to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:16 | 28.04.2017

Κοινωνία

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για το πιλοτικό πρόγραμμα καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας

«Κρίνουμε σαφώς ως θετική την πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση των φαινόμενων αδήλωτης ή υποδηλωμένης εργασίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Θεωρούμε απαραίτητη την άμεση και συνεπή εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος»


Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει αναλυτικά:

«Παρουσιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας. Για πρώτη φορά, τέσσερεις ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, η Οικονομική Αστυνομία και ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, θα συνεργαστούν με σκοπό τον πιο αποτελεσματικό εντοπισμό περιπτώσεων αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας. Επίσης, ιδρύεται ειδικό Τμήμα Καταπολέμησης Αδήλωτης Εργασίας και το Μητρώο Παραβατικότητας των επιχειρήσεων θα επεκταθεί, για να καλύπτει όσες πρακτικές έμεναν ως τώρα στο απυρόβλητο.

Η Νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ιεραρχεί ως ύψιστης σημασίας προτεραιότητα την προστασία του κόσμου της εργασίας και την ανατροπή του εργασιακού ‘‘μεσαίωνα’’ που επιβλήθηκε για χρόνια ως δήθεν λύση για έξοδο από την κρίση.  Η διασφάλιση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, πρέπει να είναι κυρίαρχος στόχος, ώστε οι νέοι άνθρωποι να έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, κρίνουμε σαφώς ως θετική την πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση των φαινόμενων αδήλωτης ή υποδηλωμένης εργασίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Θεωρούμε απαραίτητη την άμεση και συνεπή εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος. Διεκδικούμε όμως και την επέκτασή του σε πανελλαδικό επίπεδο, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε ενισχυθεί το προστατευτικό δίχτυ για τους/τις εργαζόμενους/ες σε ολόκληρη τη χώρα. Επιπλέον, διεκδικούμε τη διαμόρφωση ενός συνολικού σχεδίου βελτίωσης των εργασιακών σχέσεων, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού των νέων.

Η εργασία με πλήρη δικαιώματα είναι προϋπόθεση για μία ζωή με αξιοπρέπεια».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)