to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:12 | 09.07.2020

Πολιτική

Πέρασε το νομοσχέδιο-γύψος: Σοβαρό ρήγμα στο ΚΙΝΑΛ με τη διαφοροποίηση ΓΑΠ και Καστανίδη

Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών η σύγκρουση στη Βουλή για να μην περάσει το νομοσχέδιο-τερατούργημα Χρυσοχοϊδη που περιορίζει τις διαδηλώσεις - Μεγάλο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας - Η κυβέρνηση επέμεινε στις διατάξεις, παρά την κατακραυγή για τον αντιδημοκρατικό τους χαρακτήρα - Ένταση στη Βουλή λίγο πριν τη λήξη της συζήτησης με τους βουλευτές της αριστεράς να επιτίθενται στον υπουργό καταλογίζοντας του επιχείρηση διάλυσης της διαδήλωσης - Παραίτηση του Χρυσοχοΐδη ζήτησαν Βούτσης και Τζανακόπουλος, ενώ σχετική ανακοίνωση βγήκε από ΣΥΡΙΖΑ και Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ - Εξελίξεις φαίνεται να δρομολογεί στο ΚΙΝΑΛ η διαφοροποίηση του Γ. Παπανδρέου, ενώ την αντίθεσή του εξέφρασε και ο Χ. Καστανίδης.


Υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο "Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις". Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του "κατά πλειοψηφία". Μετά από ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής του νομοσχεδίου, και επί 288 ψηφισάντων, "ναι" ψήφισαν 187 βουλευτές από τη ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής και την Ελληνική Λύση, ενώ "όχι" ψήφισαν 101 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 12 βουλευτές μεταξύ των οποίων οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Γ. Παπανδρέου και Χ. Καστανίδης οι οποίοι είχαν εκφράσει βασικές αντιρρήσεις για την ουσία του νομοσχεδίου. Απουσίαζαν επίσης, έχοντας στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου, οι βουλευτές της ΝΔ Ν. Κακλαμάνης και του ΣΥΡΙΖΑ 'Α. Βαγενά, Μιχαηλίδης, Παπαδόπουλος, Λάππας και Βαρεμένος, καθώς και οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 Βαρουφάκης, Λογιάδης και Αρσένης.

Η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο Χρυσοχοϊδη κορυφώθηκε την Πέμπτη 9/7 με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την αναμενόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου - με το ΚΙΝΑΛ να σέρνεται στην ψήφισή του με το πρόσχημα ότι περιέχει πλέον «θεσμικές εγγυήσεις» ενώ κατέθεσε και σχετική τροπολογία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήλθε στο βήμα της Βουλής λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι για να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο, ενώ αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η χώρα μπαίνει σε μια σκληρή περίοδο, και χρειάζεται «ηγεσία για να πατήσει γερά στα πόδια της, όχι αυταρχισμό και καταστολή».

Την Τετάρτη (διαβάστε εδώ αναλυτικά όσα έγιναν) η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και Μέρα25  ενώ υπήρξαν νέες αναγκαστικές αλλαγές από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ύστερα από τις επισημάνσεις της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής. Σκληρή αντιπαράθεση για τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, με την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 από τη μια μεριά, και την κυβερνητική παράταξη από την άλλη.

Αλ. Τσίπρας: Μας γυρνάτε πίσω σε περιόδους ανωμαλίας

Σφυροκόπημα της κυβερνητικής πολιτικής συνολικά από τον Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του σήμερα στη Βουλή, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνει προς τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι γυρνά τη χώρα σε περιόδους ανωμαλίας.  Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε αναλυτικά στις διατάξεις του νομοσχεδίου χαρακτηρίζοντας το αντιδημοκρατικό, ενώ επισήμανε προς το ΚΙΝΑΛ ότι είναι ντροπή να το ψηφίζουν. Αναφέρθηκε αναλυτικά σε περιστατικά αστυνομικής βίας (με ενδεικτική την περίπτωση Ινδαρέ), τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο δεν περιέχει καμιά πρόβλεψη περιορισμού των αστυνομικών ενεργειών.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας: Γυρνάτε τη χώρα σε περιόδους ανωμαλίας (βίντεο)

