to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:50 | 06.09.2023

Πολιτική

Χρ. Γιαννούλης: Απαιτείται εθνικό σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης της χώρας που θα ξεπερνά τις κυβερνητικές θητείες

«Αναμφισβήτητα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τα ελλιπή αντιπλημμυρικά έργα αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι ο σχεδιασμός και η θωράκιση της χώρας σε επίπεδο αντιπλημμυρικής προστασίας απαιτεί μία ολιστική προσέγγιση. Δεν μπορεί στο αναπτυξιακό σχέδιο της Θεσσαλίας μέχρι το 2030 να μην έχουν ενταχθεί αντιπλημμυρικά έργα». Αυτό τόνισε στο OPEN, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Γιαννούλης.


«Αναμφισβήτητα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την ελλιπή αντιπλημμυρικά έργα αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι ο σχεδιασμός και η θωράκιση της χώρας σε επίπεδο αντιπλημμυρικής προστασίας απαιτεί μία ολιστική προσέγγιση. Δεν μπορεί στο αναπτυξιακό σχέδιο της Θεσσαλίας μέχρι το 2030 να μην έχουν ενταχθεί αντιπλημμυρικά έργα», σημείωσε ο Χρ. Γιαννούλης και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς οι τεχνικές υπηρεσίες στις Περιφέρειες παραμένουν υποστελεχωμένες. Είναι αυτές που εντέλλονται να ελέγξουν  τον καθαρισμό ρεμάτων, την επάρκεια των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, να προτείνουν υποστηρικτικές δράσεις πρόληψης και προειδοποίησης πλημμυρικών φαινομένων».

Σε άλλο σημείο ο Χρ. Γιαννούλης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική πρέπει να παραμερίσει τα «εγώ» και να επικεντρωθεί στη συλλογική προσπάθεια για να δώσει προοπτική στην κοινωνία».

Ο Χρ. Γιαννούλης χαρακτήρισε «κτηνωδία» αυτό που συνέβη στον καταπέλτη του Blue Horizon στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ επισήμανε ότι «θα πρέπει να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία για τους ενόχους»

Το σχετικό απόσπασμα:

Ολόκληρο το απόσπασμα στο: https://youtu.be/n4C4OkIzw70

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)