάνουμε βήματα μπροστά, επιτέλους», όπως είπε.
 
Σχολιάζοντας εξάλλου τις επικρίσεις για τα όσα ειπώθηκαν κατά την επίσκεψη Ντάισελμπουμ στην Αθήνα, ο ίδιος σημείωσε ότι «οι Ευρωπαίοι παράγοντες και αξιωματούχοι δεν είναι ούτε εχθροί μας ούτε φίλοι μας, πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με το θεσμικό μας ρόλο. Θα αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε θετική δήλωση από όπου κι αν προέρχεται, όπως του κ. Ντάισελμπλουμ που μίλησε για "καθαρή" έξοδο της Ελλάδας, που φαίνεται μετά από πολλά χρόνια να τα καταφέρνει, του "σκληρού" κ. Βίζερ ή του επίσης "σκληρού" κ. Ντομπρόβσκις ... δεν "παντρευόμαστε" τους Ευρωπαίους αξιωματούχους ... αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία για την χώρα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)