to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:10 | 15.05.2020

Πολιτική

Συνεχίζουν τα πυρά για την πρωτοφανή παρέμβαση Σκέρτσου κατά της εισαγγελέως στη δίκη Τοπαλούδη

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η παρέμβαση στη δίκη Τοπαλούδη της Κυβέρνησης μέσω του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου λίγο πριν από την απόφαση. Με ανάρτησή του βάζει στο στόχαστρο την εισαγγελέα της έδρας που με την χθεσινή αγόρευσή της ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων για τον βιασμό και την δολοφονία της. Παρέμβαση Χαρίτση που ζητάει την αποπομπή του από την κυβέρνηση. Απάντηση-λάσπη για ακόμα μία φορά από τον Στ. Πέτσα.


Με απαράδεκτο και αδιανόητο για δημοκρατική χώρα παρενέβη ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και επιτελάρχης του Μαξίμου καθώς η δίκη της άγρια δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη βαδίζει προς το τέλος της με άρθρο του παρεμβαίνει και χαρακτηρίζει την αγόρευση της Εισαγγελέα «λαϊκίστική».

Ο Ακης Σκέρτσος σημείωσε στη δήλωση του ότι τα δικαστήρια δεν είναι λαϊκή απογευματινή και ότι ακόμα και στα πιο ειδεχθή εγκλήματα πρέπει οι δικαστικοί λειτουργοί να μην κρίνουν με βάση προσωπικές απόψεις και ευαισθησίες αλλά να κρίνουν ακόμα και κόντρα στις προσωπικές τους απόψεις και να λαμβάνουν και αντιδημοφιλείς αποφάσεις.

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος, πριν από λίγα 24ωρα, υπερασπίστηκε το αποσυρθέν  σεξιστικό σποτ της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας θεωρώντας σκόπιμο να μας εξηγήσει ότι η αντίδραση στον σεξισμό είναι "προσπάθεια πολιτικοποίησης" και ο φεμινισμός "identity politics" που δεν ταιριάζει με το πνεύμα της εποχής.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Δημήτρης Βερβεσός, ζητάει τον πειθαρχικό έλεγχο της εισαγγελέως.

-> Ενοχική επανάληψη, ξανά και ξανά, από τον Στ. Πέτσα: «Δεν είχε πρόθεση να παρέμβει στη δικαιοσύνη ο Άκης Σκέρτσος»

Αναλυτικά η δήλωση του Ακη Σκέρτσου στο facebook:

Τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή». Άλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική κρίση, και άλλο η ταύτιση.

Η εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου προϋποθέτει δικαστικούς λειτουργούς που αποφεύγουν τις συναισθηματικές ταυτίσεις ακόμη και με τα θύματα των πιο ειδεχθών εγκλημάτων. Ακριβώς διότι δεν πρέπει να αφήνουν καμία χαραμάδα αμφιβολίας ότι κρίνουν με βάση προσωπικές απόψεις και ευαισθησίες ή με το κατά που δείχνει το «κοινό περί δικαίου αίσθημα». Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε άλλωστε σημαντική ανασφάλεια δικαίου.

Τον δικαστικό λειτουργό τον θελουμε ψυχρό και αμερόληπτο πάνω στην έδρα διότι οφείλει να κρίνει ΚΑΙ κόντρα στις προσωπικές του απόψεις, να λαμβάνει ΚΑΙ αντιδημοφιλείς αποφάσεις, πάντα στο πλαίσιο όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Διαφορετικά ο δρόμος προς τον δικαστικό λαϊκισμό, σε αποφάσεις δηλαδή που χαϊδεύουν την κοινή γνώμη, είναι ορθάνοιχτος και εξαιρετικά ολισθηρός για το κύρος της δικαιοσυνης και τη λειτουργία του πολιτεύματος.

Εύχομαι από καρδιάς οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει.

