to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:17 | 17.10.2023

Διεθνή

Επεισοδιακές διαδηλώσεις σε Ραμάλα, Αμμάν, Βηρυτό και Κωνσταντινούπολη

Ξεχειλίζει η οργή για το ισραηλινό έγκλημα στο νοσοκομείο της Γάζας. Οργισμένες διαδηλώσεις στη Δυτική Όχθη, αλλά και στην Ιορδανία όπου εκατοντάδες διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στην ισραηλινή πρεσβεία - Χιλιάδες διαδηλώνουν έξω από το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη


Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν στη Ραμάλα, όπου βρίσκεται η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής, όταν παλαιστίνιοι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να διαλύσουν πλήθος εξαγριωμένων διαδηλωτών που φώναζαν συνθήματα εναντίον του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Συγκρούσεις διαδηλωτών με παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας ξέσπασαν απόψε και σε άλλες πόλεις της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες.

Η οργή ξεχειλίζει στα παλαιστινιακά εδάφη μετά τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα κατά την 11η ημέρα των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στον πολιορκούμενο θύλακα. Οι αρχές στη Λωρίδα της Γάζας – όπου η Χαμάς βρίσκεται στην εξουσία από το 2007 – ανέφεραν πως εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Αχλί, εκφράζοντας φόβους για τουλάχιστον 500 νεκρούς.

Δεκάδες διαδηλωτές επιχειρούν να εισβάλουν στην ισραηλινή πρεσβεία στο Αμμάν

Δεκάδες διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στον περίβολο της ισραηλινής πρεσβείας στο Αμμάν της Ιορδανίας, μετά το χτύπημα σε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων AFP.

Οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές πέρασαν ένα φράγμα ασφαλείας και προχώρησαν προς την πρεσβεία, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα για να τους διαλύσουν, ανέφερε ο ανταποκριτής.

Όταν έγινε γνωστή η είδηση της επίθεσης στο νοσοκομείο της Γάζας, εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους όχι μόνο του Αμμάν αλλά και σε άλλες πόλεις της Ιορδανίας. Η χώρα φιλοξενεί πάνω από δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιους πρόσφυγες εδώ και αρκετά χρόνια, οπότε υπάρχει αισθητή οργή που αυξάνεται τις τελευταίες 10 ημέρες.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους έξω από το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία περισσότερων από 500 Παλαιστινίων σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο στη Γάζα.

Βηρυτό: Διαδηλώσεις στο Λίβανο με στόχο τις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Γαλλίας

Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους καταγγέλλοντας "εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας" είτε στη Βηρυτό είτε σε ολόκληρο το Λίβανο. Υπάρχει οργή καθώς διαδίδεται η είδηση της επίθεσης στο νοσοκομείο της Γάζας και του υψηλού αριθμού των νεκρών.

Πρόκειται για μια χώρα που βρίσκεται τεχνικά σε πόλεμο με το Ισραήλ. Οι πολίτες κατηγορούν αυτούς που υποστηρίζουν το Ισραήλ - τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και άλλα δυτικά έθνη. Πιστεύουν ότι εξαιτίας της άνευ όρων υποστήριξης επιτρέπει στο Ισραήλ να αγνοεί το διεθνές δίκαιο.

Υπάρχουν αναφορές από ανθρώπους που προσπαθούν να φτάσουν στην πρεσβεία των ΗΠΑ για να διαμαρτυρηθούν, αλλά ο λιβανέζικος στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν κλείσει όλους τους δρόμους. Διαδηλωτές διαδηλώνουν έξω από τη γαλλική πρεσβεία και την κατοικία του πρέσβη. Η Χεζμπολάχ καλεί σε μεγάλη διαμαρτυρία αύριο στα νότια προάστια της Βηρυτού - "μια ημέρα οργής".

Όσον αφορά τις συγκρούσεις Χεζμπολάχ-Ισραήλ, υπήρξε σταδιακή κλιμάκωση την τελευταία εβδομάδα. Σήμερα, υπήρξε ανταλλαγή σφοδρών πυρών. Πολλοί φοβούνται ότι μπορεί να διευρυνθεί. Αλλά αυτό δεν είναι πλέον η Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ, είναι ο λαός εναντίον του Ισραήλ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)