to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:00 | 22.02.2017

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Για πρώτη φορά θα έχουμε ένα ισορροπημένο δημοσιονομικό μείγμα

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 984 αναφορικά με την δήλωση ότι δεν θα ληφθεί ούτε ένα ευρώ μέτρα, είπε πως «η δήλωση αυτή ορθώς έγινε στο μέσο μιας διαπραγμάτευσης για να μπορέσει να πιέσει και να οριοθετήσει κάποια πράγματα. Έφερε ένα αποτέλεσμα: για όσα μέτρα θα έχουμε δημοσιονομικές επιβαρύνσεις, η αντίστοιχη δημοσιονομική ελάφρυνση θα είναι στο ίδιο ύψος! Αυτό θεωρώ ότι είναι ένα νέο στοιχείο για το οποίο δεν πανηγυρίζουμε, ούτε κάνουμε τυμπανοκρουσίες, δεν μιλάμε για κανένα είδος “success story”. Για πρώτη φορά θα έχουμε ένα ισορροπημένο δημοσιονομικό μείγμα!».


«Κάνουμε μία σημαντική προσπάθεια να βγούμε από την λιτότητα. Για να τα καταφέρουμε πρέπει να μπούμε σε δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να αρχίσουμε να αποκαθιστούμε αδικίες που έχουν συσσωρευτεί εδώ και πολλά χρόνια, ομολογώ και επί των ημερών μας» δήλωσε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 984 αναφορικά με την δήλωση ότι δεν θα ληφθεί ούτε ένα ευρώ μέτρα, είπε πως «η δήλωση αυτή ορθώς έγινε στο μέσο μιας διαπραγμάτευσης για να μπορέσει να πιέσει και να οριοθετήσει κάποια πράγματα. Έφερε ένα αποτέλεσμα το οποίο λέει, για όσα μέτρα θα έχουμε δημοσιονομικές επιβαρύνσεις, η αντίστοιχη δημοσιονομική ελάφρυνση θα είναι στο ίδιο ύψος!

Αυτό θεωρώ ότι είναι ένα νέο στοιχείο για το οποίο δεν πανηγυρίζουμε, ούτε κάνουμε τυμπανοκρουσίες, δεν μιλάμε για κανένα είδος “success story”. Για πρώτη φορά θα έχουμε ένα ισορροπημένο δημοσιονομικό μείγμα!».

 O Κώστας Ζαχαριάδης, Διευθυντής κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9.84  και στην εκπομπή ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ με τον Ηλία Κανέλλη:

*Δημοσιογράφος: Τελικά θα βγούμε από τη λιτότητα;

«Κάνουμε μία σημαντική προσπάθεια να βγούμε. Για να τα καταφέρουμε πρέπει να μπούμε σε δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να αρχίσουμε να αποκαθιστούμε αδικίες που έχουν συσσωρευτεί εδώ και πολλά χρόνια, ομολογώ και επί των ημερών μας!».

*Δημοσιογράφος: Ο κος Τσίπρας είχε πει το περίφημο «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα». Απ’ότι φαίνεται από την περίφημη συμφωνία την οποία πανηγυρίσατε γύρω στα 3,5 δισεκατομμύρια, τα βλέπω να έρχονται στο κεφάλι μας κατευθείαν κι αυτό είναι αδιάψευστο και το παραδέχονται όλοι, ο κος Δραγασάκης, οι εφημερίδες σας. Δεν είναι ψέμα αυτό που είπε ο κος Τσίπρας και πως να εμπιστεύεται ολόκληρος λαός έναν πρωθυπουργό που λέει ψέμματα; Ούτε ένα ευρώ ήταν αυταπάτη;

«Καταρχήν η εκτίμησή μου είναι ότι ο Πρωθυπουργός δεν λέει ψέμματα. Το ερώτημα που έχει τεθεί, είναι καθαρό. Η δήλωση αυτή ορθώς έγινε στο μέσο μιας διαπραγμάτευσης για να μπορέσει να πιέσει και να οριοθετήσει κάποια πράγματα έφερε ένα αποτέλεσμα το οποίο λέει για όσα μέτρα θα έχουμε δημοσιονομικές επιβαρύνσεις, η αντίστοιχη δημοσιονομική ελάφρυνση θα είναι στο ίδιο ύψος!

Αυτό θεωρώ ότι είναι ένα νέο στοιχείο για το οποίο δεν πανηγυρίζουμε,ούτε κάνουμε τυμπανοκρουσίες, δεν μιλάμε για κανένα είδος ‘success story’, είμαστε σε πολύ χαμηλούς τόνους αλλά επειδή καλός και έμπειρος δημοσιογράφος, θυμάστε ότι όλες οι αξιολογήσεις των μνημονιακών προγραμμάτων, από το 2010 μέχρι και την πρώτη αξιολόγηση του δικού μας προγράμματος κλείνουν με μέτρα λιτότητας και συρρίκνωσης της οικονομίας!