Σκέρτσος: Εξέφρασα προσωπική άποψη

Λίγο αργότερα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, λαμβάνοντας υπόψη τις έντονες αντιδράσεις που σήκωσε το σχόλιό του, ζήτησε να εκληφθεί το σχόλιό του ως «σκέψη ενός πολίτη στην προσωπική του σελίδα» και όχι ως παρέμβαση ενός μέλους της κυβέρνησης. «Διατηρώ το δικαίωμά να εκφράζω προσωπικές σκέψεις και απόψεις», σχολίασε ο Άκης Σκέρτσος.

Αλ. Χαρίτσης: Ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό αδυνατεί να κατανοήσει τον ρόλο του

«Η δημόσια τοποθέτησή του για την εν εξελίξει δίκη Τοπαλούδη που συγκλονίζει το πανελλήνιο δεν είναι προφανώς η σκέψη ενός πολίτη στην προσωπική του σελίδα, όπως ισχυρίζεται», ανέφερε σε σχόλιό του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. «Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης από τον πιο στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, ο Αλ. Χαρίτσης ζήτησε την αποπομπή του Άκη Σκέρτσου από τον πρωθυπουργό: «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τον αποπέμψει αμέσως, ώστε να μπορεί επιτέλους ο κ. Σκέρτσος να σχολιάζει την επικαιρότητα στο Facebook ως απλός πολίτης

Λάσπη στον ανεμιστήρα από τον Πέτσα με απάντηση για... τηλεοπτικές άδειες και μεθοδεύσεις της ΝΔ στην προανακριτική

Για υποκρισία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μετά τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή μια ανάρτηση του υφυπουργού Α.Σκέρτσου. Σε δήλωσή του αναφέρει ότι «πάει πολύ να κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την Δικαιοσύνη» και προσθέτει:

«Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τις παρεμβάσεις του εναντίον της; Ότι ο κ. Τσίπρας δήλωνε τον Σεπτέμβριο 2016 ότι «δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» και ότι δεν «δίνει καμία πιθανότητα» να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες από το Συμβούλιο της Επικρατείας; Τη δημιουργία επί των ημερών του, ενός παραδικαστικού κυκλώματος το οποίο εξύφανε μια πρωτοφανή πολιτική σκευωρία η οποία διερευνάται από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων; Την ανάρτηση του κ. Τσίπρα περί ελέγχου των «αρμών της εξουσίας»;».

Ο Στ. Πέτσας είπε ότι «η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ περισσεύει» και αναφερόμενος στην ανάρτηση του Ά. Σκέρτσου συμπλήρωσε:

«Σχετικά με την ανάρτηση του κ. Α. Σκέρτσου, όπως ο ίδιος εξ αρχής διευκρίνισε, εξέφρασε προσωπικές απόψεις για ένα θέμα που απασχολεί τον δημόσιο διάλογο, τονίζοντας τις αρχές του κράτους δικαίου και χωρίς καμία πρόθεση παρέμβασης στη δικαιοσύνη».

«Η τοποθέτηση Σκέρτσου συνιστά ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης»

«Η δημόσια τοποθέτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ σε μία δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, μία δίκη που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, συνιστά ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας σήμερα στον ρ/σ Alpha 98.9 και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Τάκη Χατζή. «Εφόσον ο κ. Σκέρτσος θέλει να τοποθετείται ως απλός πολίτης ας τον αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης για να μπορεί να τοποθετείται επί παντός επιστητού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πυρ ομαδόν κατά Σκέρτσου-Πέτσα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε: «Απομακρύνθηκε ήδη ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και συντονιστής του κυβερνητικού έργου, κ. Σκέρτσος κι εκφράζεται ως "απλός πολίτης"; Υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε;»

Απομακρύνθηκε ήδη ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και συντονιστής του κυβερνητικού έργου, κ. Σκέρτσος κι εκφράζεται ως "απλός πολίτης"; Υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε; #Τοπαλούδη #Σκερτσος

