to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:31 | 09.07.2020

Πολιτική

Ευκλ. Τσακαλώτος προς ΝΔ: Έχετε πάρει διαζύγιο με οτιδήποτε έχει σχέση με τον φιλελευθερισμό (βίντεο)

«Η ΝΔ έχει δυο φύσεις: Μία φύση που είναι απέναντι σε κάθε κοινωνικό δικαίωμα και η άλλη φύση, για να καλύψει ακριβώς τις αντιδράσεις απέναντι στην περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων είναι να είναι απέναντι στα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα»


Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκίνησε την τοποθέτηση του, στο πλαίσιο τη συζήτησης για το σ/ν του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη "Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις", αναφερόμενος στο τί είναι πρόοδος. Και σημείωσε ότι πρόοδος στο κομμάτι των δικαιωμάτων, ατομικών, πολιτικών, και κοινωνικών δικαιωμάτων, ήταν η συνεχής αύξηση αυτών για  200 χρόνια. Πρόοδος η οποία σταμάτησε την δεκαετία του 1980 όπου παγκοσμίως από δεξιές κυβερνήσεις αλλά και από κυβερνήσεις της σοσιαλδημοκρατίας άρχισε ο συνεχής περιορισμός τους.

Στο ζήτημα των ατομικών δικαιωμάτων, απευθυνόμενος στον υπουργό Προ.Πο. κ. Χρυσοχοΐδη του υπενθύμισε την σχεδόν καθολική κατακραυγή που επεφύλαξε στον υπουργό το Ευρωκοινοβούλιο, όπου από πολλές πτέρυγες η σημερινή ελληνική κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος χαρακτηρίστηκαν ως ακροδεξιοί. Του επεσήμανε μάλιστα ότι μόνο ένας βουλευτής του μπλοκ Σαλβίνι (οι σαλβινίστας όπως τους αποκάλεσε ο κ. Τσακαλώτος) υποστήριξε την κυβέρνηση της ΝΔ.

Στην συνέχεια ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στην προηγούμενη αντιπαράθεση που είχε με τον κ. Μητσοτάκη σχετικά με τον R. Dworkin λέγοντας ότι ο σπουδαίος νομικός υποστήριζε ότι δεν είναι επιχείρημα περιστολής ενός δικαιώματος το γεγονός ότι κάποιοι ενδεχομένως το καταπατούν. (Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε νωρίτερα στην τοποθέτηση του αναφορά στον Dworkin και ο τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναρωτηθεί αν ο πρωθυπουργός αλήθεια πίστευε ότι ο Dworkin θα υπερψήφιζε ένα τέτοιο νομοσχέδιο καθώς όποιος έχει διαβάσει τον σπουδαίο αυτόν νομικό γνωρίζει ότι η φιλοσοφία του ήταν απέναντι σε ένα τέτοιο νομοθέτημα.)

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στην στοχοποίηση που έχει υποστεί από την ΝΔ ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης επειδή υπερασπίστηκε τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών. Για να συμπληρώσει απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα «Έχετε πάρει διαζύγιο με οτιδήποτε έχει σχέση με τον φιλελευθερισμό. Καθώς πρώτα περιορίσατε τα κοινωνικά δικαιώματα και τώρα πάτε στα ατομικά»

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Τσακαλώτος έκανε μια θεολογική αναφορά. Είπε ότι η ΝΔ έχει δυο φύσεις.

Μία φύση που είναι απέναντι σε κάθε κοινωνικό δικαίωμα, (σ.σ. όπως έχει δείξει με την στάση της σε ζητήματα παιδείας και υγείας)

Και η άλλη φύση, για να καλύψει ακριβώς τις αντιδράσεις απέναντι στην περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων είναι να είναι απέναντι στα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα. (σ.σ. όπως το δικαίωμα του συνέρχεσθαι)

Και όπως στην συνοδό της Εφέσου αποφασίστηκε ότι η ανθρώπινη και η θεϊκή φύση του Ιησού συνυπάρχουν ταυτόχρονα, έτσι και η οι δυο (αρνητικές αυτή τη φορά) φύσεις της κυβερνώσας παράταξης είναι «χωρίς διάκριση, χωρίς διαίρεση, χωρίς σύγχυση στο σώμα της ΝΔ».

Τέλος, ο Ε. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στο ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι σηκώνει τα χέρια που ανιστόρητα δεν καταλαβαίνει το μεγάλο κύμα που υπήρχε για 200 χρόνια για την επέκταση των δικαιωμάτων και  έρχεται τώρα να μας πει ότι «δεν πειράζει που τα δικαιώματα περιορίζονται σήμερα γιατί  με την δική μας συμβολή περιορίζονται λίγο λιγότερο.»

Έκλεισε την τοποθέτηση του αναφερόμενος στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο πολύ σωστά λέει ότι «η ιστορία των διαδηλώσεων είναι η ιστορία του κόσμου». Για να συμπληρώσει πως «ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε με διαδηλώσεις».

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)