Είδε... «φασισμό» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Προχθές κάποιοι βανδάλισαν σημεία της Αθήνας. Βανδάλισαν και το μνημείο για τους συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους στην Marfin. Αφαιρώντας μάλιστα, από τη λιτή πλάκα, και τον θυρεό της ελληνικής Δημοκρατίας. Τα λόγια περιττεύουν. Όχι γιατί κάποιοι λίγοι επιμένουν να μισούν την οργανωμένη Πολιτεία, όσο γιατί ουσιαστικά μισούν τους ίδιους τους συμπολίτες τους, τη μνήμη εκείνων που χάθηκαν. Αλλά και όσους την τιμούν και μαζί τους όλους όσοι διεκδικούν το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα στο δημόσιο χώρο. Με άλλα λόγια μισούν την ίδια την κοινωνία και περιφρονούν προκλητικά τους κανόνες που διέπουν την οργάνωσή της. Ας μην φοβόμαστε τις λέξεις. Αυτή η πρακτική της τυφλής βίας, της άκριτης έχθρας, της άκρατης καταστροφής λέγεται φασισμός. Και όμως τέτοια φαινόμενα εκδηλώνονται κάθε τόσο στο όνομα του δημοκρατικού δικαιώματος στη διαδήλωση» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη βουλή για το νομοσχέδιο για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

«Το σημερινό νομοσχέδιο έρχεται ακριβώς να θωρακίσει την ελευθερία της δημόσιας έκφρασης των πολιτών. Να την θωρακίσει τόσο από τον κίνδυνο της κρατικής αυθαιρεσίας όσο και από την απειλή του σφετερισμού του δικαιώματος αυτού από κάποιους αντίπαλους της ομαλότητας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Επίσης ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το δικαίωμα του συνέρχεσθαι είναι απόλυτα προστατευμένο. «Το αναγνωρίζουν και το κατοχυρώνουν τα συντάγματά μας εδώ και 1,5 αιώνα, από το 1864» είπε και πρόσθεσε «Και μάλιστα σχεδόν με την ίδια διατύπωση, σε όλες τις αναθεωρήσεις που έχουν μεσολαβήσει μέχρι τώρα».

Αναφέρθηκε στο άρθρο 11 του Συντάγματος και μίλησε για ουσιαστική αποσαφήνιση και ρεαλιστική εφαρμογή του, ώστε να οριστεί ακριβέστερα το περιεχόμενο του όρου υπαίθρια δημόσια συνάθροιση και να θεσπιστούν κανόνες για την ανεμπόδιστη διεξαγωγή τους. «Με τρόπο όμως που δεν θα εμποδίζει την μετακίνηση και την εργασία των πολιτών και τη ζωή μια ολόκληρης πόλης. Γιατί όσο ιερή είναι η πρώτη εξίσου ιερές είναι και οι δεύτερες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μαζικό «όχι» στο νομοσχέδιο που βάζει «γύψο» στις διαδηλώσεις

Σημειώνεται ότι σήμερα, Πέμπτη, στις 7.00 το απόγευμα οργανώθηκε συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος, από την ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ συμμετείχαν και οργανώσεις, φορείς και συλλογικότητες - Κάλεσμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε 15 προσαγωγές, εκ των οποίων οι εννέα μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησε η αστυνομία κατά την τυφλή επίθεση που εξαπέλυσε κατά των μπλοκ των διαδηλώτών. Η ΕΛ.ΑΣ., όπως υιοθέτησε και ο Μ. Χρυσοχοΐδης στη Βουλή, αναφέρει νεαρά άτομα να έχουν επιτεθεί με βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης πολύ πέρα από τη δράση των μεμονωμένων αυτών ατόμων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.