— Όλγα Γεροβασίλη (@olgagerovasili) May 14, 2020

Στη συνέχεια, ο Κώστας Ζαχαριάδης μετά τη δήλωση του Α.Σκέρτσου ότι εξέφραζε προσωπικές απόψεις με ανάρτησή του στον twitter, αναρωτήθηκε αν ο κ. Σκέρτσος είναι ακόμα υπουργός και πρόσθεσε ότι «είχα την αίσθηση ότι εδώ και λίγες ώρες είχε διαλέξει ο ίδιος για τον εαυτό του, τον ρόλο του υπέρ-εισαγγελέα. Για να δούμε θα έχει γρήγορα αντανακλαστικά για το αυτονόητο ο πρωθυπουργός; Ο κ.Σκερτσος μας γυρίζει στην εποχή του «Γκόρτσου».

Καυστικό ήταν το σχόλιο του Νίκου Παππά στα σόσιαλ μίντια: "Με εντολή Μητσοτάκη ή μόνος του το είπε;
Η αγόρευση της εισαγγελέως δεν είναι ομιλία του προϊσταμένου του, για να τη γράψει ο ίδιος".

Ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Σκέρτσο, «επειδή είστε Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ !! πρέπει να εκπαιδευτείτε στην αυτοσυγκράτηση... Αλλιώς θα παρασυρθείτε όπως όποιος της Κυβέρνησης δημοσιοποίησε τις γελοιογραφίες στο επίσημο gov. gr, μεταφέροντας τις  απόψεις του. Θέλετε να απαντήσετε ποιος;».

Ακόμα, η Ράνια Σβίγκου σημείωσε: «Φανταστείτε η δήλωση Σκέρτσου να είχε γίνει από υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο Ά. Σκέρτσος θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί», ήταν το σχόλιο και του Χρήστου Γιαννούλη, ο οπόιος σχολίασε επίσης πως «η αυτοδυναμία που έλαβε η ΝΔ έχει γιγαντώσει την αλαζονεία των στελεχών της κυβέρνησης. Έχουν την αίσθηση ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς έλεγχο και χωρίς δημοκρατικό απολογισμό. Πέτσας και Κεραμέως συνελήφθησαν ψευδόμενοι όταν δημοσίως δήλωσαν πως για τις κάμερες στις σχολικές τάξεις πήραν το «πράσινο φως» από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ο πολιτικός πολιτισμός είναι μία αξιακή στόχευση που πρέπει να είναι διαρκής και να την υπηρετούμε με το προσωπικό μας παράδειγμα».

Επίσης, η Φωτεινή Κούβελα, πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, σχολίασε: «Ο υφυπουργός του πρωθυπουργού Α. Σκέρτσος είτε όταν χρησιμοποιεί την κυβερνητική του ιδιότητα είτε την προσωπική του σκέψη, είναι το ίδιο απαράδεκτος απέναντι στις γυναίκες. Την πρώτη φορά στήριξε το σεξισμό της συγκεκριμένης διαφήμισης, ενώ τη δεύτερη με την πρωτοφανή παρέμβαση του στη δικαιοσύνη και την απαράδεκτη επίθεση στην εισαγγελέα, ουσιαστικά λειτούργησε υπέρ της ατιμωρησίας των δραστών της Ε. Τοπαλούδη. Επιβάλλεται η άμεση απομάκρυνσή του εκτός αν η στάση και η συμπεριφορά του, εκφράζει και τον Πρωθυπουργό της χώρας!».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ - πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του και ex officio δεξί του χέρι - για την απαράδεκτη δήλωση, με την οποίαν φρονηματίζει δημόσια την Εισαγγελέα και αντικειμενικά, λόγω του ειδικού βάρους της κυβερνητικής του θέσης, επηρεάζει τους ενόρκους σε κομβική στιγμή της δίκης», τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Σ. του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νίνα Κασιμάτη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)