to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:13 | 03.11.2014

Κοινωνία

Δικάζουν την εξέγερση της απελπισίας των «65» της Αμυγδαλέζας - Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7/11

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 7/11. Με βαριές κατηγορίες, «κακουργηματικού» χαρακτήρα, προσάγει ενώπιον των δικαστών το ελληνικό κράτος 65 από τους μετανάστες που εξεγέρθηκαν τον Αύγουστο του 2013. Τότε, που μέσα στα κοντέινερ-φούρνους έμαθαν πως η κράτησή τους μπορεί να παραταθεί έως και 18 μήνες. Τότε, που η οργή τους ξεχείλισε και οι σύγχρονοι κολασμένοι εξεγέρθηκαν για την αξιοπρέπειά τους και αντιμετώπισαν την απροσχημάτιστη βία των ΜΑΤ.


Tο σχετικό hashtag στο Twitter: #amygdaleza65 -

Νεότερη ενημέρωση 15:20

Οι διωκόμενοι αποχωρούν εν μέσω συνθημάτων από αλληλέγγυους/ες.

Η δίκη διεκόπη. Η επόμενη συνεδρίαση προγραμματίστηκε για τις 7/11 στις 9 π.μ. στα δικαστήρια Δέγλερη

Embedded image permalink

φωτογραφία από 

Embedded image permalink

Η προσέλευση των διωκώμενων σήμερα στο δικαστήριο της οδού Δέγλερη - Δείτε παρακάτω για τη συνεχή ενημέρωση από τα δικαστήρια

Χίλιοι εφτακόσιοι; Δύο χιλιάδες; Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πόσοι μετανάστες και πρόσφυγες, άνθρωποι που διωγμένοι από την ανάγκη και τον πόλεμο, «φιλοξενούνταν» τον Αύγουστο του 2013 στο «Κέντρο Προαναχωρησιακής Κράτησης» της Αμυγδαλέζας, ένα σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης ανθρώπων, μέσα σε πλαστικά κοντέινερ που έβραζαν από τη ζέστη, με άθλιες συνθήκες υγιεινής, με εκατοντάδες κρούσματα ψώρας, με περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης σε νοσοκομεία, με έλλειψη επικοιννωίας με τον έξω κόσμο.

Embedded image permalink

Χωρίς άλλο σχόλιο.

Τότε, τον Αύγουστο του 2013, οι κρατούμενοι - για το «αδίκημα» της «παράνομης εισόδου» στη χώρα - μετανάστες μαθαίνουν πως αυτή η απάνθρωπη κράτησή τους μπορεί να παραταθεί από τους (ήδη αφόρητους) 12 μήνες στους 18! Και η οργή ξεσπάει, η εξέγερση ανάβει και κατόπιν ξεσπάει, υπό τις φωνές των «τρομοκρατημένων» εκφωνητών των ΜΜΕ, η άγρια αστυνομική καταστολή με τα ΜΑΤ να χτυπούν και να τραυματίζουν δεκάδες ανθρώπους, αφού πρώτα τους έπνιξαν στα δακρυγόνα.
 

Ενδεικτικά, η είδηση όπως μεταδόθηκε από το δελτία ειδήσεων του Mega 

"Εσύ θα ζούσες 18 μήνες εκεί;"

H εκδικητική μανία του κράτους, όμως, δεν εξαντλήθηκε εκεί: 65 από τους εξεγερμένους για την αξιοπρέπειά τους ανθρώπους αυτούς, φορτώνονται με βαριές κατηγορίες, «κακουρηγματικού χαρακτήρα» και σήμερα, Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, δικάζονται με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες,  «για να σταλεί το μήνυμα της τιμωρίας για την εξέγερση της απελπισίας, αλλά και για τον παραδειγματισμό κάθε άλλου απελπισμένου, θυμίζοντας  και επικυρώνοντας προς κάθε κατεύθυνση το δόγμα της μηδενικής ανοχής και της πολιτικής του "βίου αβίωτου"», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ένα από τα καλέσματα αλληλεγγύης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 65 εξεγερμένους της Αμυγδαλέζας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (οδό Δέγλερη) στις 9.00 π.μ. σήμερα, Δευτέρα 3/11/2014

Μεταναστευτικές οργανώσεις, φορείς και συλλογικότητες καλούν από τις 9 σήμερα το πρωί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 65 εξεγερμένους. Το left.gr θα έχει σχετική ενημέρωση για κάθε νεότερο.