Αμετροέπειες Χρυσοχοϊδη

«Για το καλό μας» το νομοσχέδιο - γύψος στις διαδηλώσεις, είπε την Τετάρτη ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης: «Ο νόμος θα εφαρμοστεί γιατί, από μια διαδήλωση θέλουμε να θυμόμαστε τα συνθήματα και τους σκοπούς για τους οποίους έγινε, όχι για τα επεισόδια, τις φθορές, την ταλαιπωρία και την ένταση» είπε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «χωρίς καμιά διάθεση σύγκρουσης». Και μετά ξέσπασε σε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ...

Ύστερα, θυμήθηκε και τη ...Γένοβα: Παραλήρημα Χρυσοχοϊδη για να υποστηρίξει τον «γύψο» στις διαδηλώσεις: Αναφέρθηκε μέχρι μέχρι και στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι και την καταστολή στο λιμάνι της Ανκόνας για να δικαιολογήσει το νομοσχέδιο που έφερε.

Παραίτηση του Χρυσοχοΐδη ζήτησαν Βούτσης και Τζανακόπουλος

«Είμαι αναγκασμένος να ζητήσω τον λόγο από τους δύο υπουργούς για αυτό που γίνεται τώρα έξω στην Αθήνα», τόνισε ο Νίκος Βούτσης παρεμβαίνοντας στη Βουλή για το θέμα της ωμής βίας στη διαδήλωση κατά του νομοσχεδίου Χρυσοχοΐδη.

Συνεχίζοντας ο Ν. Βούτσης ανέφερε: «Νομίζετε ότι μπορείτε να συνεχίσετε να είστε σε αυτά τα έδρανα κ. Χρυσοχοϊδη και κ. Οικονόμου; Με ποιο δικαίωμα χτυπήσατε την σημερινή διαδήλωση; Πού το βρήκατε το δικαίωμα κ. Χρυσοχοΐδη και κ. Οικονόμου; Διότι εσείς εκπροσωπείτε αυτή τη στιγμή τις δυνάμεις καταστολής που προσχεδιασμένα χτύπησαν τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ, των συνδικαλιστικών οργανώσεων που είχαν οργανώσει την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν προσχήματα για το αν υπήρξαν κάποιες μεμονωμένες ενδεχομένως κινήσεις ατόμων ή έγινε ενδεχομένως οποιαδήποτε ρίψη μιας πέτρας και μιας μολότοφ. Αυτή τη μέρα επιλέξατε να δώσετε εντολές ή να ανεχθείτε και το λέω αυτό γιατί γνωρίζουμε δεκαετίες τώρα πως μερικά πράγματά γίνονται εκτός ελέγχου και εντολών, σε κάθε περίπτωση ή δώσατε αυτές τις εντολές ή ανεχθήκατε αυτές τις συμπεριφορές, το επιχειρούμενο πογκρόμ στους δρόμους της Αθήνας, για να γεμίσουν οι μπουκωμένες ιστοσελίδες, με άρθρα του τύπου, υπάρχει πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας και διαλύεται ο κοινωνικός ιστός, σοβαρά κ. Χρυσοχοϊδη, σήμερα; Σήμερα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις κάλεσαν σε συγκέντρωση ενάντια του νομοσχεδίου;

Εάν σας έχουν υπερβεί τα γεγονότα τότε να παραιτηθείτε σήμερα», κατέληξε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής - Διαβάστε αναλυτικά στο σχετικό άρθρο.

Εικόνες από το μέλλον χαρακτήρισε τα όσα εκτυλίχθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας κατά του συλλαλητηρίου, ο Δημ. Τζανακόπουλος.

