to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:34 | 11.04.2018

Κοινωνία

Διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον απεργό πείνας Β. Δημάκη

Συγκέντρωση στο υπ. Δικαιοσύνης πραγματοποιεί ο Φοιτητικός Σύλλογος του Πολιτικού της Νομικής και αλληλέγγυοι στον Β. Δημάκη


Φωτογραφία από το fb της Αλληλεγγύης Κρατουμένων

Συγκέντρωση στο υπ. Δικαιοσύνης πραγματοποιεί ο Φοιτητικός Σύλλογος του Πολιτικού της Νομικής και αλληλέγγυοι στον Β. Δημάκη μετά την απόρριψη της προσφυγής του από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά. Ο Δημάκης βρίσκεται στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού. Ο κρατούμενος που ξεκίνησε απεργία πείνας στις 16/3 και απεργία δίψας πριν από περίπου μια εβδομάδα, έχοντας απώλεια σωματικού βάρους 18% ενώ ενδέχεται πλέον να υπάρχει κίνδυνος και για την ίδια του τη ζωή. Το αίτημά του δεν είναι άλλο από το να του επιτραπεί να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής του με φυσική παρουσία, φορώντας το «βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης»

Φωτογραφία του χρήστη Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων.

Το σχετικό κάλεσμα:

«Ο Β. Δημάκης, φοιτητής του Τμήματος ΠΕΔΔ και κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, διεκδικεί τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών που δικαιούται, προκειμένου να σπουδάσει στη σχολή που πέρασε. Ωστόσο, το δικαστικό σύστημα, παρότι ο Β.Δ. πληροί κάθε προϋπόθεση για να του χορηγηθούν οι εκπαιδευτικές άδειες, αρνείται πεισματικά να υλοποιήσει τους νόμους τους οποίους το ίδιο θέσπισε.

»Ο φοιτητής βρίσκεται σε απεργίας πείνας από 14/3 και πλέον βρίσκεται στην 5η ημέρα απεργίας δίψας και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του για ένα κεκτημένο δικαίωμα, για μια ανάσα ελευθερίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι στον αγώνα του και ως Φοιτητικός Σύλλογος Πολιτικού καλούμε σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης την Τετάρτη στις 6:00 μ.μ. 

Χορήγηση των εκπαιδευτικών αδειών τώρα

Ενάντια στην εκδικητική στάση της Δικαιοσύνης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)