to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:15 | 05.02.2024

Πολιτική

Έλενα Ακρίτα για την ισότητα στον γάμο: «Εμείς θα φανούμε συνεπείς στη διαδρομή μας. Εσείς να δούμε» (βίντεο)

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήδη από το 2022 είχε καταθέσει μια ολοκληρωμένη, προωθημένη πρόταση νόμου για ισότητα στον γάμο ανεξαρτήτως φύλου, χωρίς τα ελλείματα του νομοσχεδίου της κυβέρνησης, όπως είναι ο αποκλεισμός των ΛΟΑΤΚΙ ζευγαριών από την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και την παρένθετη κύηση»


Εισηγήτρια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήταν η βουλευτής επικρατείας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έλενα Ακρίτα, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο που έφερε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Έστω και με σημαντική καθυστέρηση, η νομική κατοχύρωση της ισότητας στον γάμο και την τεκνοθεσία ανεξαρτήτως φύλου αποτελεί μια σημαντική αλλαγή για τη χώρα μας, τόνισε η Έλενα Ακρίτα.

Είναι αναγκαίο να ανταποκριθούμε ως Πολιτεία στα αιτήματα και στους αγώνες των συνανθρώπων μας για ισότητα, για συμπερίληψη και άρση των διακρίσεων. Πόσο μάλλον, όταν με αφορμή το νομοσχέδιο αυτών των ημερών, η ρητορική μίσους και ο κακοποιητικός λόγος εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ είναι πάλι σε έξαρση.

Όπως επισήμανε η Έλενα Ακρίτα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήδη από το 2022 είχε καταθέσει μια ολοκληρωμένη, προωθημένη πρόταση νόμου για ισότητα στον γάμο ανεξαρτήτως φύλου, χωρίς τα ελλείματα του νομοσχεδίου της κυβέρνησης, όπως είναι ο αποκλεισμός των ΛΟΑΤΚΙ ζευγαριών από την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και την παρένθετη κύηση.

Η νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν η φυσική συνέχεια της δέσμης μεταρρυθμίσεων στα δικαιώματα που πραγματοποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο διάστημα 2015-2019 και που σήμερα θεωρούνται αυτονόητες, βελτίωσαν τη ζωή συμπολιτών μας, ενώ έγιναν και καταλύτης για την ωρίμανση της κοινωνίας μας.

Μεταρρυθμίσεις που η Νέα Δημοκρατία, περιλαμβανομένου του κ. Μητσοτάκη, αρνιόταν μαζικά να υπερψηφίσει, υπενθύμισε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, υποκύπτει στην πίεση των διεκδικήσεων της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ, αλλά και της εξωτερικής πίεσης από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ωστόσο, το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου, υπογράμμισε η Έλενα Ακρίτα, δεν θα προσφέρει εξιλέωση στον κ. Μητσοτάκη για τις κραυγαλέες παραβιάσεις του κράτους δικαίου και των ελευθεριών στην Ελλάδα και την κατακρήμνιση της διεθνούς εικόνας της χώρας.

Κλείνοντας, η Έλενα Ακρίτα στάθηκε στην πολιτική και νομοθετική διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που επιβάλλει να στηριχθεί κάθε, έστω και ατελές, βήμα προόδου για εκείνες τις μερίδες συμπολιτών μας που υφίστανται άδικη και διακριτική μεταχείριση. «Εμείς δεν έχουμε ζητήματα συνέπειας. Εσείς να δούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)