«Σήμερα ζούμε την πρόβα τζενεράλε του νεοφασιστικού νομοσχεδίου Μητσοτάκη-Χρυσοχοϊδη», τόνισε ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, παρεμβαίνοντας μετά την νέα τοποθέτηση του υπουργού, ο οποίος και αποπειράθηκε να καλύψει και να δικαιολογήσει την αστυνομική βία που είχε λάβει χώρα λίγο νωρίτερα κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας.

«Δεν θέλετε να ρυθμίζετε δικαίωμα του συνέρχεσθαι αλλά λευκή επιταγή για να διαλύετε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ απευθυνόμενος συγκεκριμένα στον υπουργό για τα όσα είπε, αναρωτήθηκε «Ποιος την έκανε την επίθεση στην ΕΛΑΣ, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που δάρθηκε ανηλεώς;».

«Οργανώσατε επιχείρηση προβοκάτσιας και πρέπει να παραιτηθείτε», ήταν το μήνυμα που άφησε προς τον Μ. Χρυσοχοΐδη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στήριξε το ΚΙΝΑΛ, διαφοροποιήθηκαν ΓΑΠ και Καστανίδης

Να σημειωθεί ότι η πρόθεση που εξέφρασε το ΚΙΝΑΛ να υπερψηφίσει το νομοσχέδειο αφού... πείστηκε από τις «θεσμικές εγγυήσεις» που συμπεριέλαβε ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης, καταγράφει ήδη εσωκομματικές αντιδράσεις.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις ζήτησε σε παρέμβασή του ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γ. Α. Παπανδρέου. "Ξανασκεφτείτε το, με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, την ύστατη έστω στιγμή, σας προτρέπω να αποσύρετε το νομοσχέδιο και να υπάρξει διάλογος σε βάθος", τόνισε ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τον οποίο, "παρά τη γενναία διάθεση του ΚΙΝΑΛ και της κυρίας Γεννηματά για δημιουργική προσέγγιση, το νομοσχέδιο παραμένει στη βάση του αντιδημοκρατικό".

Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, "αντί να προστατεύει μια ειρηνική διαδήλωση, την περιορίζει και την ποινικοποιεί" διότι δίνονται υπερεξουσίες στους εκάστοτε κρατούντες, ενώ κάνει όσους διαδηλώνουν ειρηνικά, όμηρους του κάθε προβοκάτορα.

Λίγο νωρίτερα, ηχηρή ήταν η διαφοροποίηση του Χάρη Καστανίδη από το Κίνημα Αλλαγής στην Ολομέλεια της Βουλής με «σκληρούς» χαρακτηρισμούς για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και εκφράζοντας την εκτίμηση πως αυτό είναι «πολύ μακριά από τη δημοκρατική αντίληψη». Η εξισορρόπηση του «συνέρχεσθαι» με τις πρόνοιες για την τάξη και την κοινωνικοοικονομική ζωή πρέπει να γίνεται με τη χρήση της αρχής αναλογικότητας, και αυτό δεν συμβαίνει, παρά τα βελτιωτικά βήματα του υπουργού, είπε συγκεκριμένα ο κ. Καστανίδης.

Υπενθυμίζεται πως κατά το ρεπορτάζ, τέσσερις τουλάχιστον βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής από εκείνους που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ το μεσημέρι της Τρίτης διαφώνησαν με την απόφαση να υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Αλ. Τσίπρας προς Φ. Γεννηματά: «Αυτοκαταστροφική και παράλογη η επιλογή σας να κάνετε αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ όταν κυβέρνηση είναι η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη»

«Η επιλογή σας να κάνετε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη 4ετία ήταν εύλογη επιλογή, ήσασταν κόμμα της αντιπολίτευσης. Σήμερα η επιλογή σας να κάνετε αντιπολίτευση πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ όταν κυβέρνηση είναι η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, είναι μια παράλογη και αυτοκαταστρογική για εσάς επιλογή».

