to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:31 | 27.02.2020

Πολιτική

Η «βαθμολογία» Τσακαλώτου και η απάντηση Γεραπετρίτη που προκάλεσε γέλια στην ολομέλεια (βίντεο)

Ο υπουργός Επικρατείας προκάλεσε γέλια στα έδρανα της αντιπολίτευσης με τη δήλωση ότι δεν αποσύρθηκαν τα ΜΑΤ αλλά... «ολοκληρώθηκε το έργο τους»!


O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Eυ. Τσακαλώτος, κατά τη συζήτηση για το ασφαλιστικόαπαντώντας στα σχόλια Γεραπετρίτη για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, απευθύνθηκε στον υπουργό Επικρατείας «ως ακαδημαϊκό, φιλελεύθερο και υπεύθυνο για το "επιτελικό κράτος" και του ζήτησε να βαθμολογήσει την κυβέρνηση με 0 έως 10 στους ακόλουθους τομείς»:

1.    Ποδόσφαιρο: Αλλαγή μελών της επιτροπής 2 μέρες πριν τη λήψη απόφασης

2.    Προσφυγικό: Κατάργηση υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής – Επανασύσταση υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής-αποστολή ΜΑΤ στα νησιά- ανάκληση ΜΑΤ από τα νησιά

3.    Ανθρωπισμός: Κλειστά κέντρα για τους πρόσφυγες, αφαίρεση ΑΜΚΑ από τα μικρά παιδιά

4.    Δικαιώματα-Φιλελευθερισμός: Ο κ. Πέτσας δηλώνει ότι χρειαζόμαστε κλειστά κέντρα για να μη μεταδίδονται οι ιώσεις

5.    Ασφαλιστικό: Με το νέο νομοσχέδιο δεν συμμετέχουν οι πλουσιότεροι, δεν υπάρχει οικουμενικότητα και τίθεται σε κίνδυνο βιωσιμότητα

6.    Λογοδοσία: Μας είπατε ότι ο Πρωθυπουργός απουσιάζει από τη Bουλή επειδή έχει Υπουργικό Συμβούλιο. Δεν είναι το ανώτατο όργανο η Βουλή;

7.    Αντίληψη για τον διάλογο; Άκουσε ο κ. Γεραπετρίτης τον κ. Τσίπρα; Γιατί σε αντίθεση με όσα υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας, Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε όλη τη βία στο νησί, αλλά επισήμανε ότι τη βία αυτή την προκάλεσε και ενορχήστρωσε η κυβέρνηση.

Κλείνοντας, ο Ευ. Τσακαλώτος ζήτησε συγνώμη από το Γερμανικό Επιτελείο Στρατού για τις άστοχες εκτιμήσεις του το 1914 αναφορικά με την κατάληψη του Παρισιού: Μπροστά στο επιτελικό κράτος η αστοχία του ωχριά.

«Ολοκληρώθηκε το έργο των ΜΑΤ» (!)

Ανταπαντώντας, ο κ. Γεραπετρίτης ισχυρίστηκε ότι τα σώματα ασφαλείας δεν αποσύρθηκαν από τα νησιά (σ.σ:. κατόπιν των αντιδράσεων που προκάλεσε η μετατροπή Χίου και Λέσβου σε εμπόλεμες ζώνες) αλλά... «ολοκληρώθηκε το έργο τους». Ε«νίσχυσαν τις Ένοπλες Δυνάμεις, που έκαναν τις πρώτες ισοπεδώσεις ώστε να έρθει ο ανάδοχος για το έργο», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας προκαλώντας τα γέλια στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Όσο για το κομμάτι της «βαθμολογίας», που έθεσε ο Ευ. Τσακαλώτος, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι δέχεται τη βαθμολογία του ΣΥΡΙΖΑ, "δέχομαι και αυτή που μας βάζει ο ελληνικός λαός».

Πέραν του αστείου του πράγματος, ο υπουργός Επικρατείας θα όφειλε να μας εξηγήσει γιατί η αποχώρηση αυτή έπρεπε να γίνει με χουλιγκάνικη «μέθοδο» και αν η «μέθοδος» αυτή περιλαμβάνεται στο «έργο» της αστυνομίας. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)