Για πρώτη φορά θα έχουμε ένα ισορροπημένο δημοσιονομικό μείγμα!

*Δημοσιογράφος: Θέλω να προεκτείνω την απάντησή σας και να σας ρωτήσω. Τελικά το «ψέμα» είναι εργαλείο δουλειάς του ΣΥΡΙΖΑ; Το είπατε στο ελληνικό ακροατήριο για να το ακούσουν οι ξένοι, ωστόσο το έχετε φλομώσει στα ψέματα. Εσείς είπατε ότι θα κόβατε τον ΕΝΦΙΑ ότι θα χορεύουν οι αγορές στον ρυθμό της ‘γκάιντας’  και εσείς επικαλούσασταν το ‘ηθικό πλεονέκτημα’:

«Όχι, δεν είναι εργαλείο δουλειάς το ψέμα κι ούτε το επιδιώκουμε. Οι πολιτικοί ηγέτες τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει δηλώσεις, πάνω από τον πήχη της πραγματικότητας. Το ηθικό πλεονέκτημα έχει να κάνει με τη διαπραγματευτική ισχύ και δύναμη της χώρας. Εγώ δεν θεωρώ-αφήστε την περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα- ότι και οι προηγούμενοι πολιτικοί ηγέτες όταν προσπαθούσαν να οριοθετήσουν τη διαπραγμάτευση για ένα πιο θετικό αποτέλεσμα, ότι το έκαναν για να πουν ψέματα στον ελληνικό λαό ή ψέματα στη διαπραγμάτευση.

Είναι η θέση της χώρας τέτοια, είναι η δύναμή της μικρή, είναι  σκληρή η επιτροπεία που πολλές φορές μπορεί  να οδηγήσει μία δήλωση όπως  για παράδειγμα, του ‘ούτε ένα ευρώ μέτρα’, σε ισορροπημένα μέτρα που δεν θα έχουν αρνητικό αποτέλεσμα!

Εάν αυτό το θεωρείτε ένα τρομερό ψέμα, μια συκοφαντία, ένα κουρνιαχτό για να ξεγελάσουμε τους πάντες, μπορεί να μην μπορείτε να το δείτε, ότι η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και 7 χρόνια σε έναν δύσκολο οικονομικό πόλεμο που στραγγαλίζεται, που υποφέρει που έχουμε χάσει το 40% της καταναλωτικής μας δύναμης, άρα αυτό υποχρεώνει το πολιτικό σύστημα που ανασυντίθεται, καταρρέει, κάνει κύκλους, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του και να προχωρήσει, τότε έχουμε  άλλη διαδικασία εκτίμησης.Αυτό δεν είναι κακό….».

*Δημοσιογράφος: Τώρα έχω την αίσθηση ότι καταρρέετε κι εσείς…  Μία  ερώτηση που μου κάνει μία ακροάτριά σας  με τα εξοπλιστικά του κ. Καμμένου τι γίνεται; Η χώρα εξακολουθεί να βυθίζεται στη λιτότητα παρά το παραμύθι που διακινήσατε και ο κος Καμμένος θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει τα εξοπλιστικά προγράμματα που έχει αναγγείλει εδώ και δύο χρόνια:

«Δεν ξέρω αν μας κοροϊδεύουν οι ξένοι. Ξέρω ότι το ΔΝΤ έθετε έως και πριν 15 μέρες, επί τάπητος τη νομοθέτηση 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ, μέτρα και εμείς κατορθώσαμε να πάμε σε ισορροπημένα μέτρα. Οι στρατιωτικές δαπάνες της χώρας είναι στο ύψος που ορίζει η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ δεν κάνουμε ούτε περισσότερες ούτε λιγότερες. Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο και είμαστε σε μία γειτονιά που μας αναγκάζει να έχουμε υψηλές στρατιωτικές δαπάνες διαχρονικά. Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά που γινόντουσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια όπως οι μίζες κλπ και σκάνε μέσα στα δικαστήρια, ότι έχουν τελειώσει!  

*Δημοσιογράφος:  Για την αγορά των F16:

«Δε γνωρίζω.Μπορεί και να αγοράσαμε ένα σμήνος F16. Είναι πιθανόν μέσα στις υποχρεώσεις της χώρας   στο ΝΑΤΟ και πρέπει να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις απέναντί του….».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)