Αυτό απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Φώφη Γεννηματά, μετά την πρωτολογία της, και σχολίασε απευθυνόμενος προς την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής: «Καθείς και οι επιλογές του σε αυτή τη ζωή και ο καθείς άξιος των επιλογών και της μοίρας του».

Της είπε πως αν θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση «βεβαίως ο δρόμος είναι ανοικτός». Ωστόσο, πρόσθεσε, «το μόνο πρόβλημα ενδεχομένως για εσάς να είναι ότι ίσως κ. Μητσοτάκης σε λίγο να μη σας έχει και τόσο ανάγκη, γιατί σας διεμβολίζει ήδη και παίρνει τα στελέχη που λοξοκοιτάνε και έχουν σαν όραμα να βρεθούν ξανά στα έδρανα, της κυβέρνησης του».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στη ζωή και στην πολιτική υπάρχουν ορισμένες κορυφαίες στιγμές που κανείς καλείται να πάρει κορυφαίες στρατηγικές αποφάσεις είτε το συνειδητοποιεί είτε όχι και επέκρινε την κ. Γεννηματά για τρεις τέτοιες στρατηγικές επιλογές της ως αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής. Διαβάστε εδώ αναλυτικότερα

Δ. Κουτσούμπας: Οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός που θα ακυρώσουν στην πράξη το τερατούργημα της κυβέρνησης 

«Γελιέστε αν νομίζετε ότι αυτό το τερατούργημα τελικά θα εφαρμοστεί. Όπως το βγαλατε έτσι θα το ξαναβάλετε στα συρτάρια σας ακόμα και ως ψηφισμένο νόμο. Θα σας αναγκάσουν οι εργαζόμενοι, ο ελληνικός λαός που θα το ακυρώσουν στην πράξη» υπογράμμισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Είπε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί απόδειξη ότι η αντιλαϊκή πολιτική θα κλιμακωθεί μπροστά στη νέα καπιταλιστική κρίση, την οποία θα φορτώσουν στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, όπως ακριβώς και με την προηγούμενη. Σημείωσε ότι τα νέα πακέτα της Ε.Ε. για τα οποία πανηγυρίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα κατευθυνθούν στις μεγάλες επιχειρήσεις και θα πληρωθούν από τις τσέπες του ελληνικού λαού μέσω της αύξησης της φορολογίας και της μείωσης των κοινωνικών δαπανών. Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο «αποτελεί και ομολογία της ανησυχίας της κυβέρνησης, ότι εργαζόμενοι, μικροί επαγγελματίες, φτωχοί αγρότες, νέα παιδιά δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια να μετράνε νέες απώλειες». Διαβάστε εδώ περισσότερα...

ΜέΡΑ 25: Το νομοσχέδιο θα καταπέσει στα δικαστήρια, αλλά και στο «δρόμο»

Tη βεβαιότητά του ότι «το αντιδημοκρατικό έκτρωμα» που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση «τις εφεδρείες της» θα καταπέσει, τόσο στα δικαστήρια, όσο «και κυρίως στον ίδιο τον "δρόμο"», εκφράζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Ο Μ. Κριθαρίδης τονίζει ότι οι πολίτες «με ανυπακοή θα αφήσουν τις χουντικές διατάξεις και τα άρθρα του νομοσχεδίου του κ. Χρυσοχοΐδη στο χρονοντούλαπο της μαύρης επταετίας». Προσθέτει, ότι από δω και εφεξής «πρέπει να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας στα όσα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ετοιμάζει και γι' αυτό κλιμακώνει τώρα τον αυταρχισμό της».

Η πρωινή παρέμβαση του Γ.  Ραγκούση

Η παρέμβαση του Γ. Ραγκούση το πρωί της Πέμπτης. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε λεγοντας πως «είναι αργά για δάκρυα Μιχάλη», καθώς «είναι πια αργά για τον υπουργό να μαζέψει τα αμάζευτα»:


Διαβάστε ακόμη:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)