-----

Συνεχής ενημέρωση:

12.15 μ.

Σε δίκη ουσιαστικά «κεκλεισμένων των θυρών» εξελίσσεται η σημερινή διαδικασία., που αφορά, ας σημειωθεί, μόνο τους 25 από τους συνολικά 65 διωκόμενους. Η πόρτα φυλάσσεται από τα ΜΑΤ, και η απάντηση στο «ποιος μπορεί να παρακολουθήσει τη δίκη» ήταν ότι «η αίθουσα χωράει μόνο τους κατηγορούμενους και τους ενόρκους» (!).

Τα δικαστήρια της Δέγλερη βρίσκονται κοντά στο μετρό των Αμπελοκήπων. (πηγή για τις πληροφορίες: @Sapienchia)

Embedded image permalink

Τα ΜΑΤ παραταγμένα μπροστά από τη συγκέντρωση των συγκεντρωμένων αλληλέγγυων.

10.55 π.μ.

Embedded image permalink

Μόλις έφτασαν οι διωκόμενοι (via @Sapienchia)

10.20 π.μ.

Όπως αναφέρει η @Sapienchia: Η δίκη για την #amygdaleza65 δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Αναμένεται να φέρνουν στα δικαστηρια Δέγλερη τους διωκομενους στις 11:00

 

-----

ΣΥΡΙΖΑ:  Απαλλαγή των δικαζόμενων μεταναστών της Αμυγδαλέζας από κάθε κατηγορία - Να κλείσουν τα στρατόπεδα κράτησης

Το κάλεσμα του τμ. Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ:

Τη Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014, δικάζονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, (στην οδό Δέγλερη) 65 μετανάστες κρατούμενοι από το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας, για σοβαρές κακουργηματικές πράξεις.

Δικάζονται για την εξέγερση που πραγματοποίησαν τον Αύγουστο του 2013, μέσα σε αυτό το κολαστήριο, για το οποίο δεν υπάρχει ευρωπαϊκός, διεθνής ή ελληνικός οργανισμός, που να μην έχει καταγγείλει ότι οι συνθήκες που επικρατούν εκεί είναι απάνθρωπες και εξευτελιστικές.

Δεν ήταν αρκετή η άγρια καταστολή που δέχτηκαν εκείνη τη μέρα, με την επέμβαση των ΜΑΤ, τα δακρυγόνα και τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης, επιχειρείται τώρα και  δίκη τύπου Τουρκίας, με 65 κατηγορούμενους.

Ενώ πληθαίνουν οι φωνές και οι καταδίκες της Ελλάδας για να κλείσει αυτό το στρατόπεδο της ντροπής, που φυλακίζει ανθρώπους σε άθλιες συνθήκες, χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα ποινικό αδίκημα για 18 μήνες και πρόσφατα με την υπ’ αριθμ. 44/2014, απαράδεκτη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για αόριστο χρόνο, θέλουν να επιβάλουν και νομιμότητα νεκροταφείου σε όσους διαμαρτύρονται.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους δικαζόμενους στα δικαστήρια της Δέγλερη, τη Δευτέρα στις 9 π.μ και απαιτεί την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία, την άρση της κράτησης τους, το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας και των άλλων στρατοπέδων κράτησης, τη δημιουργία ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.

Το αρχείο των δημοσιεύσεων του left.gr για την Αμυγδαλέζα

Βίντεο με τις αστυνομικές επιχειρήσεις στην Αθήνα και πλάνα από το κολαστήριο της Αμυγδαλέζας

Το σχετικό δημοσίευμα στο left.gr την ημέρα της εξέγερσης:

Εξέγερση στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα - Επέμβαση των ΜΑΤ (ενημερωμένο)

11.08.2013 - 00:30

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, με σκοπό να καταστείλουν την εξέγερση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)